מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה!אנונימי02/08/2007
שלום לכולם!
יש לי שאלה נניח אני קם בבוקר ורוצה ישר ללכת להתאמן זה אפשרי?
כי אומרים צריך לאכול שעתיים ליפני! מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל מצב יש פתרון
גיל גרנות03/08/2007באופן כללי המילה "צריך" היא די בעייתית בתחום הזה, ולרוב המילה "מומלץ" תהיה יותר מתאימה. אני אישית מאוד בעד ארוחה גדולה כמה שעות לפני האימון, וארוחה קטנה ממש בסמוך לאימון. אם זה חטיף או איזה פרי קטן, אז שעה\שעה וחצי לפני, ואפשר גם שייק ממש לפני האימון (לחלק לחצי את זה ששותים אחרי האימון, או פשוט להוסיף עוד אחד בהתאמה לכמות המזון שבשאר הארוחות שמסביב לאימון).
תבין שה"צורך" כאן הוא לרכיבי המזון בדם, כאשר סוגים שונים של מזונות, וכמובן שנפח שונה של ארוחות, יהוו את הסיבה להבדלי הזמנים בהמלצות השונות. אתה רוצה שתכולת הקיבה תתרוקן למעי עד לאימון, ככה שאם אין לך הרבה זמן לחכות אחרי הארוחה, תצתרך להתאים את סוג וכמות המזון שלפני אימון כמו שציינתי.
המלצה מעשית; כוס קפה עם חלב על הבוקר, רבע שעה לפני האימון חלבון מי גבינה + סוכר ענבים, ואותו הדבר ישר אחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חשובה!
אנונימי05/08/2007אני בן 16 ועופר מהפורום (אולי אתה) אמר שלא כדאי לקחת חלבונים!
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חשובה
גיל גרנות05/08/2007ידידי, אתה "לוקח" את החלבונים האלה מהרגע שהתחלת לינוק...
אבקת חלבון היא פשוט צורת צבירה שונה של מזון, המגיע לא בנוזל או במוצק, אלא בצורה של אבקה. סוג החלבון הוא מי גבינה, בדיוק כמו 20% מחלבוני החלב, והוא אפילו מופק ממנו. מעבר לחלבון ולממתיקים המלאכותיים שקיימים היום כמעט בהכל (בעיקר במאכלים דלי השומן והסוכר), אין בדר"כ תוספות מעבר.
אני פחות רואה את אבקת החלבון כתוסף, אלא יותר כמקור חלבון מאוד איכותי ונוח לאדם שמתאמן. זו עובדה מדעית שהגוף דורש כמות יותר גבוהה של חלבונים כשמתאמנים, כאשר זו פשוט דרך מאוד יעילה להגיע לשם (בנוסף גם נוחה פיננסית מבחינת עלות החלבון הזה, לעומת אחרים בתזונה שלנו כמו טונה וקוטג'). אין שום מניעה מלהשתמש באבקת חלבון בגיל מסויים, וההסבר שסיפקתי הוא חלק מההגיון בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חשובה!
אנונימי05/08/2007הבנתי!
איפה ניתן להשיג את האבקה? וכמה זה עולה?
והאם כדאי לקחת את האבקה גם כשאני מתאמן בצהריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל אני מחכה לתשובה
אחד07/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
גיל גרנות10/08/2007כנס ל- www.israelbody.org
אתה תמצא שם מבחר גדול מאוד של חברות, בניהן צ'מפיון ואופטימום ניוטרישן המפורסמות מהמצעדים בחו"ל. המחיר הוא 299 ש"ח לחברות הללו בהתחייבות למחירים הזולים בארץ, יש גם מחירים שונים למטה ולמעלה, אך לרוב הנטייה תהיה לבחור בחברות הללו בגלל האיכות הגבוהה והתשתית הרחבה והאמינה שמאחוריהן (המחירים היותר יקרים הם לסוגים שונים\שילובים של חלבונים, בנוסף ל'אקסטרא' של רכיבים כמו מולטי-ויטמין והעשרה של חומצות אמינו שונות שהם מכילים)
תהנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)