מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הי..בת 16..23/02/2009
הי ענת מה נשמע? לא כתבתי פה בערך יומיים ולא הלך לי משוו אכלתי יותר מדי אוכל וגם אוכל לא הכי בריא(לחמים ושניצלים עם פירורי לחם וסוכריות גומי וסוכריות על מקל וגם לא עשיתי הליכה השבוע בכלל) אבל בכל זאת אני מרגישה שעברתי שינוי ושלקחתי את עצמי בידיים ואני יודעת שזה יקח לי זמן לאכול בריא ונכון אבל זה בסופו של דבר ישתלם לי:] למרות שאני עדיין כל היום לועסת מסטיק...אני מנסה בשישי שבת וביום רביעי לא ללעוס הרבה...וככה איכשהו לקזז את זה. זה מה שהיום אכלתי: בבוקר-2 פרוסות לחם קל עם קוטג' 1% גזר גדול חתיכת תפוז. וקופסאת מסטיקים. בצהריים- פסטרמה 1% ומלא ירקות בתנור עם 4 פרוסות לחם קל. ובננה. ביניים-10 ענבים אדומים ,מעדן שוקולד,פרוסת לחם רגיל עבה מאוד ו 3 זיתים. ערב-שניצל של מאמא עוף בתנור עם חצי כוס אורז חצי כוס מרק שעועית לבנה ועוד קופסאת מסטיקים.. זה לא יותר מדי? למחר אני מתכננת לי.. בבוקר לחם עם קוטג' וגזר בצהריים פסטרמה עם סלט ענקי ובערב מעדן פרי ומרק. איך?:]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את באמת נשמעת רגועה יותר
ענת פלדמן23/02/2009אני מרגישה את האנרגיות והשינוי ואני גאה בך מאד.
את יודעת שאני לא ממש בעד השניצל הזה, עדיף חזה עוף של מאמא עוף, יש להם רצועות שצריך פשוט לחמם על מחבת טפלון ואז אפשר לפזר על סלט או סתם לנשנש.
עוד משהו נחמד שאימצתי לאחרונה: מרק ברוקולי. מבשלים את הברוקולי עם תבלינים לפי הטעם, כשנשארים רק מעט מים טוחנים את הכל בבלנדר ומוסיפים חלב רזה (במקום שמנת...) מומלץ.
מה לגבי פעילויות ספורט אחרות מלבד הליכות? חוג אירובי לנערות למשל? היפ הופ? משהו בסגנון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי היום בחוג בסטודיו
בת 16..23/02/2009עשינו עיצוב הגוף חצי שעה.. אבל זה ממש ברמה קלה שם הכל האירובי והכל.. זה עדיין עוזר לגוף ומחטב אותו? כפיפות בטן אני משתדלת לעשות כל יום ועוד כמה תרגילים שהבאת לי מהקישור שהם די פשוטים ועוזרים לי (אני מרגישה),ואם יש ימים שממש קשה לי ושאני עייפה אז אני מוותרת ועושה יום אחרי זה טיפה יותר מאמץ או יותר סטים.. יש לי שאלהה..לגביי פפסטרמה..אני אוכלת 1% זה משמין??בריא?זה בסדר לאכול כל יום פרוסה?ומה היתרונות והחסרונות של זה? וגם..גזר ..האם זה משמין אם אוכלים יותר מדי ? וכמה קל' בערך יש בגזר ממש גדול? זה ממש מעניין אותיי.. יש סיכוי שהבטן שלי מתחטבת למרות שאני אוכלת לפעמים סוכריות גומי ושוקולדים ומסטיקים מסוכרים?או שכדי להוריד ממש את הקול ורק ביום שישי לקנות קצת ..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב
ענת פלדמן23/02/20091. הפעילות שלך בסטודיו, בחוג היא מצויינת. האם יש שם גם חוג יותר דינאמי? שיותר מתאים לרמת הכושר שלך? כדאי לשלב.
2. לא מתה על פסטרמה, חומרים משמרים וכו'. כמו כל דבר: הכל במידה.
3. וגם גזר: כל דבר משמין אם אוכלים אותו יותר מידי, בגזר מומלץ שלא להפריז כי זה יצבע לך את הידיים בכתום. בגזר יש ממש מעט קלוריות, מבחינתי זה זניח (כלומר אפילו לא סופרים את זה) וודאי אם את אוכלת אחד. דעי לך שאני גם לא סופרת את הקלוריות של הירקות בסלט, זו מנת בריאות, חובה, וזה לא משמעותי אם זו רק עגבניה, מלפפון, פלפל. (מה שמשמעותי זה הרוטב למשל)
4. אני בעד להגביל את הממתקים. אם את חייבת כל יום אז ממש קצת, להתענג על כל ביס ולשים בצד. אם את מרגישה שכשאת מתחילה את כבר מחסלת אז המנעי במשך השבוע ותאכלי מנה כייפית בשישי בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקייי:]
בת 16..24/02/2009ונראה לך שהבטן תוכל להתחטב מזה שאני עושה כפיפות בטן יום כן יום לא.. ואני עושה בערך 5 דקות של תרגילים..? ואיך נראה לך מה שאכלתי היום: 2 פרוסות לחם עם קוטג' וגזר גדול,מסטיקים,פסטרמה דלת שומן ו 2 פרוסות לחם עם רוטב שום (20 קל') וסלט ענק.. אחר כך אכלתי תפוח גדול ירוק... חטאתי ב 8 סוכריות גומי בינוניות(ד.א כמה קל' יש בהם בערך? ויש מצב שזה מגדיל את השומן בבטן?) ובערב מעדן ועוד משהו.. זה בסדר? והיה עדיף לי לא לאכול את התפוח? כי עכשיו אני מרגישה מפוצצת מאוד.. כמה קומות את ממליצה לי לעלות במדרגות ביום?ובאיזה קצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי :)
ענת פלדמן24/02/20091. את מחזקת את שרירי הבטן בפעילות, היא תתחטב מזה שאת תאכלי מאוזן ונכון, תעשי פעילות אירובית וכן, גם תרגילי כוח לכל הגוף ולבטן.
2. התפוח מצויין, אכלי תפוח כל יום. את אוכלת מעט מידי. הוסיפי בערב גם חביתה למשל, טונה, יוגורט. בסה"כ זה נראה שאכלת בסדר, אני בעד חלבונים בריאים יותר כמו חזה עוף או דג. 8 סוכריות גומי - מבחינה קלורית הקטנות נחשבות ככפית סוכר כך שבערך 20 קל' לאחת. זה מתווסף לכל הקלוריות שאת אוכלת ביום.
3. לגבי העליה במדרגות: זה לא כמה קומות אלא כמה זמן פעילות. כלומר אם את עולה ויורדת במדרגות (בזהירות !) במשך חצי שעה זה מצויין, זו פעילות אירובית לכל דבר שגם מחזקת משמעותית את שרירי הרגליים. את יכולה לעלות את זה רגיל, את יכולה לרוץ מידי פעם במעלה המדרגות, אבל תמיד בירידה: בקצב איטי יותר ובזהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)