להכנס לכושר בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להכנס לכושר בהריון
    עדינה
    25/02/2009

שלום אני בשבוע ה11 להריוני, לא עשיתי כושר כלל בשנה האחרונה (לפני כן כן עשיתי -בלט וג'אז, קצת מכשירי כושר, הליכות, שחיה ואירובי). אני יודעת שכושר בהריון זה דבר חשוב וחיוני ביותר אך אני חוזרת מאוחר כל יום מעבודה של ישיבה מול מחשב בלי כושר כלל, מאד עייפה ורוצה רק לישון אך החלטתי שאני חייבת להתחיל להיות בכושר!! ניסיתי ללכת לבריכה אבל קר לי ולא נעים לי שם, אפילו שפעם הייתי כמו דג במים. הליכות זה לא בשבילי כי יש באיזורי המון עליות ואני מתנשפת מאד וקשה לי. באיזור מגורי אין חוג התעמלות לנשים בהריון אך יש חוגים למתחילות כמו פילאטיס, עיצוב ואירובי. איך אני יכולה להכנס לכושר? איך לדרג את זה? איזה חוגים מועדפים ומותר לי בהריון? יש לי רצון מאד חזק להכנס לכושר. האם זה אפשרי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להכנס לכושר בהריון

הוספת תגובה

• הי עדינה

ענת פלדמן
    25/02/2009

מילת המפתח: בעדינות. היריון זו לא מחלה תודה לאל ואפשר לעסוק בכושר אבל אם לא היית ממש פעילה לפני זה - יש צורך במשנה זהירות אם רוצים לעשות זאת במהלך ההיריון.
    אם את מאד עייפה ולא מסוגלת: הקשיבי לגוף שלך.
    אני מביעה חשש והיסוס לגבי פילאטיס כיון שזו פעילות (מעולה) שעובדת על השרירים ברבדים שונים, כולל שרירי הבטן, ואם זו לך פעם ראשונה - אז אולי לחשוב על זה שוב.
    אירובי: מאד תלוי בשיעור: אם זה קפיצות: כדאי לוותר. אם זה בעצימות נמוכה אפשר לנסות, לעדכן את המדריכה על מצבך. כך גם לגבי עיצוב.
    בנוסף: הליכות הן תמיד טובות. את יכולה להתחיל בהדרגה, הליכה בינונית, כחצי שעה אפשר גם כל יום. במקביל- או במסגרת שיעור עיצוב או לבד - להוסיף תרגילי חיזוק לזרועות, לטויק, לירכיים, בזהירות לעבוד על שרירי הבטן.
    בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא לפני תחילת הפעילות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו