מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ענת/עופר/שימשה28/02/2009
איך התוכנית שלי? המטרה שלי זה עליה במסה תוכנית אימונים אני עושה שבוע אחד ABA,שבוע שני BAB, ככה מחליף כל שבוע A- חזה לחיצת חזה בשכיבה במוט רגיל 4X10 עליון 3X10 תחתון 3X10 פרפר 3X10 - כתפיים לחיצת כתפיים עם משקולות 3X10 חתירה בעמידה 2X10 הרמה מלפנים 3X8 - יד אחורית לחיצה צרפתית 3X12 Cable bent-over triceps extension- 3X12 B- רגליים פשיטת ברכיים 4x12 כפיפת ברכיים 4x12 ותאומים 3X12 גב פולי עליון 4X10 / שני מצבים ( 2 קדימה 2 אחורה) חתירה ביד אחת בהטיית גב 4X10 חתירה בישיבה בכבל 3X10 יד קדמי כפיפת מרפקים עם משקולית יד 4X10 מוט 3X10 W
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים
שי אלנקרי28/02/2009קודם כל נשמח לפרטים נוספים כמו: גיל, משקל,גובה, וותק באימונים.
ממבט ראשון התוכנית נראית עמוסה וארוכה מידי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
משה28/02/2009פרטים אישיים: גיל 23 משקל 75 גובה 1.79 וותק אימונים : שנה מה אתה יכול לייעץ לי בקשר לתוכנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית אימון-משה
שי אלנקרי01/03/2009הייתי ממליץ לך לעבור לתכנית ABC, התוכנית הנוכחית עמוסה מידי בסטים ובתרגילים..לא מאמין שאתה מסיים את האימון בשעה.. לכן אני ממליץ לך לחלק את האימון ל-3 חלקים ובכך תוכל להתמקד באימון אחד על 2 קבוצות שרירים (מה שאתה עושה עכשיו באימון AB) בצורה ממוקדת יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
משה01/03/2009הבעיה בABC שכל שריר מקבל רק פעם בשבוע וזה ניראה לי לא מספיק... תתקן אותי עם אני טועה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק
זאק01/03/2009אני מתאמן ABC ואתה לא מרגיש בכלל תוצאות (מנסיון חח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכנית
עופר קיס01/03/2009תוסיף לרגליים SQUTS - אין שם מספיק בשר
התכנית טובה אם אתה משתפר בקצב הגיוני ונעים לך איתה - אם לא תתחיל לבצע שינויים
קודם בתרגילים ואם אין שינוי תוריד בנפח (כמות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
משה02/03/2009שי כתבת לי בקשר לABC לחלק את האימון ל-3 חלקים ובכך תוכל להתמקד באימון אחד על 2 קבוצות שרירים. יש פה בעיה אני חושב, כי אם נגיד אני מחלק A- חזה וכתפיים B- רגליים גב C - ידיים הבעיה פה שבשבוע כל שריר מקבל רק אימון אחד וזה ניראה לי מעט מידי,מבין? מה אתה אומר על זה? ומצד שני AB חזה כתפיים יד אחורית גב רגליים יד קדמי זה ניראה לי עמוס מידי מה אתה אומר??? תודה בכל מקרה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שי לא עונה?
משה03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית האימון
שי אלנקרי04/03/2009תראה משה,
בתכנית ABC אתה אמנם מקבל עבודה על השריר פעם בשבוע אבל אין זה אומר שזה לא באמת עובד. קשה לתפוס שאימון פעם בשבוע על החזה או על כל שריר אחר נותן תוצאות-אבל מנסיון שלי עם אלפי מתאמנים שתכנית אימון מסוג כזה אכן עובדת. הייתי משנה את סדר התכנית כך ש: A חזה+יד קידמית, B רגליים+כתפיים, C גב יד קידמית
2 אופציות לפנייך לפני שממשיכים: 1. לחזור לתכנית AB ולקצץ מעט בתרגילים (עמוס מידי) 2. להישאר בתכנית ABC ולעשות מספר דברים. הטיפים שלי אלייך (מתוך כתבה באתר שלי..):
1.באימון רגליים תעבוד חזק עם 4-5 תרגילים של לפחות 3 סטים. אימון רגליים ידוע כאימון המעודד הפרשת GH (הורמון הגדילה) שיעזור לך...כן...לעלות במסת השרירים גם בפלג העליון. תכלול סקוואט (תרגיל מספר אחד) ולאנצ'ים כתרגילים עיקריים.
2.תקפיד על תזונה מאוזנת במהלך היום עם דגש על חלבונים ופחמימות מורכבות.
3.הקפד על תזונה לפני ואחרי אימון (הטיימינג של ארוחה קובע..)
4.צרוך חלבון מיד אחרי האימון (המלצה אישית שלי תוסף חלבון מי גבינה) בעל ערך ביולוגי גבוה. אם לא בחרת באפשרות של תוסף מזון, גם קופסאת קוטג' או 7-8 לבן של ביצה (מסורבל להכנה) יעשו את העבודה.
5.בצע יותר תרגילים מורכבים הפועלים על מספר מפרקים ומספר שרירים ,כך שתפעיל את היד קידמית, אחורית,כתפיים וכו' גם בשאר האימונים .כך למעשה כל שריר יקבל "דגש" של יותר מפעם בשבוע.
6.הקפד על זמני מנוחות של לא יותר מ-60 שניות-לא מעט מחקרים מצאו שבזמני מנוחה של פחות מדקה הגוף מעודד את הפרשת הורמון הגדילה GH, הקפד לא להתמעמע בין הסטים.
7.טכניקות אימון-כלול בתכנית האימון מספר טכניקות אימון כמו: פירמידה (עולה או יורדת), סופר סטים (2 תרגילים שונים), דרופ סטים (אותו תרגיל) ועוד...
8.החלף את תוכנית האימון כל 4-6 שבועות, כלומר : אם עכשיו אתה עושה באימון A חזה וכתפיים Bרגליים וגב C ידיים, בעוד 6 שבועות תבצע A חזה+קידמית B רגליים +כתפיים C גב יד אחורית.
9. העדף תרגילי משקולות על פני מכונות- דורשים ממך לעבוד על יותר שרירים מייצבים וניתן לעבוד בטווחי תנועה גדולים יותר.
10.סבלנות, התמדה והרבה אמונה.
שיהיה בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
משה04/03/2009לסיכום.. שי, כתבת לי : בתכנית ABC אתה אמנם מקבל עבודה על השריר פעם בשבוע אבל אין זה אומר שזה לא באמת עובד. שאני חושב על זה עכשיו, אני מתחיל להבין את הכוונה שלך ( תתקן אותי אם אני טועה) כאשר אני עושה לדוגמה :ש- A-חזה וכתפיים B- רגליים גב C- ידיים, זה אומר שבשעה אני יכול " לפוצץ" את ה2 קב' שרירים, שאני באותו יום מאמן, וכביכול זה מפסיק, רק פעם בשבוע.... בניגוד ל- חזה כתפיים ויד אחורית ,שבשעה אני צריך לעבוד קצת על כל דבר כי יש לי 3 קב' שרירים . זה הכוונה שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריכים לפוצץ...
שי אלנקרי04/03/2009אני לא אוהב להשתמש במונח "לפוצץ" אני מעדיף לקרוא לזה להעמיס בצורה נכונה..
בכל אופן, כוונתי היא שאפשר להשיג גירוי יפה ותוצאות נהדרות גם מאימון של 40-45 דקות, לא חייבים ממש לנצל את השעה עד הסוף ולהעמיס כמה שיותר תרגילים. עבוד לפי הכללים. 15-16 סטים לשריר גדול ו-9-12 סטים לשריר קטן יעשו את העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
משה04/03/2009סליחה אם שיגעתי אותך, אבל אני כבר מבולבל ומיואש..לא יודע מה להחליט תראה היום המאמן שלי בחדר כושר אמר לי להשאר בתוכנית ab חזה כתפיים יד אחורת / רגליים גב יד קדמי לא יודע מה לעשות אם לעבור כמו שאתה אמרת לי לתוכנית ABC ,ואני לא יודע אם באמת להקשיב למדריך אצלנו...הוא בסך הכל ילד אין לו ממש ניסיון... מה אתה אישית הייתה עושה abc או ab?? תודה בכל מקרה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובהה
איתמרר05/03/2009אח שלי אין לך מה להילחץ תקשיב לגוף שלך זה אחד abc זה טוב do ab זה טוב וגם אימונים של כל הגוף זה טוב תעבוד רק נכון מה שאה עושה זה בסדר בערך רק ש מה עם בטן וזוקפי גו עכשיו אתה עושה חזה יותר מגבב עם אתה רוצה להעמיס מספיק 12 חזה 12 לרחב גבי 8 לדו ראשי ותלת ראשי רגליים תחליף לתרגילים מורכבים וכתפיים איזה 9 10 עכשיו הכל תלוי בעצימות עצימות גבוה ממש פחות סטים עצימות יותר נמוכה יותר סטים ותקשיב לגוף שלךך הכי חשוב תן לו מנוחה שצריך חוץ מזה ש ב abc אפשר להגיע עד ל 6 אימונים בשבועע מה שאני עושה כבר מעל חצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתמר
משה05/03/2009החיים שלך יפים אם יש לך זמן ללכת 6 אימונים בשבוע,לי אין זמן יש לי עוד חיים חוץ מהמכון ובגלל זה אני הולך רק 3 פעמיים ואני אשמח לקבל תשובה משי (תשובה מקצועית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשנה את תוכנית האימון....
שי אלנקרי05/03/2009עובר לתכנית ABC ל-4-6 שבועות וחוזר לאחר מכן לתכנית AB (רק עם פחות עומס ותרגילים).
תדאג לשנות את התכנית כל מספר שבועות, אל תתקבע. התוצאות לא יגיעו אם לא תשנה...דבר נוסף, תדאג שהאימון האנאירובי שלך יהיה בין 45-60 דקות כולל הבטן וזוקפי הגב..
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
משה05/03/2009הבנתי אותך שי, רק כמה שאלות לתגובה שלך 1) שכתבת לי עובר לתכנית ABC ל-4-6 שבועות וחוזר לאחר מכן לתכנית AB (רק עם פחות עומס ותרגילים). - יש סיבה לזה שאתה עובר ואז חוזר? 2) כתבת לי תדאג לשנות את התכנית כל מספר שבועות, התכוונת לשנות את ה ab? 3)וזוקפי הגב זה פולי עליון ו חתירה ביד אחת בהטיית גב? 4) האם זה בסדר 3 פעמיים בשבוע ab? תודה רבה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
שי אלנקרי06/03/2009תראה, אתה כרגע נמצא במצב שגם אם תבצע תוכנית AB או ABC (ותפיד על כל הכללים) אתה תראה תוצאות. מצד אחד, אם היית מתאמן 4-5 פעמים אז הייתי מעביר אותך ל ABC באופן חד משמעי, מצד שני אתה מתאמן 3 פעמים בשבוע ורוצה להוציא את מקסימום התוצאות מהתכנית הזו. לכן המלצתי היא: להתאמן ABC למשך 4-6 השבועות הקרובים ולאחר מכן לחזור ל AB בכדי שאתה תוכל להגיד מה נותן לך הרגשה טובה יותר ואפילו תוצאות. ברגע שאתה מתאמן 3 פעמים בשבוע בתכנית AB זה בסדר, שבוע אחד תתאמן ABA שבוע שני תתאמן BAB וכך הלאה..
זוקפי הגב אלו השרירים התומכים בחוליות עמוד השדרה, אני מתכוון לתרגילים כמו סופרמן על כדור (ניתוק יד ורגל נגדית) פשיטת גב בשכיבה על הבטן (ניתוק בית החזה) וכדומה..אל תוותר על תרגילים מסוג זה..החשיבות שלהם גדולה אם אתה רוצה גוף חזק ויציב ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
משה06/03/2009ב- ab אז אני יעשה בהתחלה (אחרי ה-abc) חזה כתפיים יד אחורית-a רגלליים גב יד קדמית-b אחרי 4-6 שבועות אתה ממליץ לעבור לדוגמה a- רגלייים חזה כתפיים b- גב ידיים אתה ממליץ כל 4-6 שבועות להחליף תוכנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
שי אלנקרי07/03/2009הכוונה בלשנות תוכנית היא, לשנות את השיטה, את מספר החזרות, את סדר התרגילים, את מספר הסטים, את עצימות האימון וכו'...
אין הדבר אומר שאתה צריך לגמרי לשנות את התוכנית, שינויים קלים מפעם לפעם עם טכניקת אימון חדשה יוסיפו עניין וגיוון ובכך יגרו את השרירים בצורה אפקטיבית יותר, מה שיגרום לשרירים להגיב ולהתפתח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)