הי שלום ענת שאלה כללית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי שלום ענת שאלה כללית
    תומר
    03/03/2009

1.אמא שלי שהיא בת 50 ועברה כבר 3 צינוטרים וסרטן השד (עברה אותו) וכל עניין שדווקא אמא שלי לעומת אהמות באותו גיל של חברים שלי שהם שמנות -היא תמיד הייתיה רזה ושמרה על תזונה יחיסתי ולכן גם היא הייתיה צריכה הרבה לשכנע את הרופא משפחה שיש לה בעיה בלב(היא הרגשיה לא טוב אחרי שהיא הלכה כמה זמן) היום שהיא צריכה ללכת לחדר כושר יש לה בעיות עקב השילוב של שני הדברים(ותרופות של שני הדברים) היא נסתה כמה חדרי כושר ומדריכים הצעירים בכלל לא ידעו להבין את הבעיות שלה רק שהיא הגיעה לחדר כושר שלי שהוא פרטי וקטן (מכון אדיר)אבל מי שאחראי שם הוא מאמן בעל ניסון רב (למד בברית המועצת אני חושב) הוא הבין את הבעיות שלה ידע לקרוא בדיקות דם מכיר את הבעיות שתרופות עושות )הבעיה היא שחדר כושר הזה מאוד קטן ואין לו שעות פתיחה נוחות (היא עובדת במשרה מלאה ושעות נוספות) אם את מכירה חדרי כושר שבהם גם יש מישהו אם ניסון רב כזה באזור הרצליה אבל הם פותחים בשעות כמו המכונים למשל (קורפס שהיא הייתיה שם ולא היה מושג למדריכים להבין את הבעיות שלה) -סיכום של השאלה השניה אם מרלין מונורו שבשנות ה50 הייתיה נחשבת מודל לחיקוי ביופי לנשים (ויום הבנתי שהיא הייתיה נחשבת כיותר שמנה יחיסתי מדוגמנית המומצעת)הייתיה היום בריאה ותקינה מבחינית המשקל(תמיד מראים מחקרים שכלל יחס של המותן עולה כך הסיכון עולה) -ושאלה כללית דוגמנאית כמו רותם סלע(פשוט מכיון שראיתי שיש אותה בגליון מנטה שאמור להיות משהו רציני על בריאות אני חושב)אם מבחינית משקל וגובה היא תקינה? הכוונה אולי היא אם מידה 36 שזה מה שהבנתי שרוב הנשים רוצות היא תקניה מבחינה בריאותי? מכיו שהיה עיתון אינטרהא שעשה מחקר הוא השתמש בנתונים סטטים (BMIשל נשות ארצות הברית שרק עולות עם השנים ולקח מכיון שהיה נוח לו מבחינית התיעוד את נערות השער של פליבוי משנות ה50 שם בהתחלה היה מרלין מונורו עד היום -ששם המגמה היא הפוכה ירידה של ה BMI (היה לניק לכתבה בעיתון כלכלסטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הי שלום ענת שאלה כללית

הוספת תגובה

• הי תומר

ענת פלדמן
    03/03/2009

מנסה לענות כמיטב יכולתי:
    1. מצטערת לשמוע על מה שאמא שלך עברה, אני בטוחה שהיא אישה מדהימה, עם כוחות על ויכולות מופלאות, וכל הכבוד שהיא פעילה ומתאמנת על אף ולמרות הכל. זה נכון שאנשים רזים בדר"כ נתפסים כבריאים יותר, אך יש לצערינו מחלות שלא פוסחות עליהם. מחלה היא שילוב מורכב של אורח חיים, גנטיקה, נפש. תודה לאל שזה מאחוריה.
    2. אני "חזרתי" לאימון מתוך זיהוי הצורך הזה של מענה כולל, אני מסכימה שבמקרה של אימך כדאי מאד לעבוד עם מישהו שיודע מעבר, מבין וכו'. לצערי אני לא מכירה מכונים בהרצליה.
    3. מרלין מונרו היתה מודל היופי ובעיקר של הסקסיות של שנות החמישים, חימוקיים, קימורים, הרבה רוך. אני מניחה שכיום היא הייתה מדגמנת למידות גדולות . BMI הוא מדד אינדיקטיבי בלבד, היום כבר יודעים שמדד אחוזי השומן אמין הרבה יותר על מנת להצביע על המצב הבריאותי.
    4. לא מכירה אישית את רותם סלע ואני לא יודעת מה הנתונים שלה, (גובה, משקל.) דוגמנית ממוצעת היום דווקא פחות שדופה מפעם. בשנות התשעים היה ה"הירואין שיק" שהתחיל עם קיית מוס ואז מראה האנורקסיות כטרנד היה בשיאו. עם כל הבעיה הבריאותית שזה יצר (ועד היום לצערי) בקרב ילדות. אני נוטה להאמין ומקווה יותר שזה מאחורינו, או לפחות המודעות לזה בברנג'ת הדוגמנות עולה. זה נכון שמידת 38-40 של פעם יורדת ל 36 (תלוי בגובה של הדוגמנית) ועדיין רזה נחשב יפה. בריא זה יחסי. אם מישהי צמה ומגיעה למידה 36 זה לא בריא ואם היא אוכלת נכון, מתאמנת, וכו' אז זה בריא.
    5. בארה"ב זה באמת קל לראות את ההקצנה החברתית: מצד אחד סכנת ההשמנה, אפילו כמגפה, עם כל הג'אנק. זה מתחיל בחנוך הילדים, עד למשפחות שלמות שמנות. ראיתי את זה מקרוב, מזעזע. מצד שני כל התעשייה של הסקס, פלייבוי, וגם הדוגמנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו