מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפקטיביות ביצוע תרגיליםנמרוד03/03/2009
שלום! התחלתי להיכנס לכושר(ליתר דיוק, לאורח חיים בריא..) לפני כשנה. מתוכה כשמונה חודשים אני משלב גם תרגילי כוח, ובהתחלה ביצעתי אותם ללא מחשבה ומהר. גם התוכנית הכללית היתה מעט עמוסה- וזאת למדתי לאחר שהגוף התחיל לכאוב ולאותת: התאמנתי 4 פעמים בשבוע: בהתחלה לא בעקביות אך לאחר חודשיים-שלושה הקפדתי להתמיד, בכל הימים- שעה הליכה מהירה+ 12-15 דקות של אליפטיקל. פעמיים בשבוע, בנוסף להליכה, תרגילי כח כ-40 דקות, ובפעמיים הנותרות כ-40 דקות שחייה. (כמובן תרגילי בטן, מתיחות..) היום הפחתתי לשעה הליכה מהירה בכל 4 הימים, פעמיים +תרגילי כח, פעמיים +בריכה כ-40 דקות. ולעצם העניין, החלטתי לבצע את תרגילי הכח בתנועות איטיות יותר ולא מהירות וחדות כפי שאני רואה שרבים מבצעים, בעיקר בכפיפות הבטן: אני עולה לאט נשאר "למעלה" יותר זמן ומשתדל לרדת לאט. כך גם בשאר התרגילים. השאלה היא האם זה אפקטיבי לגוף לעומת התנועות המהירות והמרובות? (לדוגמא :בבטן- האם תושגנה אותן התוצאות?) ובכלל אני משתדל לשלב את הראש באימונים, כפי שממליצה ענת .. שאלה שנייה. גובהי 1.73 גיל 25 ומשקל כ-71. מתחילת הפעילות הורדתי כ -13 ק"ג. העניין הוא שכמובן השומן יורד אך מה שרצוי אישית יורד לאט מאוד אם בכלל: הבטן.. וגם הישבנים האמת...:-) השאלה היא האם זה גנטיקה ואין מה לעשות או שמא להמתין בסבלנות(שיש הרבה) ולהמשיך להשקיע בתזונה(פחות פחמימות לעומת חלבון, ולהיות במודעות, כמובן)? אני מפחד שאמשיך בפעילות ואמשיך לרדת במשקל ורק הבטן לא תרד וזה ייראה מוזר.. תודה רבה וסליחה על החפירה... ענת, מה קורה?? :-) כל הכבוד על התשובות המושקעות והאכפתיות, את ממש נפלאה! (וגם השאר ,כמובן!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נמרוד
ענת פלדמן03/03/2009ברכות על הירידה במשקל, העקביות, ההתמדה.
1. שרירי הבטן בפרט ועבודה על הגוף בכלל כדאי שתעשה עם דיוק, אחריות ובתנועות איטיות יחסית. השריר עובד על רבדיו העמוקים יותר הפעולה נכונה ויעילה יותר. כך שאתה פועל נכון.
2. הכוונה היא לא "לראש" אלא להרים את השכמות מהקרקע, אם לזה התכוונת. העורף לא ממש אמור לשתף פעולה מבחינת השרירים הפועלים.
3. שחייה - מעולה. כווץ את הישבנים תוך כדי שחיה והכנס את הבטן. אתה גם תתקדם יותר מהר וגם תחזק את האזור
4. כן. סבלנות, התמדה. לגבי התזונה: זה לא ממש יותר חלבונים על חשבון הפחממות. זה יותר תלוי איזה חלבונים ואילו פחממות. שווה לעשות את זה מסודר מול תזונאי (לא זוכרת אם הלכת ליעוץ בזמנו? ) ולעבוד מתוך מודעות לעניין. (מילת המפתח שלנו...)
5. זה כן עניין גנטי, אבל אני מכירה אותך קצת מכאן ואינטואיטיבית אני חושבת שאתה יכול לשפר משמעותית את המצב. במיוחד לאור המוטיבציה והרוח החיובית שעולות משאלותיך.
6. שלומי מצויין, תודה חמוד. המשך לעדכן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת, תודה רבה! ו..
נמרוד05/03/2009התכוונתי להשתמש בראש- כלומר במודעות ולחשוב על הפעילות במהלך ביצועה. דבר שלפעמים קצת קשה, אך מתרגלים. בכפיפות בטן אני משתדל לא להשתמש פיזית בראש.. אח"כ כואב לי ... :-) תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהה חח הבנתי
ענת פלדמן05/03/2009כן, כוחה של המחשבה. מומלץ... המשך נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)