שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ami
    04/03/2009

התחלתי לפני כחודשיים-שלושה ללכת לחדר כושר לאחר שנים ללא אימון משמעותי וממושך. אני בן 29 , גובה 178 ס"ה, משקל-93. מטרתי היא חיזוק הגוף מעט, והורדת משקל. נבנתה לי תכנית אימון בה אני עושה כעשרה תרגילים(רובם משקולות) על פני כל קבוצות השרירים העיקריות. בנוסף אני עושה אירובי כ-50 דק' כל פעם. אני מתאמן 2-3 פעמים בשבוע. הבעיה היא שלמרות הירידה בשומן ועלייה במסת השריר, אני לא מצליח לשלב באירובי ריצה בקנה מידה משמעותי. אם כשהגעתי לחד"כ יכולתי לרוץ400 מטר לפני שהייתי מתעייף, היום עליתי ל1500, אך למרות שזו נראית עליה, אני מרגיש עדיין תקוע. בחודש וחצי האחרון אני לא מצליח להעלות את פרק הזמן של הריצה באירובי ותכניות האימונים שמצאתי ברשת, מתאימים לכאלו שהכושר ההתחלתי שלהם-הוא שאיפה בשבילי. מה לעשות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הצעה שלי

ענת פלדמן
    04/03/2009

לשלב הליכה. לא חייב לרוץ את כל שלושים דקות האירובי ישר על ההתחלה. כשקשה- עבור להליכה, ואז שוב המשך בריצה. עשה זאת אפילו לפי דק'. 5 דק' הליכה לחימום, 2 דק' ריצה קלה, שב לעבור להליכה של דקה שוב שתי דק' ריצה שוב דקת הליכה וכך הלאה. מאימון לאימון הגדל את זמן הריצה על חשבון ההליכה. הקפד על תזונה נכונה במשך כל היום ובעיקר לפני האימון. זה לוקח זמן, זה תהליך, יש כאלו שזה לוקח להם פחות זמן, יש כאלו שיותר. כושר אירובי הוא גם תלוי גנטיקה (סיבים אדומים מול לבנים) וזה לוקח זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו