שלום ענת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ענת
    יעל
    06/03/2009

אני בת 15 מטר162 ואני שוקלת 53 יש לי תפריט מאוזן ואניעושה פעילות גופנית 4-5 פעמים בשבוע במשך שעה או שעה וחצי,לפעמים גם 40 דק'. חשוב לציין ששקלתי קודם 56 בכל אופן , הפסקתי לרדת במשקל ואני לא מבינה מה הסיבה?מה יכולה להיות הסיבה? אפשר פירוט? ועוד שאלה,רצוי לאכול ישר אחרי הספורט או שזה משנה אם אני אוכלת שעה אחרי ? הבנתי שאם אוכלים ישר אז זה נכנס בעיקר לשרירים ,אבל זה בעצם מה שמעלה לי את המשקל,ואני רוצה לרדת במשקל. לא ? .הסתבכתי.. תודה מראשש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ענת

הוספת תגובה

• יעלי הי

ענת פלדמן
    06/03/2009

ראשית אני לא בטוחה שאת אמורה להמשיך ולרזות. את בגיל ההתבגרות, בהחלט אמורה לאכול מזין ובריא ולעשות פעילות גופנית אבל לשם הבריאות הצמיחה וההתפתחות ולא בטוח שלשם ירידה במשקל. האם קיבלת יעוץ אישי בעניין? כדאי לעשות את זה נכון במיוחד בגיל שלך. יחד עם זאת אני פה כמובן לשאלות והכוונה. הרבה פעמים קורה שכשמתחיל תהליך של ירידה במשקל - באיזשהו שלב הוא נעצר. מחקרים לא יודעים לומר בוודאות למה אבל כולם מסכימים שיש צורך בסבלנות. שזה ""מסתדר" אחרי כמה שבועות וממשיכה ירידה במשקל. עוד דברים שיכולים לעזור חוץ מסבלנות זה פוש בדיאטה (ואני לא רוצה שתעשי שטויות חלילה ולכן אני מעלה את השאלה האחת אם יש בכלל צורך בהרזייה ואת השנייה אם קיבלת ייעוץ אישי) וכמובן תגבור בספורט: גוון, העלאת עומס. גם כאן לא בטוח שיש מקום להעלאת עומס, אולי לגוון. שחייה, ספינינג, דאנס. יש באתר שלי עוד הסברים פיזיולוגיים פשוטים.
    לגבי האוכל: מומלץ לאכול עד כשעה מתום האימון על מנת לעזור לגוף להתאושש, שילוב של חלבון ופחממה. כשהמטרה היא לרזות חשובה בעיקר כמות הקלוריות היומית הכוללת (הוצאה גדולה מהכנסה קלורית) ואם האימון הוא מאוחר ו"סיימת" את המכסה הקלורית לאותו יום זה לא נורא גם אם לא תאכלי. אני שוב מסייגת את הדברים כי הם אישיים מאד לכל אחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלתי יעוץ מפורום תזונה בקשר ל

יעל
    06/03/2009

תפריט שלי אבל לא יותר מזה.. אוקי אז תודה רבה,אני אנסה לגוון בספורט ונראה מה יהיה. עוד שאלה קטנטנה,מה קורה אם אני אוכלת פחות מ1000 קל'? כמובן שזה לא בריא, אבל יורדים במשקל? זכור לי שקראתי שאם אוכלים פחות מ1000 אז לא יורדים וכשאוכלים באזור של ה1200 יורדים.. אם אני לא טעה איזשהי ילדה רשמה שזה מה שקרה לה , או משהו כזה. וזה נראה לי נכון גם לגבי,משום שהייתה תקופה שאכלתי פחות מ1000 בלי לשים לב,ולא ירדתי במשקל. ובלי קשר= בד"כ קשה לי לספור את הקלוריות שאני אוכלת ביום, זתומרת אני סופרת תמיד אבל עם הצהרים אני מסתבכת.זה לרוב משתנה[חוץ מה3 כפות אורז מלא]. אבל בבוקר אני אוכלת 200-300 קל',ובצהריים אני מניחה שבאזור ה400. ? ובערב 200 [2 פרוסות לחם קל גבינה וירקות. + לאחר ספורט ] זה יוצא ממש קצת.. ואין הרבה ביניים..רק אם ממש בא,אז אפרסמון וכדומה.. תודהה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי חמודה

ענת פלדמן
    06/03/2009

פורום זה מצויין אבל עדיין זה בשלט רחוק. את בגיל מצויין להתחיל לפתח מודעות והרגלים נכונים. אני לא בעד ספירה של קלוריות, אבל כן בעד לדעת מה נכנס לפה ובערך מה הערך הקלורי, עם הזמן זוכרים וזה נטמע. זה נכון שעם מעט מאד קלוריות לא יורדים במשקל, הגוף נכנס לסטרס, אוגר את השומנים ולא משתמש בהם לאנרגיה. יש לי מתאמנת ששוקלת מעל 100 והיא לא הבינה למה היא לא מורידה במשקל. 1200 לנשים זה מאוזן יותר כמספר כללי אבל כדאי בכל זאת להתאים אישית. כדאי כן להקפיד על מנת ביניים. יש באתר שלי כמה דוגמאות את יכולה להתרשם, אני בטוחה שאהרון מפורום תזונה מטפל בך יפה : )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו