מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רזה עם כרס קטנהמיני כרס.07/03/2009
ענת שלום אני 186ס"מ משקל 82 ק"ג אני מעוניין להוריד את הכרס הקטנה שיש לי לפני 3 שבועות הפסקתי לאכול לחם קולה ואוכל המון סלט עם מנת בשר כל שהיא חומוס ביתי מרק ירקות ואוכל בין 4-5 פעמים ביום במקום לחם אוכל לחמי מדגנים מלאים כ 32 קלוריות ל 1 אוכל בין 1 עד 2 בכל ארוחה מ 4 ארוחות ביום. ב 3 שבועות האחרונים עושה ריצה יום כן ויום לא כ 30 עד 40 דקות ואז 4 תרגילי בטן . שאלתי : האם אני בדרך הנכונה להוריד את הכרס הקטנה שיש שלי ?ויש לי כי מעירים לי והאם התזונה נכונה??? ולדעתך כמה זמן זה יקח? ומה הם התרגילים שצריך להוסיף או לשפר? ראוי לציין שמשקלי פחות מהממוצע אז אשמח לקלב הכוונה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיני כרס:)
ענת פלדמן08/03/2009להמשיך לשתות אכן רק מים, להמשיך להימנע ממטוגנים ומשטויות, במקום לחם לבן - באמת לחם דגנים. נהיה לי קצת בלאגן מהתאור אבל אם אתה מחלק את הארוחות ל בוקר/ביניים/צהרים/ביניים/ערב/לילה, מכל אבות המזון, משלב גם אכילה של פירות בין לבין וכמובן ירקות כמו שרשמת, חלבונים, אתה בדרך הנכונה. יש עוד דוגמאות לגוון באתר שלי.
לגבי הכושר: נשמע טוב מאד. הייתי מוסיפה עוד תרגילים - לא רק לבטן. למשל גם לגב - לשם האיזון. שכמות, כתפיים, חזה, רגליים. שווה לשלב עוד כמה תרגילים, אפילו בסיסיים על מנת להתחזק, לשמר את מסת השריר ולהעלות את השריפה האנרגטית. ביום שכזה הכמות הקלורית שאתה צורך אמורה להיות מקבילה לכמות הקלורית שהוצאת. אני לא בעד ספירה אדוקה אבל כן להיות מודע. מבחינת מה לאכול מתי בימים של אימון: למשל פסטה כשעתיים לפני, ועד כשעה אחרי שילוב של חלבון ופחמימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיני כרס
אלי08/03/2009תוןדה על התשובה רק רצוי לציין שכל הפעילות שלי היא ברמה הביתית ולא ברמה של מכון כושר. אני לא אוכל לחם אלא סוג של כרכרים חומים של אוסם ורשום שיש בכל אחד 32 קלוריות א. כמה מומלץ לאכול בארוחה.? ב. אני לא אוכל ביכלל פסטה אז מהם חלבונים-אבל אני אוכל עוף בגריל כל יום למשל עם סלט האם זה בסדר ומה לדעתך צריך להוסיף? ג. אלו תרגילים בבית כדאי לעושת למעט הבטן והריצה? ד. האם אחרי הריצה מומלץ לאכול שוב סלט עם טונה או ביצה או מנה בשרית כל שהיא?? ואחרון חביב. אני אוכל גם קצת חומוס ביתי עם ארוחת ערב האם זה מומלץ או שזה משמין?? תודה על הסבלנות את מקסימה.... :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן08/03/2009תודה :)
ראשית שלושה שבועות זה לא הרבה זמן, קח בחשבון שזה תהליך ואתה כבר בדרך הנכונה. בן כמה אתה? לא ציינת
הקרקרים מצויינים, אתה יכול לשלב אותם בארוחות, אין שום בעיה. כמה קלוריות לאכול בכל ארוחה או כמה קרקרים? נראה לי ששניים שלושה בכל ארוחה - אין עם זה בעיה. כמו שרשמת קודם. פסטה היא פחמימה. אתה לא חייב אם אתה לא אוהב. האם אורז מלא בא בחשבון? זה פשוט משביע, נותן אנרגיה וגם קלוריות "בריאות". הירקות גם נחשבים כפחמימה ובשילוב עם הבשר (חלבון) זה מצוין.
התרגילים בבית: ריצה, בטן, גב, זרועות וחזה (שכיבות סמיכה למשל) ומכרעים. אחרי הריצה (תלוי מתי ביום) אתה בהחלט יכול לאכול בשר עם ירקות. שילוב של חלבון ופחמימה הוא אופטימלי. חומוס ביתי שאתה קונה בסופר או שאמא שלך מכינה? עדיפות לגרגרי חומוס, אבל גם אם זה קצת בארוחת הערב זה בסדר גמור. כל אוכל שתצרוך ממנו הרבה הוא ישמין ולכן זו שאלה של כמות.
אני מניחה שתהיינה עוד שאלות. אני פה :) ואגב, באתר שלי יש הכוונה למחשבון קלוריות (אני לא יכולה להפנות במסגרת הפורום) שם יש פירוט של כל מזון לפי חלוקה לפחמימות חלבונים שומנים. כדאי לנכנס ולהציץ, לקבל מושג לגבי האוכל, זה חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיני כרס
אלי08/03/2009תודה רבה על התשובות.. אגב אני בן 34 גובהי 186ס"מ ומשקלי הוא בערך 81-82 ק"ג דבר נוסף ברשותך..אני רץ יום כן ויום לא האם מומלץ לעשות את התרגילים הנוספים בטן ושכביבות סמיכה בסמוך לריצה או ביום שאני לא רץ ? וכפה פעמים מומלץ.(שמעתי שצריך כל יום בטן ) ודבר אחרון האם את יכולה לשפר לי יותר את התוצאות באימון אישי או שאני מקרה חריג וצריך לעבוד ללא מאמן לבד הכוונה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן08/03/2009אתה בתחילת הדרך, המשך כך :) אתה יכול לעשות את התרגילים הנוספים אחרי חימום דינאמי קצר (למשל כמה דק' על דלגית) בימים שבהם אתה לא רץ או להצמיד אותם לימים של ריצה. לאור המטרה שלך הייתי עושה זאת מיד אחרי הריצה, סבב אנאירובי ואחריו מתיחות. זה גם יותר נוח לדעתי כי זה כבר במסגרת האימון. זה לא נכון שצריך כל יום בטן. וקא יום כן-יום לא נותן לשרירים מנוחה לשם בנייה והתאוששות.
יש הרבה שעובדים לבד, אתה ממש לא מקרה חריג :) אבל אין ספק שעבודה עם מאמן אישי מלבד הפינוק שבעניין עושה סדר בדברים, מונעת פציעות חלילה - מאמן טוב שם לב לדיוק בתנועה, מכוון ונותן כלים לעבודה נכונה. אני באימונים משתמשת גם בכלי הטיפולי שלי (בין היתר דמיון מודרךבעת הצורך ) על מנת למקסם את תוצאות האימון לאור הקשר ההדוק בין הגוף לנפש, המוח והשרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)