מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחוז שומןטל08/03/2009
שלום יש לי משהו מוזררר אני רזה 1.70 שוקל 61 מקפיד על תזונה נכונה מתאמן יש לי גוף חטוב אבל משום מה בבטן זה ניראה כאילו רק שם מתרכז לי שומן אין לי כבר מאיפה להוריד שומןן וזה מפריע לי כי אם יש קוביות ולא ניראלי כי הגנים שלי על הפנים אני מתאמן כבר 4 חודש ולא רואים אז זה מסתיר השומן הזה מה לעשות להמשיך עוד אירוביי אני יהיה אנורקס חחחח נ.ב( השומן זה לא משהו שממש שמים לב פשוט אני לעצמי מרגיש ואם מסתכלים בפרופיל את שמה לב) וני מתאמן הרבה אירובי ריצות וכאלה 3 פעמים בשבוע 20 דקות בנוסף לאימוני כוח בחדר כושר ואני גם ככה רזה וזה עדיין לא יהיה שטוח הבטן ? ויש לי עוד משהו יש לי מבנה בבטן שאם אני עושה שריר יש לי מין בליטה כזאת איפה מפתח הלב לא יודע אם זה קוביה או משהו זה ניראה לי מוזר ששמה יש שריר כי בדרך כלל זה לא מתחלק ככה האם את מכירה מבנה כזה שבאזור של האמצע של החזה איפה מפתח הלב יש שריר? ממש כמו בליטה תודה מראש אתם עושים עבודה נפלאה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל הי
ענת פלדמן08/03/2009אתייחס קודם לשאלה השנייה דווקא. מה שאתה מתאר יכול להיות בקע, הרניה בבטן. כדאי לבדוק. זו רקמת חיבור שאמל חלקינו חלשה, אולי היא נקרעה וכשאתה מאמץ את הבטן השריר יוצא החוצה בצורה של בליטה. לא תמיד צריך לרוץ לנתח, אבל כן לדעת מה קורה שם. רבים חושיבם שהרניה יש רק במשפעה (זה לא נכון, יש גם בקע טבורי וגם במעלה הבטן כמו שאתה מתאר) ושזה רק לבנים (זה לא נכון, אני עברתי שני ניתוחים כאלו) שוב -בלי פניקה אבל כן לראות מה קורה שם.
לגבי השאלה הראשונה. בדיקה של אחוזי השומן בגוף תתן תמונה מהימנה יותר. במצב שלך הכוונה היא להוריד באחוזי השומן (אם יש מקום להוריד שם, זאת רק בדיקת אחוזי שומן תראה) ולא להוריד במשקל. בפירוש לא. אני מסכימה שאתה מאד רזה. מה שכן יכול להיות שזה אכן גנטי ולא לכולם יש קוביות. יכול להיות שזהו מבנה הגוף שלך ורצוי (בכל מקרה !) לקבל את הגוף שלך כך. ובכלל, לעסוק בפעילות גופנית אירובית ואנאירובית כי אתה נהנה ופועל למען הבריאות שלך הפיזית והנפשית ולא בהכרח לצורך השגת אידיאל יופי זה או אחר. זה ככה בסוגריים. אז מה עושים? בדיקת אחוזי שומן: יש מחשבונים באינטרנט שנותנים אינדיקציה או שבמכון (למשל וינגייט), ממשיך לאכול נכון, פעילות אירובית ואנאירובית, בודק את הבליטה שדיברנו עליה וחוזר אלינו לעדכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)