מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחה להגיע לדופק יותר מ-100 ליעלה12/03/2009
דקה.אני בת 49 ,גובה 189 ס'מ ושוקלת 79 ק'ג,אני שונאת ספורט -היו לי מאמנים אישיים שהבטיחו שלאחר זמן מה כבר אוהב לעשות אך זה לא קורה .כל בוקר אני בדיכאון ממשימת הספורט וסופרת את הדקות לסיום.אני עושה ספינינג כבר שנתיים-25 -30 ד' גג.3-4 פעמים בשבוע כיון שיש לי את המכשיר ואין לי שום סוג של ספורט שאני מחבבת יותר.וגם שמתי לב שכמה מהר שאני משתדלת לעשות אני לא מגיעה לדופק של יותר מ-100 לדקה . מה דעתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יעלה
ענת פלדמן12/03/2009צר לי שאת כל כל סובלת. אנחנו אמורים לעשות דברים שגורמים לנו הנאה ואושר, אני לא הייתי מבטיחה לך שתאהבי ספורט אבל נסי בכל זאת "לחיות עם הפעילות בשלום". למשל כשאת שם לא לספור עוד כמה דק' נשארו אלא להסתכל לאחור ולשבח את עצמך על מספר הדקות שאת בפעילות. (זה כמו לראות כמה מכוניות יש מאחוריך בפקק לעומת כמה מכוניות עוד לפניך). שינוי גישה בדברים הקטנים ישפר אולי במקצת את מצב הרוח. כיון שאני עוסקת בתחומים של גוף-נפש אני מאמינה שחוסר המוטיבציה והלאות המנטלית שאת חשה אל מול הפעילות באים לידי ביטוי פיזי: דופק לא גבוה יחסית. אני אומרת זאת אינטואיטיבית בלבד.
לעניין הגופני: את לא אמורה לעבוד על דופק גבוה. למעשה טווח הדפקים האידיאלי שלך לשם שריפת שומנים הוא בין 106 ל 120. (60 - 70 אחוז המדופק המקסימלי) כך שזה בסדר. כן הייתי מעלה את זמן האימון ליותר מחצי שעה, אם אפשר. אם את כבר מתחילה, מדוע לא להוסיף עוד רבע שעה ולמקסם את יעילות האימון.
כדאי מאד גם להקפיד על תזונה בריאה ומאוזנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין אותי לדעת איך את בודקת...
שי אלנקרי12/03/2009שלום יעלה,
מעניין אותי נורא לדעת איך את בודקת את הדופק בזמן מאמץ?
מנסיון אישי של שנים לא נתקלתי באדם שלא מסוגל לעבור את 100 פעימות לב בדקה בזמן מאמץ..זה פשוט לא הגיוני. אשמח אם תעדכני בעזרת מה את בודקת ואני משוכנע שאוכל להוכיח לך אחרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)