מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה מענתסימה19/03/2009
אני בת 53 שוקלת בין 67-68קילו גובה 167. בד"כ עושה הליכות במהירויות משתנות לרוב בהליכון בבית. בנוסף משלבת תרגילי פילאטיס ותרגילים עם משקולות ידניות וגומיה לחיטוב. כמו כן מידי פעם יש לי סטפר טויסט בבית שהגיע עם קלטת עכושר ל40 דקות. זה הרקע פחות או יותר3 משתדלת לאכול בריא, שותה בעיקר מים במשך היום, אבל קשה לי להתמיד בלספור קלוריות, או לעמוד בתפריטים למיניהם. יש לי השמנה בטנית שדי מפריע לי אסטטית. אני די מחוטבת בגוף ואני יודעת שגם ירידה של 4-5 קילו תשפר את המראה. אני ממש רוצה לרדת או להתחטב ואני לא מצליחה. . כרגע לצערי אני אחרי אישפוז ולא אוכל לעסוק בפעילות בחודשיים הקרובים שגם די מתסכל אותי- כי אח"כ אני יודעת שאצטרך לחזור בזהירות לפעילות ממש מהתחלה. דרך אגו הדופק הרגיל שלי הוא 48-49. ענת קראתי עליך וראיתי גם תגובות לשאלות את ממש מקסימ, את ממש עושה אחלה עבודה. אשמח אם תוכלי לשם התחלה לעזור לי עכשיו איך לגרום למעט ירידה במשקל. הייתכן שאני מרגישה ש1200 קלוריות זה הרבה אוכל בשבילי. לפעמים אני לא מסוגלת לאכול עוד במשך היום... אשמח על תשובתך ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי סימה
ענת פלדמן19/03/2009תודה על המחמאות :) צר לי על הפסקת האימון, קחי את החודשיים הקרובים לנוח ולהתאושש, לטפל בעצמך ולהרגע. כשתוכלי לחזור לפעילות, בהדרגה כמו שרשמת, החזרה לכושר תהיה מהירה יותר. אבל אל לך להאיץ, כל עכבה לטובה. דברים טובים אחרים יקרו בחדשיים הללו, תמקדי עליהם את תשומת הלב שלך.
את לא אמורה לספור קלוריות, יש כאלו שזה ממש לא מתאים להם, וזה בסדר. ולכן 1200 זה מספר וירטואלי עבורך, אנחנו לא נעבוד עם זה. מה שכן בא בחשבון זה שעות וכמויות שאת יכולה לשמור עליהן. שש ארוחות יותר קטנות ביום, עם רווח של בין שעה וחצי לשלוש שעות בין ארוחה לארוחה. שתייה של מים, רק מים ולהשתדל לאכול מעט בערב ולא בסמוך לזמן השינה. נוכל לסדר כאן ביחד את השעות שמתאימות לך וגם את הכמויות לפי מה שאת אוכלת. זה קריטי בעיקר כשאת לא פעילה במשך היום והגוף שלך מוציא מעט אנרגיה יחסית.
במצב שכזה אפשרי בהחלט שתהיה ירידה במשקל, אבל קבלי בהבנה גם אפשרות שאת שומרת על המשקל ולא מעלה, עד שאת כשירה לחזור לפעילות.
מחכה לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סימה21/03/2009ענת יקרה קודם כל תודה על התגובה המהירה. בהחלט יש על מי לסמוך וכיף כאשר זה בא מכל הלב. אני בהחלט משתדלת לאכול כל 3-4 שעות אני חושבת שהבעייה שלי היא לא שאני אוכלת יותר מידי אני חושבת שאני לא מגיע ל1200 קלוריות ביום ואולי בגלל זהאני תקועה במשקל. וכשאני צריכה לאכול כל 3-4 שעות אני מרגישה מנשנשת. פרט לכך מחר אני אמורה לחזור לעבודה אחרי חודש בבית. אני עובדת עם קהל עבודה בישיבה ובמשמרות לפעמים בוקר ולפעמים ערב. בימים שאני עובדת בוקר אני יוצאת ב7.00 מהבית וחוזרת בסביבות 13.00. הדבר היחידי שאני יכולה לנסות לנשנש זה יוגורט ואולי חטיף גרנולה. עד שאני מגיע הביתה. אני די מסתדרת עם זה מבחינת רעב. פשוט לא נעים ללעוס כשיש אנשים בסביבה. אשמח לשמוע את דעתך לגבי תזונה בחלוקה במשך היום, בבית ומחוץ לבית. שוב תודה מעומק לב על העזרה והתמיכה אני מאמצת אותך בכיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף :)
ענת פלדמן21/03/2009כדאי באמת בימים כאלו להכין מבעוד מועד "נישנושים" בריאים. אגב, נשנוש היא לא מילה שלילית, את בהחלט אמורה לאכול משהו קטן בין הארוחות, זה חשוב לטובת חילוף החומרים שלך בגוף ולשם שימוש במאגר השומנים לצרכי אנרגיה. בערב שלפני אן בבוקר אם יש לך זמן: כריך מלחם קל עם ממרח (גבינה צהובה לייט ועגבניות או חומוס או אבקדו ומלפפפון,) כך גם חטיף אנרגיה, פרי ויוגורט. מהבוקר עד לארוחת צהרים מאוחרת זה יכול להספיק. כך את מתחילה עם הכריך בתור ארוחת בוקר (אפשר גם באוטו...) אחרי שעתיים (9 נניח) פרי, אחרי שעתיים (11:00 למשל) חטיף ואחרי שעתיים (13:00) יוגורט. ארוחת צהרים (סלט גדול, רצועות עוף) בסביבות 15:00, כעבור שעתיים פרי וא ארחת ערב מזינה. אם יש לך פגישות תכנני את ה"נשנוש" לפני ואחרי. גם תמרים באים בחשבון, שקית עם צימוקים או כמה שקדים. תמיד תמיד שהיה איתך מים, לזכור לשתות - זה אף פעם לא מבים לשתות ליד מישהו.
ספרי איך זה מסתדר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
סימה22/03/2009לקחתי (אספתי ) את עצמי, ודאגתי לתפריט לפי המלצתך. בהחלט העדכן אותך אם יש שיפור, בנתיים יש מוטיבציה ורצון ומקווה שאצליח להתמיד. פסח בדרך וזה חג מלחיץ אני לא מסתדרת עם המצות. רציתי לשאול הגדרה לחטיף אנרגיה בריא, ישנם הרבה חטיפים עד 100 קלוריות אבל מה קורה עם השומנים? והאם חטיף אנרגיה בסביבות 10-11 בבוקר מספיק עד 13.00 לארוחת צהרים? כאשר בסביבות 7.30 אני אוכלת פרוסת לחם עם גבינה. את הפרי אני מעדיפה לאכול בבית. והאם ניתן להוסיף ירק מבושל לחזה עוף וסלט או שזה יותר מידי. והאם מרק נחשב לארוחה? מקווה שאני לא נודניקית בכל אופן תודה מראש את מקסימה, אני מסתכלת עליךך בתמונה ושואבת כח להתמיד. המשך יום קסום לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מותק
ענת פלדמן22/03/2009יש גם מצה קלה את יודעת :)) ויש כמה טיפים לעבור את החגים בשלום... נדבר על זה בהמשך
1. חטיפי אנרגיה, אם הייתי יכולה הייתי שמה את המילה אנרגיה במרכאות. זה הרע במיעוטו, לא שיא הבריאות אבל בהחלט עדיף על צום וקל לנשיאה בתיק. אז אם את קונה לך כווני לפחות לערך קלורי נמוך ולפי הטעם. אם הם לא מספיקים לך את יכולה להצמיד לזה משקה יוגורט. אגב ביצה מאד משביעה. אם את יכולה לקחת אחת שלמה ולאכול אותה בתור ארוחת 10 זה יכול לעזור עד כשעתיים אחכ לארוחה הבאה.
2. חשוב: קחי בחשבון שהשבוע הראשון הוא הקשה ביותר. מבחינת רעב. הקיבה בצטמקת וזה מורגש. שבוע אחד שבו את מתמידה יביא אחריו שבועות רבים שיהיה לך בהם הרבה יותר קל.
3. מרק יכול להיות עמוס כל טוב (ירקות, בשר ולהחשב כארוחה לכל דבר. גם כארוחת ביניים.
4. אפשר להוסיף ירק מבושל, אין עם זה בעיה, להיפך.
שולחת כוחות ואנרגיה להמשך :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה
סימה23/03/2009ענת אני נכנסתי לשגרה של ארוחות כל 3-4 שעות. בבוקר כמו שאמרת אני עושה פרוסה עם לחם מקמח מלא עם גבינה צהובה9% או לבנה 5% ואוכלת בדרך לעבודה. בסביבות 10.30-11.00 אני אוכלת יוגורט בעבודה. השאלה יורוט עם גרנולה ופירות בפנים 3% שומן לארוחת 11.00 זה בסדר? אני מגיע לצהרים לסלט שאני אוהבת עם שמן זית ומנת בשר דל שומן. בסביבות 16.00 יש חשק למשהו מתוק ליד הקפה מה לוקחים? וקח גם קורה לי בערב אפילו אחרי הארוחה אני מסתובבת סביב עצמי ומחפשת משהו טוב. ופה אני פוחדת להשבר. אני לא רעבה רק מרגישה צורך עז למשהו. השאלה מה לקחת או להלחם בהרגשה והיא תעבור אחרי כמה ימים. יש לציין שאתמול הרגשתי די מתוסכלת בערב. תודה יקרה על העזרא תבורכי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה דברים
ענת פלדמן23/03/20091. נסי לשתות מים. רק מים לפחות 10 כוסות במשך היום. הגבילי את הקפה, שניים ביום אם את ממש חייבת
2. קחי קוביית שוקולד מריר 70 אחוז כרבע שעה לפני ארוחת הצהרים ולפני ארוחת הערב. כוס מים אחכ. תראי אם יורד החשק למתוק אחרי האוכל
3. אחה"צ את יכולה לקחת שתי פרוסות לחם קל עם כפית ריבה או כפית ממרח שוקולד או כפית ממרח בוטנים. זה יכול לספק את הצורך במתוק.
4. שעות הערב קשות לרבים מאיתנו, אילו פעמים רבות שעות השבירה. לא צריך יותר מ 5 דק' בשביל להוסיף מאות קלוריות לתפריט. נסי לצאת החוצה להליכה אם זו אפשרות. לקחת ספר טוב, להרים טלפון לחברה. למקד את תשומת הלב לעשייה אחרת. אמרי לעצמך "אני את המכסה שלי להיות סיימתי". זה עוזר. ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)