מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ענת שלום! :-) האם ניתן להניח כריתנמרוד20/03/2009
מתחת לגב תחתון, ממש לפני הישבן... בעת כפיפות בטן? ראיתי באתרך החדש והמעולה יש לציין, שהמלצת לעשות את זה. השאלה היא האם זה לא יוצר הקשתה של הגוף? אני מרגיש כי גופי זקוק למעט תמיכה בעת ביצוע תרגילי הבטן, שלא יכאב בדיוק אזור הגב התחתון, השאלה היא האם להניח את הכרית בדיוק שם? דרך אגב, מה זה אומר בטן/סנטר או כל איבר אחר "אסופים"? לדוגמא, כשאני שוחה אני מכניס את הבטן פנימה כאילו "ממצק" אותה- זו הכוונה באסופה? ושאלה שניה: מה נשמע? מה שלומך? תאמיני לי, אם לאנשים נוספים ורבים היו המסירות ווהשקעה שלך, העולם היה נראה אחרת לגמרי... תודה רבה ושבת נפלאה! נמרוד :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמרוד חמוד, מה שלומך? ?
ענת פלדמן20/03/2009אני מקווה שהכל בסדר?! תודות רבות על המחמאות, אתה מקסים.
ולעניינינו:
רעיון הכרית מתחת לגב התחתון, בדיוק במקום בו אתה מתאר, הוא מעין המצאה שלי שעונה על הצורך של בעיקר נשים ליצור שם תמיכה בעת ביצוע תרגילים שמיועדים בעיקר לחלק התחתון של הבטן. אצל נשים, בעיקר אחרי לידה, השרירים שם חלשים מאד, וכשהן מבצעות תרגילים לאזור - הגב משתתף על מנת להקל על הבטן. אני קוראת לזה "שרירי פיצוי". הכרית למעשה מנטרלת את הגב.
האמת היא שזו לא כרית רגילה, לי יש בסטודיו את ה"פיתה" של הפילאטיס, ששימושיה רבים הם, אני אימצתי אותה בתור כרית - ואני חייבת לציין שיש כאלו שזה מציל אותן. ממש תומך בגב ומקל.
הגברים אצלי אגב לא זקוקים לה. אבל אם זה מרגיש לך נכון - לך על זה.
זה לא אמור ליצור הקשתה בגב, זה יוצר הגבהה לתרגילים בהם מרימים את הברכיים למעלה, כלומר מעלה את עצימות התרגיל, זה גורם לנו לנסות לשמור על יציבות כך שכמה שיותר שרירים נכנסים לפעולה. עם הכרית, כשאתה עושה כפיפות בטן קלאסיות קצת יותר קשה להרים את השכמות, אבל כמובן שאין בכך נזק.
סנטר אסוף זה סנטר שמקרבים אותו לכוון החזה, על מנת למנוע "שבירה" של החוליות בעורף
ובטן אסופה זה בדיוק מה שציינת. להכניס אותה חזק פנימה על מנת לשמור על יציבה אבל גם בעת שחייה למשל בטן בפנים מקדמת משמעותית במים ומחזקת את שרירי הבטן. בדיוק כמו שציינת. מומלץ.
אצלי הכל טוב, בעשייה מבורכת. מי ייתן וגם הפורום באתר שלי יתפוס נפח ואוכל לעזור גם משם לכמה שיותר. שוב תודה על הכל, נשיקות ושבת נפלאה :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נמרוד21/03/2009אין על מה, בכיף :-))) ואני בטוח שהאתר החדש והפורום יצברו תאוצה(וגם את בטוחה). :-))))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה גבר
ענת פלדמן21/03/2009אין עליך. בהצלחה חמוד :))))))))))))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)