מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינימרוד21/03/2009
שי מה אתה אומר על התכונית הזאת? רגליים , חזה, כתף-A גב, ידיים -B הייתי מתאמן ככה הרבה זמן וראיתי תוצאות ואז המדריך אצלנו בחדר כושר אמר לי להתאמן ככה חזה כתפיים יד אחורית-A רגלייים גב יד קדמי-B ואני כבר 4 חודשים בתכנית הזאת ואני לא רואה תוצאות האם כדאי לחזור לתוכנית הראשונה? המטרה שלי להתנפח קצת..עליה במסת שריר, אני בן 23 גובה 1.79 וותק אימונים שנה ועוד שאלה האם אפשר להתאמן יום אחד חזה, ויום למחרת יד אחורית? תודה מראש נימרוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רענון התוכנית
שי אלנקרי22/03/2009קודם כל כדאי שתרענן את תוכנית האימון הנוכחית. 4 חודשים עם אותה תוכנית זה יותר מידי. במצב שכזה הגוף נכנס לשגרת אימונים קבועה ולא משתנה ובכך מוצא פחות גירוי שרירי חדש באימון. תנסה להחליף תוכנית אימון כל 6 שבועות, אפילו לשנות את סדר התרגילים או את שיטת האימון יכול להוסיף עניין באימון. כמובן שבשביל לעלות במסת שריר אתה חייב גם לכלול תזונה נכונה ומאוזנת (לא רק לפני או אחרי אימון אלה במשך כל היום).
מומלץ לתת לשריר לנוח לפחות 48 שעות בשביל ההתאוששות והבנייה המחודשת, לכן להתאמן ביום אחד חזה (שבו מפעילים לא מעט פעמים את היד האחורית) ויום למחרת אימון ליד אחורית פחות מומלץ. נסה לדאוג למנוחה מתאימה בין אימון אחד למשנהו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
נימרוד22/03/2009שאתה אומר : תנסה להחליף תוכנית אימון כל 6 שבועות, (כרגע אני לא מדבר על שיטת אימון או סטים או חזרות) לדוגמה אפשר לעשות אימון אחד רגליים גב יד קדמית-A חזה כתפיים יד אחורית-B ואז אחרי 6 שבועות להחליף לדוגמה A- גב ידיים B- רגליים חזה כתפיים ככה להחליף כל 6-7 שבועות זה הכוונה שלך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
נועם25/03/2009שי בקשר לתגובה שלך שאתה אומר להחליף תוכנית אימונים כל 6 שבועות
תראה תגובות של מדריכים /מתאמנים בחדר כושר שהתיעצתי איתם:
1)לדעתי זה סתם יבנה לך גוף לא פרופורציונאלי.
2)לא צריך לשנות תכנית כל עוד אתה מתקדם
3)כל עוד אתה מתקדם בתכנית אין צורך לשנות אותה .. כשאתה מרגיש שאתה מיציתה אותה ואתה נתקע כבר אתה יכול לשנות! .. חבל סתם לשנות כל פעם
מה אתה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת תוכנית אימון
שי אלנקרי27/03/2009היי נימרוד, מצטער על העיכוב בתשובה אני בעיצומו של פרוייקט שגוזל ממני ימים ולילות. בכל אופן להחליף תוכנית אימון בתדירות של כל 6 שבועות יבנה לך גוף לא פרופרציונאלי? לא יודע מאיפה שמעת את זה אבל אתה מוזמן לבקר בחדר כושר שלי ולראות בעצמך איך אנחנו דואגים לשינוי תוכנית האימונים של לקוחותינו כל מספר שבועות, מעולם לא נתקלתי במישהו שקיבל גוף לא פרופרציונאלי כתוצאה מרענון התוכנית, ואם היה קורה דבר שכזה מצבי היה רע... בכל מקרה, מומלץ לרענן את התוכנית כל 6 לעיתים כל 8 שבועות. החלפת התוכנית לא מחייבת החלפת התוכנית לגמרי, אלה אפילו חלק קטן ממנה, למשל: החלפת סדר התרגילים, החלפת מספר הסטים, שינוי מספר החזרות בתרגילים מסויימים, טכניקות אימון נוספות (סופר סטים, דרופ סטים, פירמידות וכו')שימוש באביזרים נוספים כמו כדור הפיטבול, בוסו, ושאר משטחים לא יציבים לחיזוק שרירי הליבה. שינוי ורענון שכזה יתרום הרבה לקצב ההתקדמות שלך כמתאמן ויוסיף הרבה עניין לאימון הגופני. אני באופן אישית לא מאמין בלהשאיר את אותה תוכנית אימונים למשך חודשים ואפילו שנים, יכול להיות שזה יעבוד עם חלק מסויים מהמתאמנים ועדיין יביא תוצאות, אך סביר להניח שאותם מתאמנים גם נולדו עם גנטיקה שהיה מספיק להם לעשות רק מתח ומקבילים כדי להיראות כאילו הם מבלים את כל זמנם בחדר כושר. קח עצות מכמה אנשים, אתה תחליט עם איזה דרך ושיטה ללכת, הרי זה הגוף שלך, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי
נועם27/03/2009סופר סטים, דרופ סטים, פירמידות
מה זה?
זה הכוונה להתחיל ממשקל נמוך ולהעלות למעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)