מהו הדופק המומלץ בספורט כדי לרזות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהו הדופק המומלץ בספורט כדי לרזות?
    רותם
    24/03/2009

הי, אני בת 35 שוקלת 52.7 וגובהי 1.59.
    אני אחרי 2 לידות (האחרונה לפני 3.5 שנים) ומאז יש לי צמיג בבטן. לפני כמעט חודשיים התחלתי ללכת לשיעורי ספינינג בממוצע 3 פעמים בשבוע (לפעמים גם 4). ירדתי 2.2 קג' ומאז נתקעתי. מבחינת האוכל: אני אוכלת 2 כריכים של לחם קל בבוקר+ירק, צהוריים אוכלת עוף/בשר וירקות+קצת מרק, אחרי שעתיים תפוח, לפני האימון חטיף ואחרי האימון סלט ירקות עם קצת טחינה וגבינות.
    השבוע נתקעתי עם המשקל וכמובן התבאסתי.הבטן עדיין נשארה מאוד צמיגית ונפוכה.כמעט לא רואים שרזיתי בכלל. אז מה עושים עכשיו? קראתי באיזה מקום שפעילות ספורט בדופק של 80-85% גורמת לשריפת סוכר במקום שומן. זה אומר שאני מתעמלת קשה לחינם ולמעשה רק אם אוריד את הדופק אני ארזה?ולכמה? ומה עושים עם הבטן הזאת...?
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דופק מומלץ לירידה במשקל

ענת פלדמן
    24/03/2009

הפעילות שאת עושה היא מצויינת, ובסה"כ נשמע שאת אוכלת נכון. המשיכי כך ושתי רק מים. בלבד זאת יש צורך בהתמדה וסבלנות. השינויים המהירים שעברו על גופינו בגיל צעיר שונים עכשיו בגיל שלנו (אני בגילך :)) וזה לוקח יותר זמן. פעילות אירובית בשילוב עם תזונה ופעילות אנארובית (תרגילי כוח לכל השרירים בכלל ולבטן ולמתניים בפרט) - זו הדרך.
    בהחלט יש מקוםר ל"פיין טיונינג" מבחינת הדופק. עבודה של כ 70 אחוזים מהדופק המירבי מספיקה לשריפת שומנים. הביני, זה לא שאת לא מוציאה אנרגיה באימון כסאח. יתרונותיו של אימון כזה ברורים: את עובדת על הכושר האירובי, סבולת לב ריאה, וזה חשוב. דופק אופטימלי לשריפת שומנים הוא נמוך יותר, וכדאי להתכוונן לשם. נניח בין 120-140 לשעת אימון יספיק. אם את אוהבת ספינינג וזו הפעילות המועדפת את יכולה להמשיך, אבל לעבוד "פחות קשה". את תראי שעדין תזיעי, אבל תתאמצי פחות וכנראה תרויחי יותר.
    אני מדגישה: עדיין את בתהליך שלוקח זמן. סבלנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו