דופק במנוחה, במאמץ ומירבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק במנוחה, במאמץ ומירבי
    צילי
    24/03/2009

שלום אני בת 43 והדופק שלי במנוחה הוא 80 גובהי 160 ושוקלת 53 קג ומשתדלת להקפיד על תזונה נכונה הדופק במאמץ קל הוא מגיע ל-128. האם זה גבוה מדי? ולגבי פעילות גופנית - האם הנוסחה לדופק מירבי של 70% מ: 220 פחות הגיל היא נכונה? כלומר לפי זה אני צריכה להיות בעת פעילות גופנית בדופק של 124? לפי החישוב הזה מצבי לא טוב... כי במאמץ קל אני כבר מגיעה לדופק גבוה יותר... מה זה אומר? שהכושר הגופני שלי לא טוב או שאולי יש בעיה בלב? לא יצא לי למדוד את הדופק בזמן פעילות גופנית. אני בד"כ עושה הליכות מתונות אבל אולי אני לא הולכת מספיק מהר ובשל כך הכושר לא טוב...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק במנוחה, במאמץ ומירבי

הוספת תגובה

• הי צילי

ענת פלדמן
    24/03/2009

חלילה בעיה בלב, אני מקוה שזה לא העניין וכנראה שלא. אבל בדיקות תקופתיות מומלץ לבצע. הנוסחאות הללו הן כלליות, אינדקטיביות וודאי יש לבחון כל מקרה לגופו. האם את בכושר? עוסקת בספורט? שנים? רק התחלת? תמיד הדופק במנוחה היה גבוה? (העניין הזה כל כך אישי. אני ספורטאית עם דופק במנוחה גבוה יחסית, ואני עדיין בכושר מצויין...) כלומר המסר שלי הוא שנוסחה היא נוסחה היא נוסחה. נותנת אינדיקציה וכוון, מפנה אותנו להיות מודעים, עם יד על הדופק, ובכל זאת.
    דופק של 128 במאמץ הוא לא גבוה מידי. הוא מצויין. לנשים חישוב הדופק המקסימלי (שוב, נוסחה...) הוא 226 פחות הגיל. אצל אם את מחשבת כ 70 אחוז מזה את בדופק 128 בטווח התקין בהחלט. אם את מגיעה בזמן קצר לכ 70 אחוזים, כשאת במאמץ שנחשב קל יחסית (כלומר נניח הליכה איטית יחסית אצלך מניבה מהר מאד דופק שכזה) זה בדר"כ סימן שאת פשוט לא בכושר, נתון שאפשר לשפר אותו עם הזמן. וזה אפילו כדאי. אז באמת להגביר מידי פעם את הקצב, גם אם את מגיעה פה ושם לדופק גבוה יותר של 140, 150 זה בסדר. בדיקות ללב תמיד מומלץ, אבל בלי לחץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק גבוה

עופר קיס
    24/03/2009

אני מסכים עם ענת
    1. את כפי הנראה לא בכושר
    2. בצעי בדיקת ארגומטריה
    3. אם הבדיקה תקינה העלי תוך כדי פעילות ל80 אחוז לכמה דקות והורידי שוב ל 70 וחוזר חלילה
    יאללה, לעבודה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת ועופר תודה רבה :-)

חגי
    24/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו