מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוכנית אימוניםקובי24/03/2009
שלום רב,
עד עתה התרכזתי באימוני כוח עם מעט אירובי (6 אימוני כוח בשבוע+תוספת חצי שעה ריצה פעמיים בשבוע)
הגעתי לאיזושהי ישורת מבחינת כוח ואני רוצה לעבור ל4 אימוני כוח ושלוש אימוני אירובי נפרדים (45 דק' ריצה פר אימון) במהלך השבוע...האימוני כוח מחולקים לשתי קבוצות שרירים לאימון.
בהנחה שבניית מסה יותר חשובה לי, האם 4 אימוני כוח בשבוע מספיקים?
האם יש דרך יותר טובה לשלב בין אירובי לכוח?
שאלה אחרונה, מה החשיבות של סופר סטס ופירמידות בעבודה ואיך לשלבם בתוכנית?
תודה רבה, קובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים נתונים
שי אלנקרי25/03/2009למשל: גובה, משקל, גיל וותק בתוכנית האימונים. תוסיף את הנתונים האלו ואוכל לענות על התשובה קצת יותר בדיוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת יותר מידע : )
קובי25/03/2009אני בן 28 180 סמ...התחלתי להתאמן בתיכון עם הפסקה גדולה (צבא, חו"ל)...בשלוש שנים האחרונות אני מתאמן יותר ברציפות (הפסקות קצת יותר קטנות (סמסטר או שניים בעייתיים...), לבסוף בשנה האחרונה אני מתאמן יותר אינטנסיבי כאשר הנטייה ללכת 5 עד 6 פעמים בשבוע...תמיד כשאני מתאמן אני לוקח חלבון לאחר האימון. לאחרונה שידרגתי את החלבון לאיזולט, הוספתי מולטי ויטמין וקריאטין. אני מרגיש עומס על השריר ושמה שמגביל את העלייה במשקלים זה העומס מהאימון הקודם.
מצד שני העלייה במסה ובמשקלים חשובה לי...בנוסף, לא יזיק לי להוריד טיפה שומן, למרות שהסיבולת לב ריאה לא ממש מטרידה אותי...מעדיף להתרכז במשקולות, אז חשבתי להוריד את האימוני כוח לארבע בשבוע ולבודד את האימוני אירובי לשלוש פעמים 45 דק' לפעם. (כבר התחלתי עם זה, אני רץ רבע שעה על 8, חצי שעה על 10 וחמש דק' אחרונות על 11).
תודה רבה, קובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה...ושוקל 82 קילו
קובי25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית אימון
שי אלנקרי27/03/2009היי קובי,
סה"כ הנתונים שלך בסדר גמור. עושה רושם שתוכנית האימון הנוכחית שלך די בסדר. מומלץ שתשלב יחד עם זאת גם תזונה נכונה ומאוזנת. השילוב שלך פעילות גופנית ותזונה נכונה יכול להוביל לשינוי באחוזי השומן בגוף (גם אם זה רק 1-2% פחות)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית אימונים-המשך
קובי27/03/2009היי שי ותודה על התייחסותך
לגבי התזונה, אני מקפיד מאוד...השאלה שלי היא:
א. האם ארבעה אימוני כוח בשבוע כאשר בכל אימון אני עובד על שתי קבוצות שרירים הם מעט מידי
בכדי לגדול במסה?
וב. האם יש חשיבות לסופרסטים ופירמידות בלעלות רמה מהבחינה הזו ואם כן איך אני משלב אותם
בתכנית? כרגע אני עושה בכל אימון ארבעה תרגילים לקבוצת שרירים גדולה ושלושה תרגילים לקבוצת שרירים קטנה, כאשר אני מתחיל בגדולה ועובר לקטנה...
שוב תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)