מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משהמשה25/03/2009
הי ענת ערב טוב
אני לא מצליח לראות במחשב שלי את התשובה האחרונה ה שלך לשאלותי. האם תוכלי לחזור על תשובותיך?
השאלות שלי הם אלה:
1. באיזה גיל בעתיד אני אצתרך להגיד לעצמי stop לעצור ולהוריד הילוך ולהפסיק להתאמן בשעות הבוקר ולהוריד את כמות האימונים? האם הגיל בכלל פרמטר?
2. ענת לפני שבועיים אמרת לי שיש באתר שלך הסבר עם סרטון על מערכת הגליקוליזה, ואני לא מוצא אותו, האם תוכלי לשלוח לי קישור להסבר זה?
שוב תודה על הכל
משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מעתיקה את התשובה שלי
ענת פלדמן25/03/20091. זה ממש לא פונקציה של גיל. אם נמאס לך מהאימונים הללו כדאי לגוון ולמצוא משהו אחר. פעילות גופנית מומלץ לעשות כל החיים, מגיל 0 עד 120 :)
2. אני לא יכולה דרך הפורום הזה. אתה יכול למצוא את זה באתר שלי תחת "כושר גופני", בהמשך המלל וההסברים אתה לוחץ על משפט שמדבר לע מערכת הגליקוליזה. אם אתה לא מוצא אתה יכול לרשום בפורום שלי באתר. בעיקרון זה אמור לעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
משה25/03/2009ענת
גם בגיל מבוגר מותר לעשות פעילות גופנית בצורה אינטנסיבית כמו בגיל 20 או שצריך להוריד הילוך?
תודה משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
משה25/03/2009ענת
סליחה שאני מתעקש על השאלה אני מבין שצריך להתאמן גם בגיל מבוגר אבל האם אפשר להתאמן באינטנסיביות כמו שעושים בגיל 20 או שצריך להוריד הילוך?
תודה וערב טוב
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב, כמו כל דבר
ענת פלדמן25/03/2009זה מאד אישי וזה מורכב.
ראשית דופק האימון יורד ככל שהגיל עולה. הרי הדופק המקסימלי שלנו הוא 220 פחות הגיל, אז וודאי שבאופן יחסי אימונים של גיל 20 נעשים בדפקים גבוהים יותר מאימונים של גיל 40. אני רואה את זה עם מתאמנים שלי בצורה מובהקת.
מי שהוא בכושר טוב, מתמיד בעיסוק בספורט כל חייו לא אמור להוריד הילוך כשהוא מגיע לגיל מסויים. ראה שחיינים בשנות השבעים לחייהם, שאגב יכולים לשחות מהר יותר מצעירים.
תלוי, אישי, אם יש לך סיפור ספציפי שבגינו אתה שואל אשמח לשמוע עוד פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
משה25/03/2009ענת
אין לי איזה סיפור ספציפי אני רק רוצה לדעת מה באופן כללי קורה בעתיד ככול שעולים בגיל מבחינת אימוני הכושר ואת עוזרת להבין את זה טוב מאוד.
ענת שוב את בסדר גמור, תודה על הסבלנות כי לפעמים אני שואל שאלות שאולי אני צריך להבין לבד אבל עם הנושא של כושר ובריאות איתו אני לא רוצה לשחק ולעגל פינות. אני חושב שאדם שעושה פעילות גופנית צריך לדעת בצורה עמוקה ביותר מה המרכיבים של תחום זה.
שוב תודה על הכל
משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק בשביל זה אנחנו פה חמוד
ענת פלדמן25/03/2009המשך לשאול חופשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
משה26/03/2009ענת בוקר טוב
1.ענת אם אני התמיד בפעילות הגופנית שאני עושה (את יודעת ריצה במקום במשך דקה ,שכיבות שמיכה,כפיפות בטן, צעידות של שעה לפעמים במשך השבוע) האם גם בעתיד הרחוק בגיל מבוגר אני יוכל לעשות אותה באותה עצימות אימון בלי להוריד הילוך?
תודה רבה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן26/03/2009באופן תיאורטי: הגיוני שכן, אתה כנראה תוריד הילוך (שוב, כי דופק המטרה משתנה) אבל אתה לא ממש תרגיש את זה. אני מניחה שתשנה את הפעילות, אולי תוסיף גם שחייה, אולי יותר הליכה ופחות ריצה, אבל זה ספקולטיבי בלבד. אין ספק אבל שפעילות גופנית רציפה, נכונה, לאורך שנים, "מצעירה" את הגוף. מכינה אותך היטב לשנים הבאות, מכל הבחינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
משה26/03/2009הי ענת
ענת אני יודע שזה אינדיבידואלי אבל כל מה שדיברנו עליו כל החימום הדינמי של 5 דקות ריצה במקום שכיבות שמיכה, כפיפות בטן נכון לעשותו גם בגיל המבוגר או שהוא נכון רק לגילאים הצעירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר
ענת פלדמן26/03/2009גם בגיל מבוגר, אם כי בזהירות ולהיות קשובים לגוף. אם קשה מידי - אז במתינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)