מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריצהאביב09/08/2007
שלום רב,
אני בת 21 ועליתי במהלך הצבא כ17 קילו (ממשקל 40 ל- 57 - הרבה אני יודעת...) ורציתי לדעת האם ריצה 3 פעמים בשבוע מחטבת את הגוף או רק עוזרת לסיבולת לב ריאה?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מאוד מאוד תלוי בשאר המשתנים כאן
גיל גרנות10/08/2007שיפור סבולת לב ריאה, או ירידה בשומן ושמירה על השריר (חיטוב הגוף), לא מסתכמים או תלויים רק בריצה!.
לבטטת כורסא (מצטער על הביטוי) זה יהיה שינוי משמעותי לעבור לריצה שלוש פעמים בשבוע, ככה שישתפר לו הכושר הגופני, ומצד שני, לאצן מרתון הוא ירד. ואם נדבר על ירידה בשומן, כמובן שאדם שמספק לעצמו עודף קלורי מוגזם לא ירד מריצה של שלוש פעמים בשבוע, וכזה שהמשקל שלו די יציב יראה קצת התקדמות מהוספת הריצה.
מה שאני מנסה לומר, בשורה התחתונה, זה שצריך להסתכל על התמונה הגדולה ולא לשכוח את כל הפרמטרים במשוואה; שזה הגבלה קלורית בתור בסיס (דיאטת הרזיה מסויימת), והוצאה קלורית (ריצה, או כל אימון אחר) בתור עזר\ערך מוסף מסויים. שיפור סבולת לב הריאה והירידה בשומן הם שני דברים שיכולים לקרות, הם לא תלויים אחד בשני (כלומר, אתה לא חייב לרדת כדי לשפר כושר, או לשפר כושר כדי לרדת), או מחליפים אחד את השני (זה לא 'או זה או זה').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
אביב10/08/2007הבנתי למה התכוונת אבל רציתי רק להגיד שבעיקרון המשקל שלי עכשיו תקין לגובה אני רק רוצה לחטב ובאמת כמו שאמרת - להפוך מבטטה קאוצ' לקצת יותר פעילה.. :)
אז רק שאלה אחרונה..הדופק שלי ביום יום הוא די גבוה (נע בין85 ל95) אם אני אתחיל לעשות ריצות וכושר אז הדופק יירד ?
ועכשיו כשהשתחררתי מהצבא אני אוכלת רגיל כלומר אף פעם לא היתה לי בעיה של משקל ..אז אני רק רוצה לחטב את האזור של הבטן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן, הלב שלך ייעל את תפקודו
גיל גרנות12/08/2007ע"י ייצור יותר דם בכל פעימה (נפח פעימה יותר גדול), וכך הוא יזדקק לפחות פעימות (דופק נמוך). כל זה, בנוסף להסתגלויות של מערכת העצבים, השרירים, והסתגלויות הורמונליות שונות, יהפכו את גופך למכונה אירובית יותר יעילה.
בהצלחה ומזל"ט על השחרור :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנק'ס !!!!!!!!:))
אביב12/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושכחתי להגיד...
אביב12/08/2007תודה על הסבלנות,היחס ועל הזמן שהקדשת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)