תזונה לפני ואחרי חדר כושר.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • תזונה לפני ואחרי חדר כושר.
    אבי
    04/04/2009

    בוקר טוב,

    לאחרונה נרשמתי לחדר כושר, ולפי מיטב הבנתי נושא התזונה הוא המרכיב החשוב ביותר כי בלעדיו כלום לא יעזור. ולכן רציתי להתייעץ איתכם בקשר למזון שרצוי והכרחי לאכול לפני ואחרי אימון בחדר כושר.

    בשבועות האחרונות יצא לי לשאול מספר שאלות מתאמנים בחדר כושר ואת האמת קיבלתי מכל אחד תשובה אחרת וזה קצת סיבך אותי. חלק אומרים שכדי לאכול את הארוחה המלאה לפני וחלק אחרי, חלק אומרים לאכול לפני פרי/חטיף אנרגיה ואחרי זה את הארוחה המלאה וחלק מציינים שצריך לאכול קצת פחמימות לפני.

    הלו"ז שלי הוא קצת צפוף עם הצבא עבודה ועכשיו הצטרף לזה חדר כושר. בעיקרון אני קם בסביבות 5 בבוקר ומסיים בצהריים ומתחיל את העבודה בשעות הערב ( 17:50 - 18:00 ) ככה שיוצא לי לעשות אימון של שעה-שעתיים בין הצבא לעבודה, והזמן היחידי שיוצא לי לאכול בו זה אחרי הצבא ולפני אימון ולא אחרי. השאלה שלי האם ישפיע על האימון אם אני יאכל ארוחה מלאה לפני האימון? האם אתם יכולים להמליץ לי על סוג המזון שעדיף לאכול לפני אימון וכמה זמן צריך לחכות לפני שמתאמנים?

    בעיקרון התפריט שלי הולך ככה:
    11:00 בבוקר - 1 או 2 מנות פרי ( לא אוהב לאכול בבוקר, זה גם לא משביע אותי כי אני תמיד ישאר רעב באותה מידה בצהריים ).
    14:30 - ארוחת צהריים מלאה הכוללת פחמימות, חלבונים, ירקות, לחם קל, ובקיצור מכל הבא ליד ( כמובן מנסה להמעיט במתוקים )
    אחרי זה אני מתקלח וישר נוסע לעבודה ואז חוזר בסביבות 22:00-23:00 שבו אני אוכל 2-3 פרוסות לחם קל עם תוספת ( יכול להיות חביתה, טונה, גבינה לבנה, קוט'ג ) עם קצת ירקות ואולי פרי נוסף.
    האם זה מעט מדי או יותר מידי. בן 20, 1.61, 55 ק"ג.

    בנוסף לזה, את ההדרכה באימון הראשון העבירו לי בצורה קצת חפיפניקית ומהירה וכרגע אני לא כל כך יודע כיצד לבצע את התרגילי כוח בצורה נכונה וטובה ( חזה, גב, יד קידמית/אחורית, וכ"ו.. ) האם יש אתר או קישורים לווידאו שבו מראים כיצד עושים את זה בצורה טובה ונכונה? בחדר כושר יש רק מאמן כושר אחד ורוב הזמן הוא עסוק ואני אחד שהרבה נוהגים להתעלם ממנו ככה שאני מנסה להפריע כמה שפחות עם השאלות "וההצקות".

    סליחה על ההפרעה ומחכה לתשובה.
    תודה רבה :)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אבי הי

    ענת פלדמן
    04/04/2009

    בכל מקרה כדאי לאכול ארוחת בוקר, ברור שאתה לא אמור להיות שבע שעות אחכ, יתרונות ארוחת הבוקר גדולים, בעיקר בוסט ראשוני למטבוליזם, "להתניע את המנוע" לתחילת היום אם תרצה.
    כל מי שאמר לך מה שאמר לגבי אוכל לפני או אחרי בעצם צודק. זה תלוי בסדר היום, בשעות האימון וה"כלל" הוא פשוט: שיהיה לגוף מספיק אנרגיה זמינה לפני הפעילות ואחרי הפעילות: שתהיה לגוף אנרגיה לטובת התאוששות לגוף ולשרירים. לכן כדאי לאכול גם לפני וגם אחרי וגם נכון במשך כל היום כולו.
    האם נכון שמהצהרים עד הלילה אתה לא אוכל? לא מומלץ. כן כדאי לחלק את האוכל ל5-6 ארוחות ביום.
    יש באתר שלי דוגמאות, אתה יכול להתרשם.
    חיפוש בגוגל בעיקר באתרים באנגלית ייתן לך סרטונים של עבודה בחדר כושר, אסור לנו להפנות במסגרת הפורום.
    אני כן מציעה לך להתייעץ עם המדריך בחדה"כ זה התפקיד שלו, אתה חלילה עלול לעבוד לא נכון ולגרום נזק. לא להתבייש, זה הגוף שלך וזו הבריאות שלך.
    אתה לא מפריע לנו, אתה מתייעץ. בשביל זה אנחנו פה.
    מחכים לשמוע :)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בקשר לתזונה...

    אבי
    04/04/2009

    כן, אני יודע שארוחת בוקר היא ארוחה חשובה ביותר אבל אני פשוט מעדיף לאכול את הפרי ולא משהו אחר.

    כמו כן, אני יודע שצריך לאכול לפני ואחרי מכון כושר אבל השאלה שלי היא מתי לאכול את ארוחת הצהריים שהיא הארוחה המלאה או שאין הבדל בין אם זה לפני ואחרי כי בדרך כלל אחרי אימון אני אוכל בננה. אמרו לי שזה לא טוב, לא בריא וגם לא נכון לאכול ארוחה מלאה לפני אימון ושזה הורס את המטרה של ההרזיה או משהו כזה ולכן אני שואל אותך :)

    "האם נכון שמהצהרים עד הלילה אתה לא אוכל? לא מומלץ. כן כדאי לחלק את האוכל ל5-6 ארוחות ביום.
    יש באתר שלי דוגמאות, אתה יכול להתרשם"

    כשאני עובד וזה קורה בסביבות ה 4-5 ימים בשבוע אז כן אני לא אוכל עד הערב מכיוון שאני עובד בעבודה ואין לי זמן לאכול. אולי מידי פעם אני מביא איתי איזה פרי ...
    בכל מקרה, מה את ממליצה לאכול לפני האימון? אמרו לי לאכול כמה שיותר חלבונים.

    בנוסף לזה רציתי לשאול אותך האם את יכולה להמליץ לי על סוג של ארוחות ביניים חוץ מפרי וירקות? חשבתי על חטיפי אנרגיה, אבל שהלכתי לסופר לבדוק את החטיפי אנרגיה רובם היו מתועשים עם מרכיבים לא בריאים ומשמינים ( שוקולד, פיצוחים, יוגורט וכ"ו ) שכל חטיף זה בערך 120 קלוריות. האם יש חטיף אנרגיה שאת יכולה להמליץ עליו? והאם התפריט שציינתי כאן הוא מספיק או שזה יותר מידי כי אני מחשיב בדרך כלל את הכל בכמות הקלורי אם זה שמן, ירקות ופירות.

    "חיפוש בגוגל בעיקר באתרים באנגלית ייתן לך סרטונים של עבודה בחדר כושר, אסור לנו להפנות במסגרת הפורום. "

    אוקיי, אני מבין זאת. אבל האם תוכלי לפחות לרשום לי מה בדיוק לחפש באנגלית, את השם אולי?

    תודה רבה וסליחה על ההפרעה.



    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אבי :))

    ענת פלדמן
    04/04/2009

    מספיק להתנצל. אשתדל לענות על הכל.
    1. את ארוחת הבוקר אל תשמור ל 11. אתה יכול לאכול פרי גם בשמונה
    2. אני רואה שלא הצצת באתר שלי.... זה בסדר. בוקר 8:00 נניח, עשר (פרי, יוגורט או כל מנת ביניים אחרת, בסעיף 3). ואז צהרים. בסביבות 13:00. ארוחה מזינה של חלבונים ופחמימות (מיד אראה מה רשמת בהודעה הראשונה). כשעתיי-שלוש אחכ אפשר בננה (שזה נניח כחצי שעה-שעה לפני האימון. ואחרי האימון שילוב של חלבון ופחמימה. זה לא נכון שלפני אימון צירך בעיקר חלבון. צריך בעיקר פחמימה, ואחרי האימון חשוב השילוב של השניים. כמות חלבון מספקת במשך כל היום (פי 0.8 ממשקל הגוף אלא אם כן אתה בכוון של מסה ואזזהפי 1.5. ולהיזהר שלא להגזים עם כמות חלבונים).
    3. ארוחות ביניים: אתה צודק בהחלט לגבי חטיפי אנרגיה. הם מתועשים ומסוכרים. הם מבחינתי הרע במיעוטו, עדיפים על צום וקלים לנשיאה בתיק. אצלי בסטודיו יש את אילו של תלמה (מייפל ותמר, 68 קלוריות) אבל רק כי זה טעים ללקוחות... יש גם אריזות של בייגל בייגל - פתיתים כאלו של 99 קלוריות לחבילה. זה טוב בתו מנת ביניים. גם ביצה קשה שאתה שם בתיק (לא אחראית על הריח...) כריך עם טונה (אותו כנל:)) או עם גבינה. יש מקלות גבינת מולרלה, יוגורט כמנת ביניים או שקית עם כמה ירקות, פירות חתוכים או פירות יבשים. מנת ביניים היא ארוחה לכל דבר רק בכמות קטנה יותר. אז אם אתה בעבודה ומנשנש כמה שקדים זו ארוחת ביניים מצויינת.
    4. ארפש לרשום יוטיוב, exercise, fitness, weights, gym יש שם באמת עולם ומלואו.
    מיד חוזרת אליך לגבי התפריט שרשמת .
    5. טוב, אתה לא ממש ספציפי בתפריט. "מכל הבא ליד" לא אורמ לי כלום וקשה לי כך לחשב קלוריות. אתה יכול להסתכל באתר שלי על דוגמאות לתפריט, זה יכול לעשות סדר לגבי הכמויות. גם צריך לדעת מה ה BMR שלך בשביל לדעת כמה קלוריות בערך אתה אמור לצרוך לשם ירידה במשקל. יש מחשבון כאן ב BEOK.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בקשר לסעיף 2.

    אבי
    04/04/2009

    "בסביבות 13:00. ארוחה מזינה של חלבונים ופחמימות (מיד אראה מה רשמת בהודעה הראשונה). כשעתיי-שלוש אחכ אפשר בננה (שזה נניח כחצי שעה-שעה לפני האימון. ואחרי האימון שילוב של חלבון ופחמימה. זה לא נכון שלפני אימון צירך בעיקר חלבון. צריך בעיקר פחמימה, ואחרי האימון חשוב השילוב של השניים. כמות חלבון מספקת במשך כל היום (פי 0.8 ממשקל הגוף אלא אם כן אתה בכוון של מסה ואזזהפי 1.5. ולהיזהר שלא להגזים עם כמות חלבונים)."

    לא יודע אם הסברתי את עצמי נכון או לא נכון, אבל מבחינת השעות זה לא בדיוק מדוייק.
    בסביבות 13:00-14:00 ארוחה מזינה של חלבונים ופחמימות - אוקיי את זה הבנתי ואני מיישם. אבל אם אני עובד באותו יום אני נאלץ ישר אחרי חצי שעה-שעה גג להתחיל להתאמן ככה שזה לא מסתדר לפי מה שאמרת.

    אמרו לי בקשר למזון אחרי אימון אבל כפי שציינתי אין לי את הזמן אלא רק בשעות המאוחרות ( אלא אם כן אני מכין לי משהו לפני ואני אוכל את זה ישר אחרי אימון בנסיעה ברכב לכיוון העבודה, אבל אז זה יהייה אכילה חפוזה ולא נכונה וגם הבנתי שזה לא בריא לאכול ישר אחרי אימון ). אז מה עושים ? :(

    אם משקל גופי 55 אז כמה חלבון בערך אני אמור לאכול ( במזון כדוגמא ולא במספרים ) כי אני לא כל כך מבין בכל החישובים למיניהם.

    תודה :)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • סליחה על העיכוב

    ענת פלדמן
    05/04/2009

    לא הגיעה אלי הודעה שיש הודעה :( בכל מקרה:
    הרעיון הוא להיות גמיש עם האוכל לפי סדר היום שלך. אם אתה מתאמן בשתיים, אז ארוחת הצהרים היא או בשעה 12:00, או רק אחרי האימון. ואז אתה אוכל לפני משהו קטן יותר. למשל כריך. או בננה. או גם וגם.
    אתה כן אמור לאכול אחרי האימון, כרבע שעה אחרי זה מצויין, ואכילה באוטו עדיפה על צום. אז כדאי כן להכין משהו. שוב - כריך עם טונה או ביצה או גבינה וירקות ופירות לדרך וכמה תמרים וזה יופי.
    אתה שוקל 55? אולי באמת היינו צריכים להתחיל עם הנתונים האילו: גיל? גובה? משקל?
    אני לא בעד ספירה מדוקדקת של קלוריות או כמות הגרמים של החלבון שאתה צורך אבל כן בעד מודעות בסיסית לנושא על מנת שתבין מה נכנס לגוף ולמה. יש מחשבון נפלא של קלוריות באינטרנט (רשום לי מייל ואעביר לך אותו) שנותן התפלגות של פחמימות שומנים חלבונים של כל מזון שהוא. ביצה למשל, חזה עוף, טונה, אתה מכניס את הנתונים ומקבל מושג וזה יופי של כלי לחיים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו