מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות גופניתנעמי05/04/2009
שלום, ברצוני לספר כיצד אני מתאמנת ולדעת אם זה נכון. אני מתאמנת 3-4 פעמים בשבוע כל אימון בין שעה וחצי לשעתיים. אני עושה באופן קבוע אימון סיבולת בעצימות גבוהה במשך שעה וחצי ולפעמים שעתיים (למשל, ריצה - 40 דק' ברצף וספינינג, הדופק שלי נע בין 150 ל 155 ולפעמים מגיע גם ל160 בריצה או ספינינג). אני יודעת שזה לא ממש בריא , נאמר לי שאני פוגעת בשרירים האם זה נכון?
בין פעם לפעמיים בשבוע אני עושה אימוני כוח, לאחר השעה וחצי של אימון האירובי (לא תמיד נשארים לי כוחות). אני אציין שמדי פעם שאני אוכלת תמרים אחרי שעה של אימון .
אני דואגת לאכול שעה וחצי לפני האימון 30 גר' דגני בוקר בלי חלב או בננה או תפוח. אחרי האימון אני אוכל בד"כ חלבון עם פחמימות (פסטה וטונה/חזה עוף, פרוסה עם ביצה וגבינה/ חומוס)
אני אציין שהמטרה שלי היא לפתח את הסיבולת לב ריאה ושריפת שומנים וכמובן קצת לעצב.
עוד אציין שירדתי 40 ק"ג במשך שנה וחצי ולכן אני עושה פעילות ממושכת ומאומצת אבל אני גם מרשה לעצמי מידי פעם לאכול מאכלים עתירי שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמי בת כמה את? ועוד:
ענת פלדמן05/04/2009גובה? משקל? ו... ברכות על הירידה במשקל :)) מחכה לשמוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכושר גופני
שרית12/04/2009שלום ותודה על ההתייחסות. אני בת 32. אני יודעת שאולי אני מעמיסה קצת באימונים, אבל אני רואה אנישים שרצים שעה וחצי בלי הפסקות והשאלה שלי היא אם אני באמת מגזימה בשעה ספינינג וחצי שעה ריצה, בדופק שנע בין 150 ל160? כמה זה נכון לבצע אימון כח של 25 דקות בערך אחרי האימון הארובי הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן12/04/2009אני מסכימה שעניין העומס הוא אישי. מה שלמישהו נראה טו מאצ' בשבילך זה מאמץ סביר, מה גם שאת נהנית מהפעילות (בתקווה שזה כך:) אז זה בסדר. את שורפת הרבה מאד קלוריות בפעילות של שעה וחצי קרדיו בדופק כזה. את "סוחטת" את הגוף שלך (וזה יכול להיות במובן החיובי של המילה, מיד אסביר) עם עוד אימון כוח של כמעט חצי שעה. אם את אוכלת נכון לפני האימון ואחריו, מנהלת אורח חיים מאוזן (שינה מספקת בלילה למשל) ומקשיבה לגוף שלך (אם לא מתחשק אז לא בכוח, אם כואב אז לנוח) אין שום בעיה להמשיך.
יחד עם זאת, על מנת שתוכלי להתמיד בפעילות לאורך זמן, לשמור על אורח חיים שכזה, הייתי ממליצה לפצל. פעם ריצה חצי שעה, פעם ספינינג. זה מאוזן יותר, "הגיוני" יותר ולאורך זמן נכון יותר.
לפני האימון כדאי לאכול פחמימה, כשעתיים לפני האימון למשל ארוחה עם פסטה. אפשר גם להוסיף בננה כחצי שעה לפני האימון. אחרי האימון החשיבות היא לשילוב של הפחמימה והחלבון, (ולכן תמרים בלבד זה לא מספיק).
לפני אימון אנאירובי את יכולה לאכול תמר על מנת שיהיה לך כוח להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש פגיעה בשריר
שרית13/04/2009תודה רבה על התשובה. רציתי לשאול אם אימון ממושך כזה של אירובי וכוח (כמעט שעתיים) פוגע בשרירים. נאמר לי שאחרי שעה ורבע של אימון אירובי ממושך הגוף מתחיל לשרוף שריר ולא שומן. זה לא נשמע לי הגיוני כי יש ספורטאים שרצים זמן ממושך הרבה יותר משעה וחצי. מה את אומרת?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה
ענת פלדמן13/04/2009השאלה שלך חשובה, תודה על חידוד הדברים. בשביל זה חשובה התזונה לפני האימון, ובמהלכו (במיוחד אם אחכ את מבצעת אימון כוח). זה נכון שכאשר לא אוכלים מספר שעות לפני האימון, או במהלך אימון עצים במיוחד וארוך מאד, מאגרי הגליקוגן יהיו מדולדלים בתחילת הפעילות או מתדלדלים במהלכו. לא השומן יהיה מקור האנרגיה העיקרי במקרה זה אלא והשרירים עלולים להתפרק כדי לספק חלבון כמקור אנרגיה חלופי. מה עושים? או שמורידים עצימות, או שתומכים בתזונה, וודאי פועלים מתוך מודעות והקשבה לגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת יותר מידי מאמץ
שי אלנקרי05/04/2009השאלה היא: "האם תוכלי להתמיד בזה לאורך שנים ולהפוך את לחלק מאורח החיים שלך?
וכמו שנאמר ע"י ענת, חסרים נתונים נוספים בכדי שנוכל להגיב מדוייק טיפה יותר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומס נקודתי
עופר קיס06/04/2009זהירות מעומס חום בביצוע ריצה ולאחר מכן ספינינג עקב עומס חום בספינינג. ממליץ לבצע 5 אימונים בשבוע להעלאת חילוף חומרים על בסיס יומי מאשר 3 פעמים בשבוע.
ממליץ להפריד לגמרי שני אימוני כח מאירובי ואם לא לבצע לפני האירובי. שתיה מרובה תוך כדי ואחרי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)