שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מור
    07/04/2009

אני בן 18 והדופק שלי במנוחה הוא 63 פעימות גובה 183

שוקל נראה לי 78 ספורטאי נמבנה גוך שרירי אני מעוניין הכל זאת להורדי אחוזי שומן כדי שיראו יותר את שרירי הבטן והשאלה שלי על איזה דופק אני צריך לעבוד כאילו לא אחוזים ממש את המספר

140-130 נגיד ולמשל מה קורה אם אני מגיע ל160 מבחינת השריפה .תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי מור

ענת פלדמן
    07/04/2009

לפי הנתונים שסיפקת לנו ולפי זה שנתת את התשובה כבר בתוך השאלה (130-140) אז אתה די בעניינים. רק אחדד:
    זה כון שהגוף שורף באופן יחסי יותר שומנים במהלך אימון בעצימות בינונית כמו צעידה או רכיבה על אופניים-ולצורךהעניין ככל שהדופק נמוך יותר משתמש הגוף באופן יחסי יותר בשומן כמקור האנרגיה העיקרי שלו. אבל ברגע שמגבירים את הקצב, בזמן פעילות בעצימות גבוהה יותר כמו ריצה או אירובי אנרגטי, שורפים בסה"כ יותר קלוריות, וזה טוב. אז למה לא כדאי לעבור את ה-%85מהדופק המקסימלי? מכיווןשבשלב שפעילות מתבצעת בדופק שהוא גבוה יותר מכ- 85%הגוף מפסיק להשתמש בשומן לחלוטין כמקור אנרגיה. כך שכל מי שמעוניין לשרוף שומן עדיף לעבוד בטווח הכי יעיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

ברק
    07/04/2009

במה הגוף משתמש כמקור אנרגיה בעצימות מעל 85% ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחמימה

ענת פלדמן
    07/04/2009

יחד עם זה אנחנו לא מדברים על חלוקה ברורה ומוחלטת אלא על יחסיות. אנרגיה היא אנרגיה היא אנריגה. מכונית שנוסעת בק"מ השמונים משתמשת באותה אנרגיה של הק"מ העשירי. כמובן שאצלינו הדבר מופלא ומסובך יותר. בעיקרון יותר שומנים 60 אחוז, יותר פחמימה 90 אחוז, ומה עם החלבון? סיפור בפני עצמו. מרתק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו