מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חייבת לשאולזואי13/04/2009
מידע כללי : בת 37, גובה 160, משקל 52 ....אמא ל-3 שהקטן בן שנה . לפני כ-3 חודשים חזרתי להתאמן .
3 פעמים בשבוע הליכה מהירה בדופק 140-145 במשך שעה (יצא בערך 8 קילומטר ).
3 פעמים בשבוע אימון כח בחד"כ - תוכנית מעורבת (a,b,c ) עם דגש על הרגליים (50% מאימון ).
ארוחות מאוזנות (חלבון-פחמימה-שומן ) מסודרות ופרוסות לכל 3 שעות בערך.
לאחרונה אינני מסוגל להתקדם במשקלים , כאילו נתקעתי ....אפילו משקולת של 1.25 ק"ג אני מרגישה .
איך יודעים איפה הקצה של היכולת ??
באיזה קצב צריך להגדיל עומסים, כי לפעמים קורה לי שאני לא מסוגלת להרים משקל שהרמתי באימון הקודם , או אפילו לפני שבוע.
איך יודעים מה המשקל ההתחלתי בתרגיל החדש ??
ואם את שואלת מהמטרות שלי , אז ככה - חיטוב , החזרת טונוס שריר למצב שהיה לפני ההריונות ולידות , עיצוב ...וסתם להרגשה טובה שלי (((-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או קיי
ענת פלדמן13/04/20091. האם עשית בדיקות דם וכלליות לאחרונה? יכול להיות שלמרות תזונה מאוזנת (ומודעות יפה לנושא, חייבת לציין :)) יש צורך בתוספים, במיוחד במקרה שלך: חזרה לפעילות אחרי לידה.
2. איך יודעים איפה קצה היכולת? מאד אישי, משתנה ותלוי. מה שכן, זה לוקח זמן. את לא חייבת להעלות משקלים מאימון לאימון, עדיפות מתכנית לתכנית. תוך הקשבה לגוף. לא מסוגלת, לא בכוח. הגוף מאותת לך על משהו, הקשיבי לו.
3. לשם חיטוב - משקלים נמוכים יחסית, חזרות רבות יחסית, את לא ממש אמורה להעלות במשקל. משקוליות של קילו ורבע הן מצויינות ומספיקות לתרגילים מסויימים. אני לא יודעת בדיוק מה את עושה שם אבל נשמע שאת עושה טוב, נהנית מזה, וזה מה שחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהYYY, איזה תגובה מהירה - תודה !!
זואי13/04/2009בדיקות דם אכן נעשו לאחרונה (ובככל אני מקפידה לעשות אותן פעם לשנה בערך) ונמצאו תקינות. אף פעם לא הזדקקתי לתוספים , אפילו בהריון .
מה אני עושה בחד"כ ?? מגוון תרגילי כח במכשירים (אני יותר מתחברת למיכשור מפלצתי וכבד ממה שלתרגילי גומי/כדור/משקולת של הבנות - אופי כזה (((-: )
לגבי משקל של קילו ורבע ...הכוונה היתה לתוספת משקל למשקל קיים. דוגמה : סקווט במכונה עם 15 ק"ג ...השבוע ניסיתי להוסיף דיסקית של 1.25 והרגשתי עומס כאילו הוספתי לפחות 5 ק"ג. כפיפות רגליים בשכיבה על הבטן - 12 ק"ג ולא זז יותר ...............
או כפיפות במוט W (יד קידמית ) - לא מסוגלת להתקדם מעבר ל2.5 ק"ג .
פרפר במכשיר - 10 ק"ג זה הגג!! כבר חודש ...
**כל תרגיל נעשה ב-3 -4 סטים 10-15 חזרות כ"א.
וקחי בחשבון כשחזרתי להתאמן ( 3 חודשים בערך ) התחלתי ממשקל 0 והתקדמתי מאוד יפה...עד עכשיו )-:
ואם אנחנו כבר מדברות, יש לך מוסג כמה שוקלת מכונת סקווט ?? ככה על פי הנותנים של היצרן בלי שום תוספת משקל?? מעניין אותי ואף אחד לא יודע לענות לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי עמיתיי יודעים
ענת פלדמן13/04/2009לגבי משקל המכונה עצמה. נחכה לתשובה שלהם. זה באמת מעניין.
את עובדת ממש ממש יפה, וזה לא מס שפתיים. את לא אמורה להעלות משקלים אם את רוצה שלמר את מסת השריר ולעבוד על חיטוב. ממש לא. אני כן בעד גוון, שינויי תרגילים, אבל אם את מרגישה שאת עובדת, שזה קשה וכו'- אז זה מצויין.
נשמע מדהים יקירתי.
לא אמרת מה את אוכלת, האם יש שינוי בתזונה, האם את מרגישה שינויים באימונים שלך לפי מה שאת אוכלת לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת, תודה על תשובתך
ירון17/04/2009ולשאלתך לגבי האוכל - אני כבר זמן די רב לא משנה כלום בתפריט, במיוחד בימי האימון. אז לא ניראה לי שזה כ"כ תלוי באוכל.
ובכללי -אני אוכלת תפריט של 1,200 קלוריות :
1.בוקר - יוגורט 1.5 % + כף גרנולה ללא סוכר
2.בניים - פרוסה מלחם מךא עם כף גבינה /קוטג'/אבוקדו +כוס נס על בסיס חלב 1%
3. צהריים- אורז/קינואה/פסטה עם חזה עוף/קציצת עוף/דג + סלט ירקות גדול
4. לפני אימון - פרוסה עם ממרח (טחינה/אבוקדו/גבינה ) + בננה
5.ארוחת ערב - חביתה מ-2 חלבונים +1 חלמון (או טונה/גבינה)+סלט ירקות +פרוסת לחם מלא
התפריט נבנה ע"י דיאטנית ומותאם לצרכים שלי ולתוכנית אימונים שלי. יש לציין שאני לא יורדת במשקל (ולא מעוניינת !!) אך הצלחתי לרדת בהקפים בצורה משמעותית מאוד (ג'ינס מידה 27 )
מקווה שהכל בראש ואני אצליח בסופו של דבר להגיע למשקלים יותר גבוים.
את יודעת למה הגעתי למסכנה ?? כי יש ימים שאני מתאמנת עם בעלי וכשהוא שומר עלי (ומדרבן אותי!!!!) אני מסוגלת לדחוף משקלים שבלדיו לא הייתי אפילו חושבת להתקרב אליהם.
שבת שלום, יקירתי ושוב תודה על תשומת ליבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הפירוט
ענת פלדמן17/04/2009התפריט שלך אכן מעולה. עלית על אחת הנק' הקריטיות באימונים, נושא שאני כותבת עליו הרבה: כוחו של המוח. מתישהו ב"מנטה" תצא כתבה שלי בדיוק בעניין משקלים בחדר הכושר, על "תעתועי מוח": איך אפשר תוך כדי אימון לעשות שימוש בדמיון ובמחשבה על מנת להרים משקלים גבוהים יותר ולהתקדם. אז הנה, אני מסכימה איתך לחלוטין שכשמישהו חיצוני מסתכל ומדרבן את כן יכולה. ועוד: לך בעצמך יש את הכוחות ליצור מודעות לעניין ובכוח המוח להעלות עצימות. תבטחי בעצמך.
כל הכבוד על העבודה המדהימה ותודה על ההשראה לגולשים :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)