עזרה/ דעה על כושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה/ דעה על כושר
    חייל
    15/04/2009

אני חייל במסלול של סיירת
    אנחנו רצים משו כמו 3-4 פעמים בשבוע,הגענו כרגע למדס"ים של 7 ק"מ.
    השאלה שלי היא בקשר לריצות כדוגמת ריצת בר אור(2000 מטר-2 ק"מ).
    בריצות הארוכות(7 +) קשה אבל אני מחזיק בקצב, ועומד בו בצורה טובה..
    הבעיה שלי היא אם ריצות קצרות. ה"שיא" שלי ב2000 זה 7:30, ואני מרגיש שחוק אחרי הריצה,אני פשוט לא מצליח לרוץ יותר מהר מזה. השאלה היא אם אני אתאמן , אצליח לרדת מה-7 דקות או שזה משו "גנטי" בגוף? יש אנשים שיכולים לרדת בקלות מ-7 ויש כאלה שלא יצליחו? איזה סוגי אימונים עושים כדי לרדת מ-7? האם זה הכל בראש?
    *הערה נוספת, יש לי גם בעיה להגביר קצב תוך כדי ריצה, אם רצים 7 ק"מ וה500 מטר האחרונים הם בקצב גבוהה יותר, אני לא מצליח לעמוד בזה.
    תדוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה/ דעה על כושר

הוספת תגובה

• גם וגם וגם

ענת פלדמן
    15/04/2009

זה גם "בראש" וזו גם שאלה של אימון וזה גם גנטי. אבל במקרה הזה את הגנטיקה אפשר לנצח. אימון ממוקד לריצת 2000 (שהיא נחשבת קשה במיוחד) - אימון על המרחק עצמו, אימון אינטרולים ומתפרצות, הרבה עבודה על הראש (גם ב 500 מטר האחרונים וגם לגבי "מחסום ה - 7"), הרבה מוטיבציה - תוכל לשפר את התוצאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בר אור

עופר קיס
    16/04/2009

כמה שהריצה קצרה יותר המרכיב הגנטי יותר בעייתי.
    נשמע שאין לך סבולת מהירות
    בצע אינטרוולים של בין 300 ל1000 מטר כאשר יחס אימון להפוגה הוא 1 ל2 בקצרים ו1 ל1 ב1000 מטר
    פטנט נוסף נקרא פרוטוקול TABATA.= ריצה קסח 15-20 שניות הפוגה 10-15 שניות כפול 3-4 פעמיים בשבוע
    יעשה לך פלאים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו