מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה/ דעה על כושרחייל15/04/2009
אני חייל במסלול של סיירת
אנחנו רצים משו כמו 3-4 פעמים בשבוע,הגענו כרגע למדס"ים של 7 ק"מ.
השאלה שלי היא בקשר לריצות כדוגמת ריצת בר אור(2000 מטר-2 ק"מ).
בריצות הארוכות(7 +) קשה אבל אני מחזיק בקצב, ועומד בו בצורה טובה..
הבעיה שלי היא אם ריצות קצרות. ה"שיא" שלי ב2000 זה 7:30, ואני מרגיש שחוק אחרי הריצה,אני פשוט לא מצליח לרוץ יותר מהר מזה. השאלה היא אם אני אתאמן , אצליח לרדת מה-7 דקות או שזה משו "גנטי" בגוף? יש אנשים שיכולים לרדת בקלות מ-7 ויש כאלה שלא יצליחו? איזה סוגי אימונים עושים כדי לרדת מ-7? האם זה הכל בראש?
*הערה נוספת, יש לי גם בעיה להגביר קצב תוך כדי ריצה, אם רצים 7 ק"מ וה500 מטר האחרונים הם בקצב גבוהה יותר, אני לא מצליח לעמוד בזה.
תדוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם וגם וגם
ענת פלדמן15/04/2009זה גם "בראש" וזו גם שאלה של אימון וזה גם גנטי. אבל במקרה הזה את הגנטיקה אפשר לנצח. אימון ממוקד לריצת 2000 (שהיא נחשבת קשה במיוחד) - אימון על המרחק עצמו, אימון אינטרולים ומתפרצות, הרבה עבודה על הראש (גם ב 500 מטר האחרונים וגם לגבי "מחסום ה - 7"), הרבה מוטיבציה - תוכל לשפר את התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבר אור
עופר קיס16/04/2009כמה שהריצה קצרה יותר המרכיב הגנטי יותר בעייתי.
נשמע שאין לך סבולת מהירות
בצע אינטרוולים של בין 300 ל1000 מטר כאשר יחס אימון להפוגה הוא 1 ל2 בקצרים ו1 ל1 ב1000 מטר
פטנט נוסף נקרא פרוטוקול TABATA.= ריצה קסח 15-20 שניות הפוגה 10-15 שניות כפול 3-4 פעמיים בשבוע
יעשה לך פלאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)