שיפור מ=ש=מ=ע=ו=ת=י

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיפור מ=ש=מ=ע=ו=ת=י
    יוני
    16/04/2009

אני צריך קצת עזרה.
    אני פעם-פעמיים בשבוע רץ בחי פארק (קרית מוצקין).
    כל סיבוב הוא 750 מ' וכל פעם אני מודד את הזמן שלי לשישה סיבובים (4.5 קילומטר).
    שבוע שעבר רצתי שישה סיבובים ב21 דקות ו5 שניות (דופק ממוצע 184).
    אתמול רצתי את אותו המרחק בזמן של 20 דקות בדיוק (גם דופק ממוצע 184).
    בנוסף עשיתי עוד סיבוב וחצי ריצה קלה שיחרור ועוד חצי סיבוב בהליכה.
    כמו שאפשר לראות השיפור הוא גדול מאוד ממה שהיה מלפני כשבוע וקצת.
    האם זה הגיוני לשפר דקה שלמה בשבוע?
    האם זה יכול לגרום לי לשברי מאמץ ואם כן כיצד למנוע זאת?

פעם אחרונה לפסח חג שמח לכולם.
    יוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיפור מ=ש=מ=ע=ו=ת=י

הוספת תגובה

• הי יוני וחג שמח :)

ענת פלדמן
    16/04/2009

השיפור המשמעותי הזה (ברכות) יכול לנבוע מסיבות נוספות שנכנסות למערכת: ישנת טוב יותר בלילה, אכלת נכון, מנטלית היית מוכן יותר וכמובן שיפרת את הכושר, אכן כן. מעניין יהיה לראות אם בפעם הבאה תשמור על התוצאה החדשה. יופי !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור

עופר קיס
    16/04/2009

כל הכבוד
    לשפר מרחק מסויים לא צריך לרוץ אותו כל פעם ובשיא המהירות
    ניתן לבצע ריצות יותר ארוכות בדפקים יותר נמוכים (130-140)
    ניתן לבצע אימוני הפוגות לדוגמא סיבוב של 750 מטר במהירות גבוהה לרוץ ריצה קלה 3-4 דקות ולבצע שוב 3-6 פעמים.
    ניתן לבצע 4 אימונים , שניים ארוכים ושניים קשים לפי הדוגמא. עם מנוחות מספקות בין האימונים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון

יוני
    16/04/2009

בנוסף לסוג האימון הזה אני רצתי מרחק של 6 קילומטר בשטח אבל כמו שאמרת לא במהירות גבוהה,
    אף על פי זה שהדופק הממוצע היה 170 במהלך אותה ריצה. אני מתכונן לריצת שדה תחרותית של חמישה קילומטרים ואני מבצע לפעמים גם אימון אינטרוולים.
    אני גם שוחה פעמיים-שלוש בשבוע ככה שאני חושב שבעיקרון זה גם עוזר לי בריצה.
    תודה רבה ענת ושי וחג שמח:).
    יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, יוני

ענת פלדמן
    16/04/2009

כבר מכירה אותך :) עצם השילוב של ריצה ושחייה מאד משמעותי בשיפור ושימור היכולות הגופניות שלך. שתי הפעולות האירוביות שונות לחלוטין וכשאתה מתמקצע בשתיהן אתה אלוף :)) (כלומר: רץ שתתן לו לשחות לא בהכרח יוכל לגמור בריכה מבלי להתנשף ושחיין אם תשים אותו על המסלול לא בטוח שיחזיק את כל הריצה). שאפו !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו