מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחסוי16/04/2009
האם זה נכון שאבקות חלבון פוגעות בכליות או בכבד??כי אני מתאמן 4 שנים בחדר כושר ואני מעוניין לקנות ודווקא הרבה אנשים משתמשים בזה המאמן שלי המליץ לי על זה ואני ראיתי כמה פעמים שהבן שלו שותה...
אבל אני בכל זאת מתלבט כי אני מפחד שזה ייפגע בי......
האם אבקה יכולה לגרום לפגיעות כלשהם או תופעות לוואי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי עוד שאלה
חסוי16/04/2009אני כרגע רוצה לעלות במסה אבל אני רוצה להוריד תשומן בבטן כדי שיראו לי קוביות מה אני עושה מצד אחד אני לא רוצה לפגוע במסה ומצד שני השומן בבטן מפריע...אני נסיתי לעשות חיטוב אבל אני שמתי לב שהבטן לא יורדת הרבה אבל היקף הידיים שלי כן של המסה...
מה אני עושה כדי לעלות במסה אבל להוריד תבטן????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון ועוד:
ענת פלדמן16/04/20091. כמות גדולה מידי של חלבון בגוף אכן מסוכנת לבריאות. ברגע שאתה שותה במידה ומאזן את כמות החלבונים שאתה אוכל במוצק במשך היום אז אין עם זה בעיה. אם אתה במטרה של להוריד אחוזי שומן ואוכל מספיק חלבונים מהאוכל שלך ממש אין צורך באבקה.
2. קודם חיטוב ואחכ מסה ובעיקר הרבה סבלנות זה לוקח זמן. שים דגש על התזונה שלך שהיא קריטית לשם השגת המטרות. תזונה מאוזנת אין משמעה "שייק חלבון" אלא 5-6 ארוחות ביום, כמות פחמימות מספיקה, אוכל בריא, ירקות, שתיית מים. כדאי להוסיף גם אימון אירובי לצורך חיטוב. ושוב: זה תהליך, זה לוקח זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת עוד שאלה
חסוי16/04/2009יש לי משהו מוזר המבנה עצמות שלי בבטן בולט למשל כשאני מכניס תבטן האיזור של מפתח הלב ממש בולט כמו הר קטן שפיצי עצם בולטת....המבנה עצמות שלי בולט זה מסוכן??צריך לבדוק את זה??
ויש לי שאלה אני בן 16 מטר 88 שוקל 82 מתאמן 4 שנים בחדר כושר לאימוני כח מבנה גוף מפותח במסה..אבל שוב יש לי בעיה בבטן אני רוצה להוריד תשומן שיראו קוביות אז הנה התפריט שלי...
בוקר:פרוסת לחם עם גבינת סקי וכוס תה.
ביניים: 2 סנדוויצ'ים עם טונה גבינה ומלפפון חיי\או במקום הטונה חביתה
צהריים:חזה עוף \ קציצות עם אורז או קינואה או לפעמים לפעמים מקרונים.
ביניים :יוגורט + 2 תמרים עם אגוזים.
ערב:סלט ירקות או חביתה (אלא אם כן לא אכלתי אותה במעבר של אחרי ארוחת הבוקר)
ולאחר מכן מנה קטנה של קורנפלקס (צ'יריוס + כוס חלב)
אני מתאמן 4 פעמים בשבוע בכח (משקולות) אבל אני רוצה שיראו לי את הקוביות של ממש מבאס אותי להגיע למסה ואז אני יודע שאני יצטאך לרדת בה הרבה בגלל החיטוב..
האם זה בסדר מה לעשות...ומה לגבי השאלה הראשונה שליי :) תודה לך מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן16/04/2009זה קצת קשה בשלט רחוק. נתחיל בכל זאת:
1. מבנה הגוף זה נתון גנטי, אם זה כך אז זה כך, וזה נשמע בסדר. אם אתה ממש מודאג אתה יכול להראות את זה לרופא המשפחה, או להתחיל בחוות הדעת של אמא שלך אבל בגדול זה נשמע לי תקין לגמרי.
2. מבחינה קלורית התפריט שציינת הוא בערך 1500 קלוריות שזה מעט אלא אם כן אתה גם שותה משקאות עם קלוריות ולא מים. ואז רצוי להוריד את זה מהתפריט. האם הלחם הוא קל? דגנים? רצוי להוסיף שתי מנות פרי (תפוח, בננה) אבל בסה"כ התפריט סבבה.
האם אתה עושה פעילות אירובית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
חסוי16/04/2009ענת דבר ראשון תודה רבה רבה אני וותיק באתר הזה ואת עזרת לי במלא דברים וממש ממש תודה!!!
תקשיבי לתפריט המדויק שלי.......
בוקר פרוסת לחם (לא קל) עם גבינת סקי ותה (ללא סוכר)
ביניים(אורחת בבית הספר):2 לחמניות לרוב פעם רגילות פעם שחורות-עם טונה+גבינת סקי+מלפפון חיי או חביתה +גבינת סקי +מלפפון תלוי מה מתחשק :) אבל בנוסף לארוחה אני לוקח איתי תפוח ירוק+אקטימל
צהריים :חזה עוף לרוב לא מטוגן בשמן עם אורז או קינואה (לפעמים גם קובה אבל לא תמיד)
ביניים:יוגורט עם פרי (בננה)+2 תמרים ואגוזים.
ערב סלט עם הרבה ירקות קופסאת טונה שמן זית לימון וקצת קצת גבינה מלוחה...
ולאחר מכן ל"קינוח" מנת קורנפלקס חיטה מלאה בריא של נסטלה (צ'יריוס)+כוס חלב
וניתן להוסיף שאני שותה אך ורק מים!!!!לא שום דבר אחר ואני משתדל לשתות 3 ליטר ביום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב,
ענת פלדמן17/04/2009זה כבר יותר מפורט. תודה. כמה זמן אתה כבר אוכל ככה? רק התחלת בתפריט או שכבר הרבה זמן?
ההנחה שלי שאתה אוכל עד כף גבינת סקי (ולא גביע שלם. פשוט לא ציינת אם זה רק כממרח או יותר) גם הקלוריות משתנות לפי הבחירה שלך ("לרוב לא מטוגן", ו"לפעמים קובה").
חישוב גס עכשיו באמת נותן תמונה אחרת. זה יכול להיות בין 1800 ל 2200 קלוריות. אבל זה פחות משנה וודאי לימים שאתה עושה ספורט. מה שכן משנה זה יותר אילו קלוריות אתה אוכל.
מה אפשר לשפר לטובת תזונה של הורדה באחוזי השומן בגוף?
- את הלחמניות והלחם: מקמח מלא, או לחם דגנים. לא חייב "קל" אבל עדיף לא לבן. גם לחניה שחורה היא לא תמיד מחיטה מלאה. גם האורז: עדיף מלא.
- יש לך המון טונה בתפריט, זה בסדר, אבל לא בהגזמה.
בסה"כ זה בסדר, הייתי שמה דגש גם על כמויות. למשל לחמניה אחת לארוחת ביניים (יש לך שם גם תפוח וגם אקטימל. זה אמור להספיק). את הפחמימה להגביל לכוס וחצי של תבשיל מוכן. להיזהר עם כמויות השמן בהכנה, לפעמים לא צריך בכלל. כף שמן היא 110 קלוריות ויש לך את השמן מהטונה למשל. אפשר לגוון עם מעט אבוקדו, טחינה ואגוזי מלך, במידה. אם ראית באתר שלי יש המלצה לתפריט לבנים, זה די מקביל למה שרשמת (!) אבל עושה סדר בכמויות ובקלוריות.
סחתיין על המים !
שוב, הייתי מוסיפה אימונים אירוביים.
כשאחוזי השומן ירדו בגוף (ומן הסתם גם הבטן) אז תוכל לעבוד על מסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)