ריצה ודופק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה ודופק
    קובי
    17/04/2009

שלום לכולם...
    שיניתי את הדרך בא אני רץ בעקבות עצה של חבר..הייתי מתחיל ב-9 קמש למשך 10 דק' (חימום)
    אחכ 20 דק' על 10, 10 דק' על 11 ובסוף 5 דק' על 12 (סהכ 45 דק') לאחר מכן cooldown
    על חמש לחמש דק'. בעקבות העצה שיניתי ל45 דק' על קצב קבוע 11 (משהו על ריצה שהיא כמו מדיטציה-בלי מוזיקה, רק נשימות והאמת אני מתחבר לזה חבל על הזמן).....עכשיו, הדופק הממוצע בריצה היה 173 והמקסימאלי 180. החבר (שבאמת מבין) אמר שלא רצוי לעבור את ה155(אני בן 28).
    אני מרגיש טוב אחרי הריצה, אפילו הייתי מעלה ל11 וחצי...האם אני יכול להינזק מזה. האם לא כך שורפים יותר קל' ומעלים את הכושר האירובי? תוך כמה זמן הדופק שלי יכול לרדת לאיזור ה 155
    במהירויות כאלה?
    תודה רבה ושבת שלום, קובי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה ודופק

הוספת תגובה

• שאפו על הריצה

ענת פלדמן
    17/04/2009

יופי של אימון, מסכימה ומתחברת לקטע המדיטטיבי שבעניין.
    לא רצוי לעבור את ה 155 אם המטרה שלך היא שריפת שומנים. לא נשמע שזה העניין, וגם אם זה היה כך אין מניעה להיות על דופק ממוצע של 173. אתה בן 28, דופק מקסימלי , 192, זה בסדר, וודאי אם טוב לך עם הריצה הזאת. אם אין חלילה נטייה במשפחה למחלות לב וגם ככה הדופק לא בשיא אז זה בסדר. כנראה שעם הזמן, כשישתפר הכושר שלך (מה שנקרא יעלה הסף האנאירובי) כנראה תרוץ את אותו מרחק באותו קצב על דופק נמוך יותר. אין לי תאריך לתת לך, זה משתנה אצל כל אחד מאיתנו. הקפד לאכול נכון לפני ואחרי, גם במשך כל היום כולו, ואתה מסודר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודה אחרונה לחידוד...

קובי
    17/04/2009

קודם כל תשובה לפנים. נקודה. (כמו תמיד)
    דבר שני, בהמשך לתשובתך, אם אני ארוץ יותר לאט (על שמונים אחוז) אני אוריד יותר אחוזי שומן
    מאשר אם אני רץ בדפקים הנוכחיים?
    מבחינתי חיטוב זו מטרה מקבילה ולא פחות חשובה מהכושר האירובי, איך אני משלב בין שני המטרות
    האלה מבחינה אידיאלית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טנקס :))

ענת פלדמן
    17/04/2009

אם פעם חשבנו ששריפת שומנים אופטימלית היא אכן על דפקים של 75 אחוז מהדופק המירבי, וצריך לפחות 40 דק' וכו' וכו', הרי שהיום ההצהרה הזו בעירבון מוגבל. כי גם אם אתה רץ על דופק של 85 אחוזים, (ואכן משפר משמעותית את הכושר הגופני שלך) הרי שאנרגיה היא אנרגיה, וגם אם יש שימוש מוגבר יותר בגליקוגן הרי שכמות הקלוריות ששרפת באימון גדולה, ושעות אחרי הריצה אתה עדיין נהנה מהיתרונות שלה ומעלה את השריפה המטבולית וכמובן את שריפת השומנים. כך שאין דיכוטומיה מוחלטת וגם אם אתה בדופק ממוצע גבוה יחסית - אתה תגיע לחיטוב. עם הזמן כנראה תגיע לדפקים נמוכים יותר, וזה בסדר וייותר מזה. זה אומר שאתה גם בכושר מעולה וגם ממשיך להתחתך. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשתי תהרוג אותי אבל באמת שאין עלייך

קובי
    17/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ש לאישה :) ותודה !

ענת פלדמן
    17/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו