עניין של דופק ושריפת שומנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עניין של דופק ושריפת שומנים
    אסף מצגר
    17/04/2009

אני בן 38 ויודע שאם אני רוצה לשרוף שומן עליי לעבוד בערך על 70% מדופק מירבי שזה לערך בין 130 ל 140 אך כמו כן אני יודע גם שאם הייתי בודק בבדיקה מיוחדת את הדופק המירבי שלי הוא לא היה 182 אלא יותר מפני שבעבר הייתי רץ בקצב מהיר והייתי מגיע בשקט לממוצע של דופק 160-170 השאלה שלי אם אני רץ היום בסביבות הדופק של 145-155 במשך 40 דקות האם אני בטווח של שריפת שומן או שאני כבר מגיע למצב של שיפור אירובי על חשבון איבוד מסה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי אסף

ענת פלדמן
    17/04/2009

אני מנסה להבין, ברשותך, את המשפט האחרון. אני מסכימה שהדופק המירבי זו רק נוסחא, ואתה מכיר את הגוף שלך הכי טוב. משהו לא ברור לי. אם היית רץ בקצב מהיר מאד והיית מגיע לדופק של 170 אז זה בסדר, עדיין לא עברת את הדופק המקסימלי שלך. זה אכן גבוה יחסית לדופק של שריפת שומנים אבל לא מדאיג. אגב, לא לקחנו בנוסחא הזו את הדופק במנוחה, נתון שרבים מתייחסים אליו בחישוב דופק המטרה. אבל נניח לזה. אני נוטה שלא להתייחס למספרים (כמה מאיתנו יש להם שעוני פולר?) אלא יותר לתחושה שלך. אם אתה מגיע נניח בריצה לדופק ממוצע של 150 בערך (קצת פחות מ 85 אחוזים של הדופק המירבי שלך) ואתה מרגיש "סבבה" בריצה. שאתה יכול להמשיך עוד ועוד, שאתה רץ בנינוחות ולא "קורע" את עצמך, סליחה על הביטוי אבל הבנת... זה מה שחשוב. בשילוב עם תזונה נכונה שמתאימה למטרות האימון שלך (אולי זה מה שלא היה לי ברור במשפט האחרון שלך. אתה חושש מאיבוד מסה בעקבות ריצה? 40 דק' ריצה זו פעילות אירובית לכל דבר, מצוין לחיטוב).תזונה נכונה ופעילות אנאירובית מתאימה - במקביל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו