תוכנית עבודה על אופני כושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוכנית עבודה על אופני כושר
    רונית
    18/04/2009

שלום
    קניתי אופני כושר לביתי . אני רוצה לבנות לעצמי תוכנית עבודה על האופניים, כזו שתהיה אפקטיבית ואצליח להוריד איתה בין שלושה לחמישה ק"ג. (אני בת 26, שוקלת 55 וגובהי 159). ברור לי שעלי גם לשלב תזונה נכונה.
    האופניים שקניתי לא מכילים תוכניות מובנות לפי איטרוולים ולכן אני רוצה לדעת כמה זמן בערך עלי להשקיע באימון, כמה ימים בשבוע, על איזה עומס לעבוד וכמה זמן לעבוד בכל עומס.
    אודה מאוד לסיוע כללי והסבר על עבודה נכונה על אופני הכושר.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אופני כושר

ענת פלדמן
    19/04/2009

התחילי משלוש-ארבע פעמים בשבוע, לפחות 45 דק' של אימון (אפשר מול הטלויזיה כי זה יכול להיות מאווד משעמם) אבל כן שימי לב לתנועתיות שלך, לדופק על מנת למקסם את היעילות. עניין העומס הוא מאד תלוי, התחילי מהתנגדות נמוכה יחסית, וודאי באימונים הראשונים ועם הזמן כשתתחזקי את יכולה להגביר את ההתנגדות. שינויי מהירות, וגם שינויי התנגדות תוך כדי האימון: מומלץ. התחילי בחימום של 5 דק' ואז כל 2 דק' את משנה קצב ועומס. פעם למעלה ופעם חזרה למצב נוח יותר ע"מ להסדיר דופק. כמובן שאפשר מידי פעם לעשות אימון "שטוח", לפדל בצורה עקבית ללא שינויים, לשם הגוון והעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו