מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רבשל19/04/2009
שלום לצוות הפורום, שלום ענת.
שוחחנו לפני כמה חודשים, אני לא יודע אם את זוכרת או לא, אך אינני מצליח למצוא את הדיון הקודם והארוך, רציתי להגיב בו.
כאמור דאז התחלתי עם משקל של 87 קילו, אני בן 22.
הצלחתי להגיע לאחר מספר חודשים בודדים של אימונים בחדר הכושר למשקל של 80 קילו! מאז שנגמר לי המנוי בחדר הכושר לא חידשתי אותו, ושילוב של חגים קטלניים, עם הרבה בתי מלון והרבה אינטרנט - והנה אני שוב במשקל של 84 קילו... עדיין פחות ממה שהיה בעבר אך עדיין - נורא חבל!!
בכל מקרה, נרשמתי היום שוב לחדר הכושר בתקווה לחזור לכושר ולהתחיל להרזות שוב! יש לי כמה שאלות:
1. האם הרזייה, אינו דבר קבוע אף פעם? אני מכיר הרבה אנשים שרזו יפה ונשארו רזים שנים גם אם לא עסקו בפעילות גופנית לאחר ההורדה במשקל, לעומת זאת אני מכיר אנשים שהרזו הרבה ואח"כ העלו הכל מהתחלה ואף יותר עם ריבית. מה נסגר עם זה?
2. לגבי חדר הכושר, האם לדעתכם עדיף ללכת כל יום לחדר הכושר, יום אחד פעילוצ אירובית, יום אחר אימון על המכשירים וכך הלאה? לגוון יום יום, או שללכת יום כן ויום לא, וביום כן לעשות גם פעילות אירובית וגם מכשירים? זה משנה משהו?
מבחינתי חדר הכושר נורא קרוב לבית כך שלי זה לא משנה.
לעשות כל יום גם וגם זה עבר יצור מצב של עומס שבו אני לא מעוניין!
זהו לבינתיים - אדאג לשאול עוד שאלות במידה ויהו כאלו!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זאת אומרת? זוכרת גם זוכרת !
ענת פלדמן19/04/2009ושמחה לשמוע על ה - 80, ועל זה שאתה חוזר לתלם אחרי תקופה מאתגרת. !
1. אין פתרונות קסם, והרזיה אינה נתון קבוע ואוטומטי. אני בטוחה שאילו שרזו עשו שינויים מהותיים באורח החיים שלהם, בתזונה ובספורט, בכמויות בשעות, בהתייחסות המנטלית לאוכל ועוד ועוד על מנת לשמור על המשקל שלהם. כמות בלוטות השומן שלנו בגוף היא קבועה. הבלוטות גדלות או קטנות אבל לא נעלמות (רק בניתוח) ולכן ברגע שכווצת אותן אתה אמור להמשיך ולשמר את התוצאות.
2. לשיקולך. אתה יכול כמה שבועות לעשות יום יום פעילות (אירובי, אנאירובי, אירובי, אנאירובי) ואז לגוון וללכת יום כן יום לא. עניין אישי שלך, מה שיגרום לך להתמיד ולהמשיך ולהיות פעיל. אם פעילות יומיומית קשה לך מבחינה מנטלית (רק המחשבה לפגוש יום יום את חדר הכושר יכולה להעיק) אז יום כן יו לא זו האופציה בשבילך.
בהצלחה יקירי והמשך לעדכן !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורח חיים
שי אלנקרי22/04/2009החכמה היא להפוך את "הדיאטה" או "השמירה על המשקל" לאורח חיים. חשוב לאכול ממודעות, לדעת לפצות כשצריך (הכוונה היא לפעילות גופנית) ולדעת לעבור רגעים קשים כמוגדולים (חגים ואירועים). תשאל את אותם אנשים שמרזים ונשארים רזים ללא פעילות גופנית מה הם אוכלים ותראה שמבחינה תזונתית הם לא חיים על המבורגר וצ'יפס כל יום לארוחת צהריים. תראה שגם ללא פעילות גופנית עדיין אפשר לשמר את המשקל, כל עוד אנחנו שומרים על משוואת הקלוריות היומית מאוזנת. תנסה להפוך את זה לדרך חיים, אל תלך לחדר כושר כל (כמו שענת אמרה זה יגרום לייאוש)
3 פעמים בשבוע יעשו את העבודה, יחד עם תזונה נכונה ומאוזנת (לא דיאטת חסות) ואתה שוב על המסלול. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)