מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשר לאבקות לעלייה במסה...אבי27/04/2009
לענת שלום רב,
קודם כל מצטער על ההפרעה שוב פעם, אין לי מושג אם את עדיין זוכרת אותי עם כל המקרים שהיו לי, אבל הפעם חזרתי שוב פעם עם שאלה שאני ממש בתסביכים, ולכן רציתי להתייעץ איתך שוב פעם.
לרענון קצר, אני בן 20 1.60 ושוקל כרגע 55 אחרי עלייה של 15 קילו מפעם שעברה. עדיין מבנה הגוף שלי דומה לילד בן 10 וכמובן אזור הבטן עדיין נשאר רבוי בשומן ובעור רפוי.
עכשיו יש לי שאלה בקשר לכל נושא האבקה לעלייה במסה ובניית שריר מכיוון שנרשמתי למכון כושר ואני ממש רוצה לשנות את מבנה הגוף שלי שדומה לילד קטן, אבל אני מאוד פוחד מכל הנושא הזה של האבקות בגלל שיש לי נטייה להשמנה כפי ששמת לב ( 15 קילו בפחות מי 3-4 חודשים ).
שאלתי והתייעצתי עם הרבה חברים שמתאמנים בחדר כושר, חלק אומרים לקחת גיינר וחלק אומרים לקחת חלבון טהור. בעיקרון אני רוצה לקחת אבקה כסוג של תחליף לארוחה שאני יוכל לקחת את זה איתי ( צבא --> מכון כושר ---> לקחת את האבקה ---> עבודה ). חבר קרוב שלי המליץ לי על הגיינר אבל לפי מיטב הבנתי הוא רבוי בקלוריות ( מנה שוות ערך ל 2000-3000 קלוריות ) עם פחמימות, כולסטרול וכ"ו ועם הנטייה להשמנה שלי זה קצת מסוכן, לא?
והיום שאלתי גם מאמן כושר למרות שהוא לא מבין בתחום כל כך הוא אמר לי בשום פנים ואופן לא לקחת את הגיינר אלא רק חלבון טהור אחרי אימון כושר לפיתוח השריר ועלייה במסה.
ובקיצור מה אתם ממליצים לי לקחת?
אני גם רוצה לשלב בין עליית מסה ופיתוח שריר ( איבדתי את כל מסת השריר אחרי הרזייה מהירה ולא נכונה של 25-30 קילו ) לבין אירובי להורדת אחוזי שומן, האם זה אם אפשרי לעשות גם עלייה במסה וגם הורדה במשקל/הורדת אחוזי שומן ?
תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי יענה לך לגבי האבקות השונות, אני
ענת פלדמן27/04/2009חושבת שאתה יכול בלי. לגמרי. אני זוכרת אותך היטב, כמובן. ראשית אתה עובד על חיטוב, הורדה של אחוזי שומן ושימור מסת השריר. אחכ - מסה. אי אפשר לעשות את השניים ביחד. ולכן לדעתי האבקה ממש לא רלוונטית עבורך לעכשיו, וכן דגש על תזונה נכונה ובריאה ומזינה (בלי ג'אנק ועם הרבה מים). פעילות אירובית, בשילוב עם עבודת כוח. התחל בחימום דינאמי קצר, עשה סבב של אנארירובי לצורך חיטוב, ואחכ פעילות אירובית של כשעה. לפחות 3 פעמים בשבוע (זה אפשרי בשבילך??) וכמובן תזונה תזונה תזונה. דיברנו בזמנו על מה ומתי, נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה במסה/ חיטוב הגוף/האם זה אפשרי
שי אלנקרי28/04/2009שלום אבי,
אני רואה שעלית 15 ב-3-4 חודשים. זה הרבה!
לגבי השאלה הראשונה בנושא הגיינר, תשובתי היא כזאת: תפקידו של הגיינר הוא לספק לך כמות עצומה של קלוריות שמקורה בראש ובראשונה מפחמימות אח"כ חלבונים ואיך לא...גם שומנים. הגיינר בפני עצמו הוא מוצר נהדר לאנשים המעוניינים לעלות במשקל אך אינם מצליחים להכניס לגופם כמות קלוריות כזו או אחרת. לדוגמא: תחזיר את עצמך מספר חודשים אחורה, סביר להניח שהצלחת לאכול אולי 1000 קלוריות ביום. ברגע שהתחלת לעלות את כמות המזון, התחילה העלייה במשקל. מנתונייך עושה רושם שעד עכשיו לא הייתה לך בעיה לצרוך מזון, וגם לא הייתה לך בעיה לעלות במשקל, לכן גיינר במקרה שלך אינו הדבר ההכרחי ביותר. הדבר החשוב ביותר מבחינתך הוא להמשיך לאכול מאוזן ונכון, אני אפילו מציע לך ללכת לדיאטנית שתוכל להתאים לך תפריט עלייה במשקל, שבו יתאימו לך קצב עליה סביר במשקל. אבקת חלבון רגילה יכולה להיות מצויינת עבורך מיד בסיום אימון, שכן זהו מקור זמין לחלבון איכותי שקצב הספיגה שלו מהגבוהים ביותר המסייע לבנייה מחודשת של השרירים לאחר האימון.
לשאלתך השניה, אין אפשרות לחטב את הגוף (הוריד אחוזי שומן) במקביל לעלייה במסה, מאחר שחיטוב הגוף, משמע "מאזן קלורי שלילי" ועלייה במסה דורשת בדיוק את ההפך, לצורכי בנייה של השרירים עלייך להיות במאזן קלורי חיובי.
המלצתי היא כזאת: לפי נתונייך כדי שתתרכז קודם כל בעלייה במשקל (לא מוגזמת) ולאחר מכן שתגיע למשקל היעד שלך, תשים דגש על הורדת אחוזי שומן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)