מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוכנית כושרדניאל02/05/2009
שלום ותודה מראש על העזרה.
אני בן 22 וכול החיים שלי שקלתי ממש קצת. הגובה שלי הוא 1.72 בערך ואני שוקל 46 ק"ג. לאחר שכול החיים שלי באמת ובתמים חשבתי אני אוהב להיות כול כך רזה, הבנתי שאיך שאיך שאני נראה פוגע לי בדימוי העצמי יותר ממה שחשבתי. אז הגיע הזמן להפסיק להיות ציפלון. המטרה שלי היא לא לעלות אחוזי שומן אלה לעלות משקל דרך מסת שריר. אני לא צריך יעוץ בתזונה (למרות שטיפים יתקבלו בשמחה) כי כבר קבעתי טור לדיאטיקנית להשבוע, אלה עזרה בבנייית תוכנית כושר אישית. לצערי כבר ניסיתי ללכת בעבר לחדר כושר כושר וגיליתי שממש קשה לי להתמיד עם זה. אני לא ממש אוהב חדרי כושר. אני צריך בבקשה תוכנית אישית שאני יכול לעשות בבית. אני יודע שזה לא יהיה אפקטיבי כמו תוכנית של חדר כושר אבל אני מכיר את עצמי....
אני בכושר דיי נמוך. מבחינת ציוד יש לי מתח, משקולות 4 ק"ג, נעלי ריצה וזהו... האם אני צריך לקנות ציוד נוסף?
האם אפשר בבקשה לקבל תוכנית לעליה במסת שריר שאני יוכל לבצע בבית? ואם אפשר תוכנית מפורטת (לדוג' ביום א' 3 סטים 20 מתח ו 30 שכיבות סמיכה...) ולא 3X4 מאמץ בינוני כי אין לי מושג מה זה אומר...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוא ננסה
גל קוליזה02/05/2009דבר ראשון עקרונות כללים -
בגלל שאתה רק מתחיל ולמרות שאתה לא מרים משקל כבד תנסה להיות רגיש לכאבים ולבנות את האימון בהדרגה , מה שאומר שכל מספר ימים אתה יכול לעלות משקל קטן או לעשות יותר חזרות....
התרגילים שאתה יכול לעשות זה מתח כמובן , שכיבות שמיכה , כפיפות ברכיים ... אני בכוונה לא נותן לך כמה סטים וכמה חזרות בכל סט , זה משהו שאתה צריך להרגיש בעצמך ,... בעקרון תן את המקסימום שאתה יכול ואחרי תחלק ל3 סטים כשאתה מוסיף עוד 2 חזרות לכל סט ( בגלל המנוחה באמצע במצטבר תוכל לעשות יותר ). בין חצי דקה ל2 דקות הפסקה בין סט לסט ... העיקרון הוא בשעת המאמץ אתה מוציא אוויר ובכיוון הפוך שואף , לדוגמא במתח הוצאת אוייר בעלייה ושאיפה בירידה .... אמרת שיש לך גם משקוליות אתה יכול להשתמש בהם לחיזוק בייספס השריר הקדמי של הזרוע , פשוט כפוף גם כאן לחלק לסטים , עדיף שתעבוד ב2 ידיים יחד כשיד אחת עןלה השניה יורדת.
לכתפיים - עמידת מוצא שהידיים בצידי הגוף ולהניף אותם לצדדים , שים לב שהמרפקים לא ישרים לגמרי , תן כיפוף מזערי בכדי לא ליצור עומס עליהם ....
עדיף שתבצע את האימונים 3 פעמים בשבוע גג ולא יום אחרי יום , תן חימום של ריצה 5 דקות לפני או קפיצה בחבל ... ןלא לשכוח מתיחות והרפייה נשימתית בסוף .....
רק תזכור - אם תבנה את הבסיס בהדרגה ונכון תימנע מפציעות מיותרות וההתקדמות תהיה מהירה יותר בסוף והנאתך תובטח :) בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית אימונים
שי אלנקרי02/05/2009שלום דניאל,
אני מבין את הצורך שלך בדימוי עצמי גבוה יותר, ולא להיות במבנה גוף הדומה לילד.
מומלץ שתפגוש מאמן כושר לצורך התאמה אישית של תוכנית אימון. לא מומלץ שנתאים לך תוכנית אימון על גבי הפורום, יש דברים נוספים שצריך להתחשב בהם וזה ניתן לעשות בפגישה בארבע עיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)