מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחייהנמרוד04/05/2009
ענת היי :-)) מה שלומך?
מה דעתך על הטענה ששחייה אינה שורפת שומנים ולכן לא יעילה מבחינה זו?
אני מוכרח לציין שיש מין" מאבק" בין מדריכי המכונים למצילים ואוהבי המים: הראשונים תמיד יאמרו שרק הליכון, הליכה או ריצה טובים, ואילו שחיה כמעט לא אפקטיבית, ואילו השניים תמיד לא ישללו את האירובי במכון ויאמרו ששחייה הכי טובה כי היא מפעילה המון שרירים בגוף.
והאם זה נכון שבאיזשהו שלב במים הפעילות הופכת בחציה להיות אנאירובית? כלומר, בשל המאמץ הרב של שילוב הנשימות?
בזמן האחרון אני מעדיף בריכה על הליכון.... מרגיש ששם אני מתאמץ הרבה יותר(וזה כיף יותר...)
ועוד משהו, חתירה - סגנון טוב יותר לגב מאשר חזה? (כלומר, יעיל מבחינת גב, גב תחתון) אני יודע ששחיית גב הטובה ביותר מבחינה זו..
תודה, המשך שבוע נפלא!
נמרוד :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כמו שחייה
ענת פלדמן04/05/2009מכל הבחינות, גם מבחינת שריפת השומנים ! זה כמו להגיד שכשרצים ביום קר ולא מזיעים אז לא שורפים קלוריות. (כי נמצאים במים ולא מרגישים את זה) אז זהו, שלא, בשחייה כמות הקלוריות שמוציאים גבוהה מאשר בריצה (באופן משמעותי), והיא נכונה יותר מכל הבחינות - לחץ על המפרקים, כמות השרירים המשתתפים בפעילות. בשחיה יש שילוב של הארכה ושל כווץ של השריר. לכל סגנון היתרון שלו והתרומה שלו, אני בעד שילוב של כמה שיותר סגנונות, ולקנח בגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אז בעצם אפשר קצת
נמרוד06/05/2009להפחית את ההליכה המהירה שאני עושה?
בעיקר מכיוון שהתחיל מעט להימאס לי ממנה ומרעש ההליכונים במכון...:-)) ושחיה לפי מה שאמרת גם תשרוף יותר שומנים.. אני חייב לציין גם שהיא הרבה יותר מאמצת אותי מהליכה מהירה..
דרך אגב, שחיה היא פעילות אנאירובית בעת ובעונה אחת? כלומר, 2 במחיר 1? :-)
ולגבי שחית החתירה: היית ממליצה עליה על-פני חזה מבחינת השפעה על גב, גב-תחתון?(לעתים קרובות אני מרגיש כאבים באזורים אלה אחרי שחיית חזה, ולכן התחלתי ללמוד חתירה)
(ועוד משהו קטן, לפעמים הנשימות קשות לי(לדעתי כמו לכל אדם כשהוא מנסה לפעול מתחת למים ללא אמצעים מלאכותיים) ואני מרכז את המחשבה בתנועות או במשהו אחר, כמו שיר וכד'.. כך אני מנסה לשדר לעצמי לנשום כרגיל. אני יודע שזה נסיון לרמות את עצמי אבל..)
תודה על הסבלנות!
נמרוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן06/05/20091. השחייה מדהימה, אז לך על זה (כלומר שחה על זה)
2. תלוי איך אתה שוחה. אם ספרינטים (אני מניחה שלא ) אז שחייה עבורך היא בעיקר אירובית. אסביר: למשל כדור-סל הוא שילוב של השניים כי יש גם ריצה על המגרש אבל גם ספרינטים, ניתורים, כוח מתפרץ.
3. לא אמור לכאוב הגב בחזה אם אתה שוחה נכון. נותן כוח מהבטן ולא מהשכמות בעיקר בעלייה. טוב שאתה לומר גם חתירה, לשם הגוון.
4. הנשימות בדרכ קשות או כי הטכניקה שלך לא נכונה דיה או שאתה לא בכושר. והרשה לי לחזק אותך על מה שאתה עושה בשביל "לרמות" את עצמך. אתה עושה NLP בלי לדעת אפילו. :)) מתכנת את תת ההכרה שלך, מתכנת את המוח שלך לעשות מה שאתה רוצה שיעשה. אז כל הכבוד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! את נפלאה :-))
נמרוד06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך :):)
ענת פלדמן06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)