מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב של תרגילים במכון כושראבי04/05/2009
שלום רב,
לאחרונה כפי ששמתם לב דרך ההודעות הקודמות שלי נרשמתי למכון כושר, עכשיו מכיוון שהכושר הגופני שלי קצת ירוד ולשלב אירובי ואימוני כוח ביחד דורש מאמץ פיזי - במיוחד תרגילי האירובי.
מכיוון שאין לי כל כך כוח להפריד בין האירובי לבין אימוני הכוח ( למשל שעה אירובי ברצפיות ואחר כך סבב כוח בין 3 ל 4 סטים ) אני נוהג לערבב בין האירובי לבין אימוני הכוח בעיקר למנוחה, לדוגמא: תרגיל אירובי - סבב כוח ( סט אחד ) - שוב פעם חוזר לתרגיל אירובי - סבב כוח ( 1-2 סטים ) - חוזר לתרגיל אירובי - ואז לסיום נותן את כל מה שיש לי בפיניש של סבב כוח ( משתדל לעשות 3 סטים ).
אבל הבנתי מכמה אנשים שהתעייצתי איתם שזה טעות לערבב בין האירובי לבין תרגילי הכוח, אלא חובה להפריד ביניהם בטח אחרי שאני רוצה להתחיל לקחת את האבקת חלבון ישר אחרי אימוני הכוח. השאלה שלי מה אני עושה עכשיו? לעשות אירובי קודם ( 2-3 תרגילים במשך 40-50 דקות ) ואחרי זה סבב של 3 סטים של אימוני כוח או ההפך? והאם הדרך הישנה שלי דרך עירבוב אירובי לבין כוח היא בסדר ולא משפיעה על איכות האימון? כי בתאכלס עובר יותר מי 30-40 דקות בין הסבב כוח הראשון לבין השני. ואם אני רוצה לקחת את האבקה אז זה קצת יהייה לא מועיל.
ובקיצור או לסיכון, אני רוצה לעשות כמו שציינתי ( אירובי - כוח - אירובי - כוח - והלאה ) ובסוף לעשות פוש של סבב כוח ואז לקחת את האבקת חלבון מתיחות והביתה/עבודה. אם הדרך הזו לא נכונה, אז מהי הדרך הנכונה והמומלצת ביותר?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה שלי:
ענת פלדמן04/05/2009אני נוטה להיות גמישה בעניין הזה. אם האופציה היא מה שאתה רושם (כלומר לסירוגין) או לא בכלל (מכל סיבה שהיא: משעמם, אין לך כוח לזה וכו') אז ברור שעדיף לחלק את האימון. יש לסוג האימון שלך גם יתרונות. אתה עובד על שינויי דופק, משלב כמה שיותר שרירים באימון, יוצר גוון. זה בסדר. למה לך אבקת חלבון? תזכיר לי? האם אני זוכרת נכון והמטרה שלך היא להוריד את אחוזי השומן? כלומר: חיטוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגע כן.
אבי05/05/2009המטרה שלי נכון לעכשיו היא חיטוב והורדת אחוזי השומן למרות שרבים המליצו לי על עלייה במסה, אבל אני מעדיף קודם להוריד את אחוזי השומן שנשארו לי ולמצק את זה ככל האפשר וכמובן ביחד עם החלבון לפתח או לשמר את המסת שריר ולא לאבד אותה במהלך ההרזיה.
אחרי שאני יסיים עם תהליך החיטוב אני ככל הנראה יבחר בתהליך עלייה במסה נקייה ללא אבקות עם תזונה נכונה וישתדל לאכול כמה שיותר מוצרים דלי שומן.
הבעיה בקשר לתהליך שאני עובר למכון כושר זה שרבים אומרים ( גם מאמני כושר למיניהם ) שאסור לערבב בין אירובי לבין תרגילי הכוח כי אז כל תועלת האימוני הכח הולכת לאיבוד. רבים גם נוטים להגיד לי שאירובי חובה אחרי אימוני הכוח כדי שישאר כוח, אבל אני מעדיף את האירובי בהתחלה כשאני עם אנרגיות ואז אני יוכל לרוץ יותר ולא 1-2 דקות כמו תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב אירובי ואנאירובי
עופר קיס05/05/2009אבי שלום.
להקל עליך את ההחלטה קבלמעט ידע שיעזור לך להחליט
1. עקרון החשיבות - בצע מה שחשוב יותר בתחילת האימון
2. להגדלה משמעותית במסה חייבים להפריד לחלוטין בין אירובי ואנאירובי
3.ניתן לשפר יכולת אירובית על ידי אימון מחזורי של תרגילי התנגדות המבוצעים ברצף
4. ניתן לשפר יכולת אירובית על ידי ביצוע של 1-2 דקות אירובי, ביצוע תרגיל כח וחוזר חלילה 10 תרגיליהתנגדות (שניים עד 3 מחזורים)5. סעיפים 3 ו 4 מצויינים גם להוצאה קלורית ועליה במסה לפחות באופן חלקי
שייק מייד לאחר האימון
בהצלחה בבחירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער להפריע אבל..
אבי05/05/2009לא כל כך הבנתי את הנקודות שציינת.
1. כרגע יותר חשוב לי הורדה באחוזי השומן שזה יותר אירובי, אני גם מעדיף לתת את הפוש בהתחלה שאני יותר אנרגטי כי ככה יש לי כוח לעשות 20 דקות הליכון למשל ולא 5 דקות שמתוכן בכל מקרה יהיו 1-2 דקות ריצה.
2. מאיזה בחינה? בעיקרון אני רוצה להוריד אחוזי שומן, אבל עדיין לא מעוניין לוותר בעלייה או לפחות בשמירת מסת שריר למרות שאני יודע מצויין שעלייה במסה וחיטוב לא יכול לעבוד ביחד. לכן לאחר התעייציות אמרתי שאני יאכל בתפריט היומי יותר חלבון מאשר פחמימות ואולי כך אני ישמר את מסת השריר, לא?
3-4. השאלה ששאלתי אינה נוגעת כיצד לשפר את היכולת האירובית או אנאירובי, למרות שזה מצויין הטיפים שציינת ולכן אני מודה לך, אלא יותר אם הדרך שציינתי היא טובה כי רבים אמרו לי ( ביניהם מאמני כושר ) שהדרך לשלב ולערבב בין אירובי לבין אנאירובי היא טעות מוחלטת ואסור שאני יעשה כך אלא להפריד בין זה לזה, והמצב הזה מתסכל כי אני מקבל תשובות שונות כל הזמן וההחלטה היא מאוד קשה, מה גם שהמקרה שלי מאוד מסובך ואפילו המדריך במכון כושר אמר לי את זה כי עשיתי דיאטה לא נכונה ומוטעת ( הרזיה מהירה של 25-30 ק"ג ) וככה נשאר לי עודף רב של עור רפוי ובשל כך גם איבדתי את מסת השריר שלי.
למשל אם אני יעשה סבב של אימון אנאירובי ( שזה אימוני כוח/התנגדות או מה שזה לא תקרא לזה, לא? ) של 2-3 סטים כל תרגיל ואז אירובי עוד חצי שעה-שעה ואז יקח את השייק חלבון זה לא יועיל כי המטרה של השייק זה לשתות אותו מיד בסיום האימון, ולפי מיטב הבנתי הכוונה זה סיום אימון הכוח ולא בכלליות? כי אחרי 30-40 דקות כל המטרה של השייק ואכילת חלבונים קצת לא מועילה.
לסיכום התכנון שלי לאימון של שעה-שעה וחצי( והמטרה כרגע היא יותר חיטוב אבל לא לוותר גם על תרגילי הכוח) זה:
*הגעה - חימום קצר ( 15 שכיבות שמיכה - 2 סטים ).
*אירובי ( הליכון ) - בסיכום זה יוצא 7 דקות ריצה ו- 4 דקות הליכה.
*חצי סבב תרגילי כוח ( לא כולם, בערך 4-5 תרגילים ) סט 1.
*אירובי ( אופני כושר ) - 15 דקות
*חצי סבב תרגילי כוח ( יותר להתמקד על אזור הבטן, וחיזוק רגליים)
*אירובי ( סקי+מדרגות) - שזה קצת קשה בשביל כי הרגליים כואבות אז רק 6 דקות ביחד בכולל.
*ואז לתת פוש של סבב תרגילי כוח ( 10-12 תרגילים ) של 2-3 סטים ( תלוי לפי זמן והכוח שנשאר לי).
* שותה את השייק
* מנוחה של 2 דקות ואז מתיחות.
האם הדרך הזאת טובה? או שמומלץ להחליף/לשנות. כל טיפ ועזרה תתקבל בברכה.
תודה רבה וסליחה על ההפרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי, אני ישמח לשמוע את דעתך בנושא.
אבי06/05/2009אם זה אפשרי כמובן.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)