כושר יעיל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר יעיל?
    דאנה
    06/05/2009

שלום, אני עושה כושר כל יום, אני יודעת שאומרים שעדיף לא כל יום, אבל זה דיי אובסיסיבי, כבר כמה חודשים... זה אימון כושר של משהו בין חצי שעה לשלושת רבע שעה אם אני יעילה וזמן מנוחה לא ארוך מידי,
    הכושר קבוע, כל יום אותם תרגילים ואותו מספר של סטים בכל תרגיל.
    50X2 סטים של כפיפות בטן, 10X3 סטים של שכיבות שמיכה, 5 דקות בטן סטטי על אמות היידים- 3 דקת, מנוחה דקה, ועוד 2 דקות, עבודה עם משקולות לרגליים של 0.75 קילו לאחת בשכיבה על הגב, משהו כמו 10דקות עבודה עם המקולות+ 20 אולרים.
    עכשיו, רציתי לשאול אם זה מזיק למשהו, או כמה יעיל זה? בכללי, מה דעתכם על זה?
    ועוד משהו, כמ קלוריות בערך שורים באימון כזה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר יעיל?

הוספת תגובה

• התשובה שלי

ענת פלדמן
    06/05/2009

1. אם את נהנית מזה - המשיכי. זה מה שחשוב. לגבי אם זה יעיל: למה? לשריפת שומנים? בניית שריר? גמישות? חיטוב?
    2. עדיף לא כל יום פשוט בשביל לתת לשרירים זמן להתאוששות ולבנייה. אבל את כבר עובדת חודשים ללא הפסקה על אותם משקלים ואותם תרגילים, את מכירה את הגוף שלך הכי טוב, אם טוב לך המצב הזה ואין לך מטרה אחרת, להתקדם, לשנות אז זה בסדר
    3. חשובה מאד להקשיב לגוף. אם את לא חשה בעומס יתר כלשהו (עייפות שרירית, חולשה וגם חוסר חשק) אז זה בסדר
    4. מתיחות !
    5. לא שורפים הרבה קלוריות באופן יחסי, כמה בדיוק זה תלוי בנתונים שלך וגם אז זו הערכה כללית. את יכולה להזין את הנתונים שלך במחשבון הוצאה קלורית במאמץ כאן ב BEOK

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעיל ל..

דאנה
    06/05/2009

אני מניחה שלשריפך שומנים זה לא יעיל, נכון?
    אממ, אז לגבי חיטוב ובניית שרירים בעיקר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    06/05/2009

את כן מעלה את השריפה הקלורית היומית שלך כשהשרירים עצמם חזקים יותר. אם המטרה שלך היא שריפת שומנים וחיטוב - כן כדאי להוסיף פעילות אירובית, ולא בטוח שצריך לשנות את הפעילות הנוכחית במהותה, כן כדא לגוון בתרגילים עצמם, לגרות עוד קב' שרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

דאנה
    15/05/2009

אני מוסיפה לפעילות האנאירובית גם ריצה מידי פעם, לא ממש קבוע, בין פעם אחת לשלוש בשבוע של 40 דקות כ11 קמ"ש, כמה שאלות
    מהו הדופק המומלץ לשריפת שומנים?
    כמה פעמים בשבוע את ממליצה לרוץ בהתחשב בזה שהבירכיים שלי לא עומדות בכל נטל...
    איך אני מעלה את המהירות ריצה? אני הרבה פעמים מרגישה שרצתי יותר מהר, ולפני הזמן שרצתי את אותו מרחק זה אותה מהירות... וזה מוזר, כי אני מתנשפת יותר ויותר קשה... [אין לי שעון דופק]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד 2 שאלות ששכחתי

דאנה
    15/05/2009

על מה משפיע זמן המנוחה בין סט לסט? אם אני עושה מנוחה גדולה מידי... זה פחות אפקטיבי?
    אם אני רצה עם בגדים ארוכים וחמים, אני שורפת יותר קלוריות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2

ענת פלדמן
    15/05/2009

זה די תלוי מה בדיוק את עושה שם אבל זמן מנוחה אופטימלי הוא בין 30-60 שניות בין כל סט. אם את רצה עם בגדים ארוכים וחמים את מזיעה יותר ומחזירה את הכל בשתייה. התאמני עם בגדים נוחים זה בעיקר מה שחשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1

ענת פלדמן
    15/05/2009

הדופק המומלץ לשריפת שומנים הוא כ 70 אחוז מהדופק המירבי. לשם זה את לא חייבת לרוץ, וודאי אם את מרגישה את הברכיים. גם הליכה מהירה יכולה לעשות יופי את העבודה. הוסיפי בקבוק מים בכל יד (אם את הולכת בחוץ, על המסלול זה לא מומלץ ) ואת מרוויחה עוד עליה בדופק. את לא חייבת שעון פולר, את מרגישה מתי זו הליכת "חלונות ראווה" ומתי זו הליכה אפקטיבית. ואז כשאת קשובה לגוף שלך אפשר גם 4 פעמים בשבוע, אפשר גם כל יום. האימפקט על הברך לא כזה גבוה כמו בריצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו