מה נחשב ל"פעילות גופנית מעטה"?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה נחשב ל"פעילות גופנית מעטה"?
    נטעלי
    06/05/2009

שלום, אני בת 16 ושוקלת 50, גובהי 1.55
    כשבדקתי במחשבונים באינטרנט היה כתוב לי שללא פעילות גופנית אני צריכה לאכול 1365 קלוריות ביום כדי לשמור על המצב הקיים, ועם "פעילות גופנית מעטה" 1800. הייתי רוצה לדעת לכמה פעילות גופנית מתכוונים, והאם התוספת של ה-450 קלוריות הזו זה תוספת בגלל ששרפתי את זה?
    אני פעמיים בשבוע בעיצוב גוף שזה כולל גם אירובי או ריקוד, פעם אחת בשבוע רצה שעה, פעם-שלוש בשבוע הליכה, ולפעמים גם אופניים פעם בשבוע.
    אז למה זה נחשב, פעילות מועטה בינונית או רבה?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה טובה

ענת פלדמן
    06/05/2009

תרתי משמע. זה שזה רשום במחשבון זה לא אומר שזה אכןן צריך להיות כך. האם הכוונה לזמן ? האם הכוונה לערכי דופק? האם הכוונה למס' פעמים בשבוע? זו שאלה.אני חושבת שהם התכוונו לדבר הבא: את התוצאה שקיבלת במחשבון הכפילי פי 1.2. כי מה שה BMR נותן זו הוצאה קלורית ללא תזוזה בכלל. כאילו את נחה במיטה יום שלם. וזה לא כך. כשאת מכפילה פי 1.2 את מקבלת הוצאה קלורית עם פעולות רצוניות מה שנקרא. (ולכן לא הייתי מכנה זאת פעילות גופנית מעטה" כי זה יכול לבלבל. עניין של סמנטיקה).
    מה שאת מתארת זו פעילות גופנית מצויינת, מגוונת, ואם היא טובה לך ואת נהנית - המשיכי. האם זה הרבה או מעט ? זה מעל לממוצע, מעל להמלצות לשם שריפת שומנים למשל, זה פחות ממה שמאמנ/ת כושר עושה :) - שורה תחתונה: זה טוב לך וזה מה שחשוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו