מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה נחשב ל"פעילות גופנית מעטה"?נטעלי06/05/2009
שלום, אני בת 16 ושוקלת 50, גובהי 1.55
כשבדקתי במחשבונים באינטרנט היה כתוב לי שללא פעילות גופנית אני צריכה לאכול 1365 קלוריות ביום כדי לשמור על המצב הקיים, ועם "פעילות גופנית מעטה" 1800. הייתי רוצה לדעת לכמה פעילות גופנית מתכוונים, והאם התוספת של ה-450 קלוריות הזו זה תוספת בגלל ששרפתי את זה?
אני פעמיים בשבוע בעיצוב גוף שזה כולל גם אירובי או ריקוד, פעם אחת בשבוע רצה שעה, פעם-שלוש בשבוע הליכה, ולפעמים גם אופניים פעם בשבוע.
אז למה זה נחשב, פעילות מועטה בינונית או רבה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה
ענת פלדמן06/05/2009תרתי משמע. זה שזה רשום במחשבון זה לא אומר שזה אכןן צריך להיות כך. האם הכוונה לזמן ? האם הכוונה לערכי דופק? האם הכוונה למס' פעמים בשבוע? זו שאלה.אני חושבת שהם התכוונו לדבר הבא: את התוצאה שקיבלת במחשבון הכפילי פי 1.2. כי מה שה BMR נותן זו הוצאה קלורית ללא תזוזה בכלל. כאילו את נחה במיטה יום שלם. וזה לא כך. כשאת מכפילה פי 1.2 את מקבלת הוצאה קלורית עם פעולות רצוניות מה שנקרא. (ולכן לא הייתי מכנה זאת פעילות גופנית מעטה" כי זה יכול לבלבל. עניין של סמנטיקה).
מה שאת מתארת זו פעילות גופנית מצויינת, מגוונת, ואם היא טובה לך ואת נהנית - המשיכי. האם זה הרבה או מעט ? זה מעל לממוצע, מעל להמלצות לשם שריפת שומנים למשל, זה פחות ממה שמאמנ/ת כושר עושה :) - שורה תחתונה: זה טוב לך וזה מה שחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)