מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון רגלייםקובי10/05/2009
שלום לכולם,
אני רץ שלוש פעמים בשבוע 8 ק"מ על מהירות 11 (הליכון) ומתאמן שלוש פעמים בשבוע אימוני כוח
(ABC), ביום רגליים אני עושה סקווטים, רגליים מאוזנות עם מוט על השכמות (במכונה עם המסילות בצדדים) 4X8 פשיטה וכפיפה 3X10 כל אחד ותאומים 3X12.
שתי שאלות:
1. האם האימון רגליים טוב כמו שהוא בהתחשב בריצה או שניתן להוריד/לשנות תרגילים.
2. האם מכשיר דחיקה בישיבה לרגליים עושה את העבודה פחות טוב מהסקווטים ומה בכלל ההבדל?
המון תודה, קובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון רגליים: אירובי ואנאירובי
ענת פלדמן10/05/20091. אכן ריצה מחזקת את שרירי הרגל, אבל מדובר על סוג סיבים אחר. אדומים מול לבנים. הסיבים האדומים הם אירוביים, רוב אילו מופעלים בריצה. הסיבים הלבנים הם אנאירוביים, אילו המופעלים בתרגילי הכוח שלך. כשאתה רוצה להעלות במסה לא מספיקה אם כן הריצה.
2. תרגיל דחיקה לעומת סקווט: שניהם טובים לארבע ראשי אבל בכל אחד מהם יש ווריאציות של סיבי השריר, ואנחנו הרי בעד גוון. בסקווט משתלבים יותר ההמסטנג והגלוטאוס (ישבן) בדחיקה יותר הארבע ראשי. כך שאין פחות טוב או יותר טוב: שניהם טובים, אפשר את שניהם. אני פחות חסידה של הסקווטים, אני חושבת שהעומס על הברכיים והגב התחתון עלול להיות גבוה מידי ואפשר להימנע. אם כי מבחינת היעילות שלו הוא מצויין. הדחיקה בישיבה, בתנאי שהיא במשקלים הנכונים לך - פחות מזיקה לברך. אם אין בעיה, ואתה קשוב לגוף שלך ופועל מתוך מודעות - אין בעיה את שניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי הייתה בדיוק בגלל הנושא הזה...
קובי10/05/2009אני מרגיש שמצד אחד אני רוצה להעלות משקל בסקווטים ומצד שני אני מרגיש עומס על הגב ואני מרגיש שאני לא מנצל את הפוטנציאל של השריר. מצד שני אני מרגיש שיש יותר מידי חשיבות לפוזיציה ושוב זה מקשה על הביצוע...קיצור, אני רוצה להחליף את הסקווט בדחיקה בישיבה.
האם העבודה על הגלוטאוס וההמסטרינגס נמוכה בצורה כזו שצריך להוסיף תרגילים?
תודה רבה על התשובה, כרגיל...עזרת המון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
ענת פלדמן11/05/2009גם אני בעד להחליף את הסקווט, שום דבר לא שווה את בריאות הגב שלך. יחד עם זאת אם אתה רוצה להעלות את המסה ריצה לא מספיקה. דחיקה בישיבה - לארבע ראשי. יש מכשיר בחד"כ להמסטרינג (כפיפת ברכיים משכיבה על הגב). אתה יכול להוסיף אותו. זה מסתדר לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי...שוב תודה
קובי11/05/2009אני כבר עושה תרגיל להמסטרינגס בישיבה (+עוד תרגיל לארבע ראשי בישיבה ותרגיל לתאומים)
אמרת שהסקווט עובד יותר טוב על הגלוטאוס, האם ההחלפה של התרגיל היא קריטית לשריר?
יום נעים שיהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש הבנתי
ענת פלדמן11/05/2009את השאלה. אכן הסקווט הוא מצויין לגלוטאוס אבל כשאתה עובד על ההמסטרינג וודאי יש נגיעה לישבן. עזוב לעת עתה את הסקווטים, גוון עם התרגילים האחרים, לדעתי הגלוטאוס לא יפגע מהשינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSQUAT
עופר קיס12/05/2009קובי שלום
גישתי היא שונה
תרגיל ה SQUAT הוא בעיני התרגיל העיקרי והחשוב ביותר לחיזוק כל הגוף ובעיקר פלג גוף תחת ון
לחיצת רגליים הוא תרגיל לא פונקציונאלי עם לחצים גדולים על הדיסקים מבלי לערב את שרירי הגב.
באם יש כאבי גב באיזו רמה, ניתן לבצע את הדברים הבאים
1. קודם כל מדריך שמכיר את התרגיל לעומק
2. ניתן לעבור ל SQUAT קדמי
3. העמסה הדרגתית יותר
4. פיסוק רחב יותר ברגליים
5. הקגמשה מאסיבית של הירך האחורית ( אם היא קצרה)
6. חיזוק מייצבי עמוד שדרה על ידי ביצוע תרגילי בטן מייצבים
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת צודקת
נועם13/05/2009בסקוואט יש לחץ על הגב, אם לא עושים את זה נכון ( ש90% מאנשים לא עושים את זה נכון), אז זה יכול לגרום לפציעות בגב ( אני מדבר מניסיון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפציעה בגב מ SQUAT
עופר קיס14/05/2009כיוון שה SQUAT הוא למעשה התרגיל הפונקציונאלי העיקרי לחיזוק פלג גוף תחתון - מצא מדריך שילמד ואל תפטור כ- תרגיל מזיק כיוון שהוא איננו כזה. זוהי פשוט בעיה של יחסי ציבור. .
כיוון שניתן להרים בו משקלים כבדים אנשים רבים בעלי אגו נפוח או חוסר תחושה גופנית נאותה ממשיכים להעמיס משקלים - TOO MUCH OF A GOOD THING .אך בין זה ולפסול תרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנימה אישית
ענת פלדמן14/05/2009חייבת להגיב... שניכם צודקים, נמרוד ועופר. עניין הגב לא תמיד קשור למשקלים או לעבודה לא נכונה. לי הסקווטים אינם טובים (בעיקר לברכיים אגב) ולא אחת הדרכתי לקוחות להפסיק עם הסקווטים (בניואנסים שונים: עם פיטבול מול הקיר למשל, במכרעים וכו') והפלא ופלא - נעלמו כאבי הברכיים והגב שלהם. כך שאישית אני לא מתה על התרגיל הזה בלשון המעטה.
יחד עם זאת, כמטפלת, אני יודעת ש"הכל בראש" ושאין צורך לקטלג תרגיל זה או אחר כלא מוצלח אם לא חשים איתו חוסר נוחות. כלומר למי שמתאים הסקווט - מה טוב !
עם שואל השאלה, קובי, נראה לי נכון להעלות את עניין הרגישות לגב מה שהסתבר כנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)