METS - מה זה ? כיצד משפרים ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• METS - מה זה ? כיצד משפרים ?
    אהוד
    14/05/2009

בבדיקות האחרונות הרופא אמר לי שיש לי METS= 10 . אני בן 60 , מתאמן בצורה קבועה במכון כושר מזה 8 שנים 3 פעמים בשבוע : שעה אמון אירובי בדופק ממוצע 125 וחצי שעה אנאירובי עפ"י תוכנית אימונים שהוכנה ע"י מדריך כושר. הכוללת 5 תרגילם מתחלפים 3 סטים 15 חזרות כל פעם .

כיצד משפרים את הMETS ?

הרופא אמר שעדיף לעשות פעילות אנאירובי לא בעומס המקסימלי שאני יכול , אלא יותר סטים 5-6
    וכן שהדופק שאני עובד בו הוא גבוה מדי - האם אכן ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    METS - מה זה ? כיצד משפרים ?

הוספת תגובה

• METS

ענת פלדמן
    14/05/2009

נחמד לראות שמשתמשים בנתון הזה. הMETS הוא ה metabolic equivalents, מדידה של רמת האנרגיה שאתה מוצא באימון, היכולת של הגוף להשתמש בחמצן. הנתון הזה עוזר מיחד למנוע מחלות ומאידך להתאמן בצורה יעילה יותר. במנוחה כולנו משתמשים באותה כמות של חמצן פר קילוגרם ממשקל הגוף
    3.5ml/kg/min = 1 MET
    מה שמיחד כל אחד מאיתנו מבחינת ה METS זו היכולת להשתמש בחמצן בפעילות נתונה.
    מה שהרופא אמר נשמע הגיוני, לעשות פיין טיוניג ברמות הדופק שלך על מנת שלא להיות במצב של over training ולעזור לגוף להשתמש בכמה שיותר חמצן בזמן הפעילות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mets

עופר קיס
    14/05/2009

הוד שלום
    ה - METS הוא מדד לא מדוייק לצריכת חמצן שהיא מדד מדוייק יותר להוצאה אנרגטית.
    ניתן להשתמש בmets כמדד כללי לעצימות פעילות למשל הליכה במהירות 5.6 ק"מ בשעה היא בערך 4 METS .הליכה במהירות 7.2 קמ""ש היא 6.3 . וכן הלאה.
    לפי הנחיות ארגון הבריאות האמריקאי מ 2008 פעילות מעל 6 MET היא פעילות עצימה ובכדי לקבל את מירב השיפור הבריאותי מומלץ לבצע פעילות זו במשך 150 דקות שבועיות.
    אז ככה- לפי הנורמות האמריקאיות עתה נמצא מעל הממוצא ברמת הכושר האירובי שלך.
    אם אתה מעוניין להעלות את היכולת האירובית עליך להעלות את רמת המאמץ - היינו - דופק.
    אין צורך לבצע זאת למשך שעה אלא בצורת אינטרוולים של הגברה והפחתה של הדופק לאורך אימון של 40 דקות. לשם כך אני ממליץ לך ללכת עם התוצאות לרופא ספורט ף דוגמא - וינגייט או MEDIX
    ולקבל אישור להגברת העומס.
    בכל מקרה אינני ממליץ לבצע שעה וחצי של פעילות רצופה- אירובית והתנגדות כפי שהנך מבצע היום
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנוי תוכנית

אהוד
    22/05/2009

תודה על התשובה . אני בן 60 גובה 175 שוקל 95 קג . מתאמן 3 פעמים בשבוע עפ"י תוככנית אימונים שנבנת ע"י מדריך כושר. דופק באימון האירובי ( שעה ) מגיע בסוף האימון ל 130 . באימון המשקולות לוחץ / דוחף את המשקל המקסימלי שיכול תלוי במכשיר . 3 סטים 15 חזרות . 5 מכשירים המתלפים בכל אימון . האם לדעתכם צריך לשנות משהוא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נראה

ענת פלדמן
    22/05/2009

בסדר גמור. אני הייתי עוברת על התזונה שלך, אני מניחה שבין היתר מטרתך היא להוריד במשקל? הכושר מצויין, נושא האוכל קריטי על מנת לראות תוצאות. נוכל לדבר גם על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו