שאלה חשובה!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה!!!
    עדי
    14/05/2009

שלום, אני בן 18.5 גובה:180 משקל:56 ואני מתאמן לעליה במסה בצורה של יום כן ויום לא.. אני משתמש בגיינר לעליה במסה, השאלה שלי היא האם אימון של שעה וחצי הוא ארוך מידי(כל האימון הוא אינארובי) האם יעילותו של האימון יורדת כאשר הוא באורך כזה?? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה!!!

הוספת תגובה

• עדי

שי אלנקרי
    14/05/2009

שלום עדי,
    זמן אימון יעיל ואופטימאלי מבלי לגרום נזקים כאלו או אחרים לשרירים הוא 45-60 דקות. ניתן לראות מפתחי גוף מקצועיים שמתאמנים גם שעתיים רצופות, אותם מתאמנים אינם דמויות מומלצות לחיקוי שכן החומרים אותם הם צורכים אינם מותרים לשימוש בכלל. נסה לקצר את האימונים עד לכדי 60 דקות לכל היותר ותהנה מתוצאות טובות יותר בהמשך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת ארוך, אבל

ענת פלדמן
    14/05/2009

לא פוגם ביעילות. כמה זמן אתה כבר מתאמן? האם אתה רואה תוצאות? מידי כמה שבועות אפשר לשנות. לקצר במשך, להעלות עומסים למשל. שעה וחצי זה הרבה, אבל אם זה מניב תוצאות ואתה משיג את המטרות - ונהנה - אז מה טוב. אני בעד גוון, גם לשם העניין ובעיקר לטובת יעילות האימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעה וחצי זה ארוך ?!!? באמת ?!?!

אבי
    14/05/2009

אם זה ארוך אז כנראה שמשהו אצלי לא כשורה, כי כשאני עושה אימון המינימום של המינימום אצלי זה שעה וחצי. בעיקרון אני משתדל לעשות שעתיים וקצת.

איך אפשר להספיק אימון בשעה וחצי? רק המתיחות בסיום האימון לוקחים לי לפחות רבע שעה. ואם תחשבו את כל המנוחות בין סט לסט בתרגילי האינארובי זה גם עוד 20 דקות לפחות, אז כבר הגענו ליותר מחצי שעה רק על חימום ומתיחות.

איפה האירובי בכל הסיפור פה שאני מוסיף? זה לפחות אצלי עוד שעה... :(
    האם קצת הגזמתי? :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציטוט מחלק מכתבה שלי של גיליון ינוא

ענת פלדמן
    14/05/2009

ר של מגזין "מנטה". הרעיון היה "חדש מול ישן". הרבה תחומי כושר של פעם לעומת מה שעושים היום. הקטע הזה הוא לגבי עניין העבודה הממושכת בחדר הכושר. את הנק'' חידד לי בזמנו אהרון שהיה עונה בפורום הזה:
    "פעם עשיתם: עבודה במשקלים גבוהים, מספר חזרות נמוך, שלושה סטים לפיתוח מסת שריר
    ועכשיו? תסתפקו רק בסט אחד
    מחקרים שיצאו לאחרונה מהמרכז הרפואי "מאיו קליניק" שבארצות הברית מראים בבירור שסט אחד בלבד של 12 חזרות במשקל מתאים יכול לבנות את השריר באותה יעילות כמו שלושה סטים בתרגיל זהה. זאת בתנאי שהמשקל שאתם עובדים איתו גבוה מספיק כדי לעייף את השריר אחרי 12 חזרות, כך שאתם בקושי מסיימים אפילו סט אחד ובכל זאת עומדים במשימה. כך ב־20 דקות בלבד אתם יכולים לעשות אימון שלם ויעיל לזרועות, לכתפיים לחזה, לגב, לבטן ולרגליים. שווה, נכון?
    אז איך עושים את זה? אם אתם רק מתחילים לפתח את השרירים שלכם, התחילו בהדרגה. אולי תראו שאתם יכולים להרים רק משקל נמוך מאוד במשך 12 חזרות, וזה בסדר. ברגע שהשרירים, הגידים והרצועות בגוף מתרגלים למשקל, תתפלאו לראות כמה מהר אתם מתקדמים. ברגע שאתם מבצעים בקלות יחסית 12 חזרות במשקל נתון, עברו למשקל כבד בכ־10% מהמשקל הקודם.
    כדי לאפשר לשרירים להתאושש, הקפידו לנוח יום אחד בין אימון לאימון. אם אתם מבקרים בחדר הכושר כל יום, התמקדו ביום אחד על קבוצות שרירים מסוימות – למשל: חזה כתפיים ורגליים, ולמחרת על קבוצות שרירים אחרות - זרועות, גב ושרירי הבטן"
    אבל שוב: אם טוב לך שעה וחצי, את נהנה ורואה תוצאות - אתה לא חייב לשנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו