מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה שרבים אינם יודעים את התשובה.אבי15/05/2009
טוב כפי שאתם יודעים קרוב לוודאי, אני מתעמק קצת יותר בכל הנושא שקשור לאחוזי שומן ועור רפוי. אני כל הזמן משתדל ליצבור כמה שיותר מידע וידע על הנושאים הללו.
השבוע החלטתי לשאול את המאמני כושר שאלה, כמו כן מתאמנים רבים בחדר כושר שאני מכיר ( רובם מהצבא, בקשר לנושא הזה. כצפוי, אף אחד מהם לא ידע בוודאות מה לעשות במקרה שלי ואת התשובה לשאלה ולכן אני ינסה שוב פעם לשאול את זה פה ( למרות שיש מצב ששאלתי את זה כבר, מרוב חפירות על הנושא הזה אני לא שם לב שאני מתעמק וחופר יותר מידי )
השאלה היא:
כיצד ניתן להבדיל בין שומן לעור רפוי, וכיצד אפשר למדוד את האחוזי שומן שזה לא יתנגש בעור הרפוי כלומר שיהייה ניתן להפריד ביניהם.
התשובה של המאמני כושר שהראתי להם גם את התמונה ששקלתי לפני שנה וחצי-שנתיים 25 קילו יותר הייה הלם מוחלט וגמגום " אף פעם לא שמעתי על מקרה שכזה, אני באמת לא יודע מה להגיד לך". בקשר למדידת אחוזי השומן הם לא יכלו לבדוק לי מכיוון שהמכשיר גם שיש במכון כושר שהוא פחות מדוייק וגם המכשיר הזה סטפסר או איך שלא קוראים לו שהוא יותר מדוייק לא יכול להבדיל בין שומן לעור רפוי ולכן זה בודק את שניהם. מה גם שהסברתי להם גם שהמשקל שלי נע בסביבות ה 39-40 שזה תת משקל בצורה חריפה הייה לי את זה, אז בכלל הם לא ידעו מה להגיד.
חלק אומרים פיתוח גוף, חלק אומרים לעלות במסה, חלק אומרים להוריד אחוזי שומן, ואלוהים יודע איזה עוד תשובות אני יודע. ניסתי את כולם, הגעתי כמעט לכל משקל שרציתי להגיע. חוויתי עליות וירידות חדות במשקל רק כדי לראות אם הדבר הארור הזה ירד, ובקיצור עברתי רבות. קרוב לוודאי שאם אני באמת לא ידע תשובה סופית אני יצטרך לעבור ניתוח בלת ברירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המקרה שלך
ענת פלדמן15/05/2009הוא ייחודי לך, לא בגלל שזה סיפור מיוחד במינו, אלא בגלל שלכל אחד מאיתנו גוף שונה ואיכויות שונות. ולכן בלתי אפשרי לתת תשובה בשלט רחוק. גש לרופא המשפחה, הוא ייתן לך תשובה וודאית - לשאלתך. ניתוח כאופציה אחרונה. תחושה שלי: תזונה, תזונה, תזונה, פעילות אנאירובית והרבה סבלנות. זה לוקח זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים
שי אלנקרי18/05/2009אני לא יודע מה הגובה והגיל שלך, אבל יש לי ההרגשה שאתה סובל מתת תזונה ולכן המלצתי האישית לפני שאתה בכלל מנסה להעמיק וללמוד עוד את נושא אחוזי השומן/ העור היא ללכת לטיפול בעניין התזונה שלך ולאבחן ממה אתה סובל. אולי העובדה שיש לך הפחד לעלות הכל חזרה היא זו שגורמת לך להתעמק בכל הדקויות האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)