מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון משקולות -התלבטותגל18/05/2009
שלום
אני בן 32 מתאמן כבר 5 שנים לסירוגין אימון משקולות בלבד בשיטת AB
החלטתי שאימון של 3 פעמים בשבוע זה אידיאלי בשבילי אך יש לי התלבטות :
אני לא מצליח להתאמן על אותו שריר פעמיים בשבוע ומצד שני אני רוצה מאוד לגדול במסה ויחסית אני די מחוטב.
יש לי כמה אופציות :
1.להמשיך עם AB
2.A ביום אחד לאחר מכן B והאימון השלישי יהיה לכל הגוף.
3.כל אימון יהיה אימון של כל הגוף (פרט לרגליים שזה פעמיים בשבוע...)
כאשר כל חלק יזכה ל-2 תרגילים -מוכרח לציין שזה אימון לא קל .
אודה לתשובתכם .
גל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון משקולות
שי אלנקרי18/05/2009שלום גל,
אני מבין את ההתלבטות שלך, זו אחת ההתלבטויות הנפוצות בחדר כושר, כאשר יכולים להתאמן רק 3 פעמים בשבוע אך רוצים לעבוד בתכנית AB.
1. זה בסדר גמור להתאמן בשבוע אחד ABA ובשבוע אחר BAB, זה לא נכון לחשוב שבאימון כזה אתה מפעיל קבוצת שרירים כזו או אחרת רק פעם בשבוע, למעשה יוצא לך להפעיל כל קבוצת שרירים פעם ב-4-5 ימים שזה בסדר גמור.
2. האופציה השניה היא גם כן אפשרית, אך הדבר המעיק ביותר זה לעבוד על כל הגוף באימון אחד. כאשר אתה נהפך "למיני מקצועני" באימונים בחדר הכושר, קשה לחזור לאימוני full body workout
זה פשוט קשה!
3. שכח מהאופציה השלישית. תבצע את הראשונה ודאג להחליף את תוכנית האימון כל 5-6 שבועות
א. כדי לשבור את המונוטוניות באימונים
ב.לגרות את השרירים בצורה אפקטיבית יותר
ג. כדי לא להשתעמם (הכי חשוב זה להנות מכל דקה באימון)
לסיכומו של עניין, אימון AB בתדירות של כל 4-5 ימים זה בסדר גמור כל עוד הכל נעשה במינונים נכונים...
שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)