ירידה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה במשקל
    עמית
    23/05/2009

שלום,
    ברצוני להוריד כ-5 קילו ממשקלי שהוא 57 קג (גובהי הוא 155 סמ)
    בניתי לעצמי תפריט תזונה וספורט והייתי רוצה לדעת אם הוא טוב :

ארוחת בוקר: בדרך כלל קורנפלקס (פיטנס) עם חלב
    ביניים: סנדביץ' מלחם מלא, גבינה לבנה וירקות
    צהריים: בדרך כלל מנת עוף אורז וירק חם
    ביניים: יוגורט או חטיף אנרגיה א פרי
    ערב: ביצה קשה ,סלט ירקות, גבינה או קוטג' 3% ופריכיות אורז

בין לבין אני מקפידה על 2 ליטר מים ביום
    פעילות גופנית: שעה הליכה מהירה בבוקר ושעה הליכה מהירה אחר הצהריים
    אחרי ההליכה בדרך כלל עושה כפיפות בטן שכיבות שמיכה ותרגילי עיצוב לישבן
    האם הפעילות הגופנית והתזונה שהרכבתי הם טובים בשביל הורדת משקל? ואם לא כיצד עליי לשפר זאת?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במשקל

הוספת תגובה

• בת כמה את?

ענת פלדמן
    23/05/2009

האם למודת דיאטות?
    האם בריאה בדרכ?
    האם נוטלת תרופות?
    האם ביצעת בדיקות דם לאחרונה?
    קבלי תשובתנו בערבון מוגבל, ללא התחייבות מבחינה רפואית. מחכה לשמוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני

עמית
    24/05/2009

אני בת 18 לא לוקחת שום תרופות מאוד בריאה והכנתי את התפריט ממה שקראתי בכמה אתרים בנושא באינטרנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעה"ש

ענת פלדמן
    24/05/2009

טפו טפו. או קיי, זה עוזר. בסה"כ התפריט בסדר. בפיטנס יש הרבה סוכר, עדיף לגוון עם משהו איכותי יותר (ברנפלקס נניח או שיבולת שועל) וחלב אחוז אחד. או לחילופין טוסט עם ממרח וירקות. מנת הפחמימות בצהרים - האורז למשל - כוס מבושל. כדאי להוסיף עוד מנת פרי (תפוח, אני בעד) ואת מנת הבזר אפשר לגוון עם דג. אם את שומרת על כמויות סבירות (בקורנפלקס, בצהרים, בערב) אז זה גם מסתדר מבחינה קלורית.
    הפעילות הגופנית - אם היא נעשית כך כל יום את עלולה להגיע לאימון יתר. גם בבוקר ללכת, גם אחה"צ- זה מוגזם לטעמי. שעה הליכה אינטנסיבית ביום, אפילו 4 פעמים בשבוע זה טוב - זאת על מנת שלא להעמיס יותר מידי וגם שתוכלי להתמיד עם הפעילות לאורך זמן. ממליצה לשלב עם שינויי דופק (ריצה קלהף דילוגים, ניתורים, אפילו לחצי דקה בזמן ההליכה) או לשלב עם פעילויות נוספות: שחייה, אופניים, דאנס אם זה מתאפשר. תזונה לחוד וספורט לחוד. וברגע שאת שומרת על מאזון קלורי שלילי, ושומרת על התפריט שציינת, את לא אמורה "לקרוע" את עצמך אלא באמת לעבוד לטובת הבריאות, המטבוליזם, חיזוק ושימור מסת השריר. תרגילי התנגדות לכל הגוף, לא רק לאזור זה או אחר, ותמיד להקפיד על מתיחות לסיום. כווני לירידה של כחצי קילו לשבוע, אבל כדיא גם למדוד היקפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

עמית
    25/05/2009

שלום,
    בהמשך לתשובתך, כשאני הולכת רק אחרי הצהריים זה לא מספק אותי ולא משנה העצימות של האימון,אני תמיד מרגישה כאילו חסר פעילות גופנית כלשהי בשעות הבוקר. וכמה שלא יהיה האימון אחר הצהריים אינטנסיבי, עדין אני מרגישה שמשהו חסר בבוקר ורציתי לשאול אם בכל זאת ניתן לבצע פעילות בבוקר, אני חשבתי על ריצה של 10-15 דקות בשביל להתחיל את היום, או שאולי פעילות אחרת תהיה אפשרית לשעות הבוקר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה

ענת פלדמן
    25/05/2009

או שחייה או כל פעילות אחרת היא מצויינת. אין מניעה של ממש לעשות פעילות פעמיים ביום (אני עושה הרבה יותר למשל) אבל את אמורה להיות קשובה לגוף שלך ואם זה טו מאצ' אז להאט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עמית
    26/05/2009

אני הייתי מתאמנת בחדר כושר 3 פעמים בשבוע במשך כמעט שנה וכבר נמאס לי ואני מרגישה שאני גוררת את עצמי ללכת לשם. רציתי לשאול אם ישנה פעילות אחרת שתוכל להחליף את חדר הכושר, או שאולי רק הליכות וריצות הן מספיק טובות על מנת להוריד במשקל ולהתחזק.? כי קראתי שיש לשלב גם פעילות אירובית וגם אנאירובית על מנת להצליח טוב יותר..מה עלי לעשות?
    (ניתן לציין כי במהלך האימונים בחדר הכושר דאגתי להחליף ולשנות אימון וסוג אימון כל כמה חודשים על מנת לא לשעמם את עצמי , כלומר, שיניתי תרגילים, הוספתי תרגילים והכל, כך שזו לא תהיה אופציה מבחינתי להמשיך ללכת לחדר כושר אך לשנות את תוכנית האימונים שם)
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל

ענת פלדמן
    26/05/2009

לא חייבים ללכת לחדר כושר בשביל לעשות עבודה אנאירובית. לא חסרים תרגילים שאפשר לעשות בבית: עם פיטבול משקוליות, גומיות ואפילו נגד משקל הגוף או עם זוג בקבוקי מים. אם נמאס לך ללכת לחדכ אז לא בכוח. אכן כן - שילוב של ריצות, הליכות, שחייה אופניים + תרגילים שעושים בבית הם יופי של פעילות, יופי של גוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו