סיבולת לב-ריאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיבולת לב-ריאה
    רן
    25/05/2009

אני נמצא עכשיו בכושר גופני גרוע, מה (שלפי הבנתי) משפיע על הלחץ דם, שבגלל חשד ללחץ דם גבוה נפלתי במיונים צבאיים (אני בן 18). כדי שאני יוכל לערער אני צריך להוריד את הלחץ דם שלי=להעלות את הכושר הגופני. הזמן שיש לי זה בערך עד אוגוסט (אני יודע שהתעוררתי מאוחר).
    השאלה שלי כזאת יש איזה משהו שעדיף להכניס לתפריט כדי שיעזור לי. והאם לאכול מיד לאחר האימון.
    ואם יש עוד משהו שאפשר לעשות חוץ מהליכה\ריצה שמתאים לי.
    (גובה 1.87; משקל 73)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיבולת לב-ריאה

הוספת תגובה

• סבולת לב-ריאה

ענת פלדמן
    25/05/2009

אפשר לשאול מהם ערכי לחץ הדם?
    לחץ לא יעזור בלהוריד את הלחץ:) וסבלנות היא מילת מפתח כי זה תהליך. עד אוגוסט זה בסדר גמור ואתה יכול לפתח יופי של סבולת עד אז.
    אני ממליצה בחום רב על שחייה. מלבד הכושר האירובי נכנס אלמנט הרוגע, המים, הנשימות. עבורי זה סוג של מדיטציה.
    אכילה בריאה ומאוזנת, זה תמיד נכון. כשעתיים לפני האימון - פסטה ואחרי האימון כשעה אחרי ארוחה מזינה של שילוב פחמימה וחלבון. שתה רק מים, לאורך היום, 2-3 ליטר.
    אני שנים סבלתי מלח"ד גבוה, מגיל צעיר. (זה גנטי אצלינו, ואני ספורטאית) טיפלתי בעצמי בדמיון מודרך הערכים כיום תקינים לגמרי. כך שאני מאד מאד ממליצה על שילוב טיפול מהרפואה המשלימה. דיקור סיני למשל, הומאופתיה או דמיון מודרך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממוצע לחץ דם

רן
    25/05/2009

ממוצע של מעקב(10 מדידות) 134/70 דופק 77
    הערכים האלה לפי ממוצע של המעקב אם זה לא ממש רלוונטי ממוצע, אין לי בעיה לשלוח את הערכים רגילים.

בתודה רן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תן לי

ענת פלדמן
    25/05/2009

את הערך הסיסטולי הגבוה ביותר שהיה ואת הערך הדיאסטולי הגבוה ביותר (סיסטולי הוא הערך הגבוה. ה 134. מה הכי גבוה שהיה. הערך הדיאסטולי הוא ה 70. מה הערך הכי גבוה שהיה).
    הממוצע הזה לא מדאיג כשלעצמו. מה שמעניין אותנו יותר זה הדיאסטולי אלא אם כן יש חריגה בסיסטולי. מחכה לשמוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכים הגבוהים...

רן
    25/05/2009

המדידה עם הערך הסיסטולי הגבוה ביותר היא 144/72 עם דופק 87
    המדידה עם הערך הדיאסטולי הגבוה ביותר היא 141/77 דופק 86
    136/77 דופק 77

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיסטולי

ענת פלדמן
    25/05/2009

מעט גבוה, הדיאסטולי מצויין. לגבי הדופק - מעט גבוה אבל אני לא מודאגת. גם לי אין דופק נמוך במיוחד במנוחה ואני ספורטאית. (בצניעות...). אצלך הבעיה היא בעיקר במרווח הגדול יחסית בין שני הערכים כי הערך הנמוך שלך בנורמה.
    אתה ממשיך עם המדידות. ממליצה על נשימות עמוקות (נשימה לתוך הבטן, להוציא לאט ובדרגה את האויר דרך האף) לפני המדידה ובמהלכה.
    אתה ממשיך עם הפעילות האירובית, ושוב - שחייה מאד מאד מומלצת.
    אתה אוכל בריא ומאוזן, כי זה תמיד נכון
    ממליצה לשקול פנייה לרפואה המשלימה.
    שורה תחתונה: ערכים גבוהים אבל לא מדאיגים של הסיסטולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רן
    25/05/2009

* את כל הממשיך אפשר לשנות למתחיל.
    בקשר למדידות נראה לי שאני מפסיק (אלא אם תרצי שאני יעדכן מדי פעם) כי אני מודד בקופת חולים וזה לא ממש קרוב לבית אז זה לא הכי נוח ואני יחזור לעשות מדידות לקראת אוגוסט.

תודה על הכל .
    רן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגע חבר,

ענת פלדמן
    25/05/2009

אתה יכול לקבל הפנייה מרופא הקופה שלך ואז מוכרים לך את המכשיר ב 80 אחוז הנחה. עדיף שיהיה לך מד לח"ד בבית על מנת שתוכל להיות עם יד על הדופק תרתי משמע. לח"ד זה לא משחק ילדים, כל רופא יאשר השתתפות הקופה בקנייה.
    תעדכן מידי פעם, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו