מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוכנית אימון כושר להורדת הכולסטרוללאה26/05/2009
שלום לכל חברי הפורום שיכולים לעזור לי, אני בת 44 שוקלת 64 ק"ג גובה 1.70 ולאחרונה עשיתי בדיקת דם שיגרתית והסתבר שיש לי כולסטרול טיפה גבוה (עברתי ממש בטיפה את הגבול העליון)
כששוחחתי עם הרופא הוא אמר לי שרצוי להתחיל באימון כושר בעקבות זאת קניתי אופני כושר ואני מעוניינת להתאמן.
הבעיה שלי היא שבערך 20 שנה אני לא עוסקת בספורט, כשאני עולה 2 קומות אני מתעייפת ומגיעה עם "הלשון בחוץ" מה שנקרא.
אני רוצה שתעזרו לי לפחות בהתחלה אין לי מושג כמה זמן להתאמן?, כמה פעמים בשבוע?
יש לציין שעליתי על האופניים נסעתי בערך חצי קילומטר והתעייפתי די מהר, מה גם שהתכווצו לי השוקיים.
אני אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי
תודה מיליון פעם
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, זה בדיוק העניין.
ענת פלדמן26/05/2009להתחיל, ולא לפרוש. כי כשאת מתחילה זה תמיד בקטן (חצי הק"מ הראשון) ועם הזמן את מתחזקת וממשיכה עוד ועוד. האופניים הן אופציה טובה, הייתי מוסיפה גם הליכות, שחייה אם זו אופציה מבחינתך, להיות יותר בתנועה במשך היום (לעלות במדרגות, לחנות רחוק יורת ממקום היעד) כל אילו יתרמו מאד להצלחת המשימה (להכניס אותך לכושר אירובי לטובת הבריאות )
את מתארת מצב של מה שנקרא :בייבי סטפ". צעד צעד, לאט ובהדרגה על מנת להכין כמו שצריך את הלב ושאר השרירים לפעילות. כמה נקודות חשובות:
1. 4 פעמים בשבוע לעלות על האופניים
2. פעילות של רבע שעה כל פעם בשבוע הראשון, בשבוע השני להעלות ל 20 דק', בשבוע השלישי לחצי שעה.
3. להתחיל עם התנגדות מאד מאד נמוכה למשל שתי הדקות הראשונות. בהדרגה להעלות את ההתנגדות, אבל עדיין שיהיה נוח. אם את מרגישה פעימות מואצות מידי - להוריד התנגדות, לנשום ולהימתח תוך כדי.
4. קחי בחשבון שאחיזה חזקה עם הידיים מעלה משמעותית את הדופק. מידי פעם תנערי את הידיים, זכרי תמיד לנשום.
5. מתיחות לכל השרירים בעיקר בסיום הפעילות, זה חשוב.
אני שוב ממליצה בחום לחשוב "תנועה", להיות פעילה בלי קשר לאימון עצמו.
האם הרופא דיבר גם על שינוים בתזונה? זה יכול לעזור מאד: תזונה בריאה ומאוזנת, ירקות ירוקים, שתייה של מים. אני מזמינה אותך להתיץ באתר שלי יש שם עוד תרגילים, הסברים, דוגמאות ובעיקר השראה, אני מקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיליון פעם
לאה26/05/2009ענת תודה תודה, רק אני לא כל כך מבינה, את כותבת חצי קילומטר, אבל זה לקח לי 5 דקות, ומצד שני כתבת בשבוע הראשון 15 דקות, אז מה לעשות לפי מרחק או לפי זמן, אני חייבת לציין שאחרי 5 דקות היה לי דופק מהיר.
לגבי התזונה הרופא אמר לי להוריד שומנים ומטוגנים, ולעלות את הכולסטרול הטוב ע"י אכילת חופן אגוזי מלך פעם ביום. בנוסף אני לוקחת כדור אחד של אומגה 3 וכמוסה אחת של שום מרוכז של חברת סולגאר שהבנתי שגם זה עוזר להוריד את רמת הכולסטרול.
בכל מקרה באמת תודה מכל הלב על ההדרכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון,
ענת פלדמן26/05/2009עדיף ללכת (לפדל) לפי זמן. רבע שעה מתונה יחסית ביום עדיפה על 5 דק' בלבד. כך שתורידי בקצב ותעלי בזמנים. מהר מאד תראי את השיפור.
בנוסף להכל: אכילה מאוזנת, כל שתיים-שלוש במשך היום, והרבה מחשבות חיוביות. זה לוקח זמן אבל בקצב הזה אני מאמינה שבעוד כשלושה חודשים ירדו בעה"ש הערכים.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ענת
לאה27/05/2009ראשית תודה על הפורום הנפלא , לא ידעתי שאפשר להעזר בו. שנית היום ייצבתי את עצמי על 12 דקות, 1.200 ק"מ ,ודופק 84 . את חושבת שזה בסדר? ככה להמשיך שבוע? ובעוד שבוע להוסיף 5 דקות? האמת ב - 2 דקות האחרונות ספרתי את השניות השרירים נתפסו לי בשוקיים. אני רק רוצה לקבל דעה אם גם הקצב הזה הוא בסדר והגוף מתחיל לפעול? או שאני צריכה להוסיף כמה דקות?
עוד שאלה קטנה אני אוהבת לנשנש קינמונים (הדגנים) האם זה בסדר בגלל הכולסטרול?
תודה רבה
והמשך יום נפלא
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לאה
ענת פלדמן27/05/2009ברכות על התתחלה ! 12 דק' זה בהחלט יותר מ 5 וזה נפלא:) דופק 84 במאמץ? זה נמוך. אם את מגיעה לדופק של 120 או 130 (עצרי לרגע באמצע ותמדדי) זה יותר נכון. זו שאלה של קצב ושל התנגדות. (הגבירי את הקצב או העלי את ההתנגדות ).
כן. המשיכי כך השבוע ובשבוע הבא עוד 5 דק' עד שאת עושה חצי שעה, לפחות 3 פעמים בשבוע. מתיחות לשוקיים לירכיים לגב (לכל הגוף) לסיום.
בקינמונים יש הרבה סוכר. אני מנשנשת להנאתי ברנפלקס (של תלמה, הוא חביב). אבל גם חופן ליום של קינמונים זה בסדר. לרוב זו שאלה של כמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)