מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אופציות לתרגילי כח במשקולותנמרוד28/05/2009
ענת מה קורה?? :-))))))))
שמתי לב שהגוף שלי לא מגיב טוב לעבודה עם משקולות חופשיות (אני לא מגזים. מקסימום 6 ק"ג ולרוב 5) ונראה לי שגם למכשירים. אני מרגיש שכל תרגילי הכח מעמיסים עליי, וליתר דיוק על הגב התחתון. מאוד..
(נכנסתי לכושר לפני יותר משנה ותרגילי כוח התחלתי רק לאחר שהתחזקתי מהאירובי וגם בהדרגה, בן 25).
האם יש חלופות למכשירים ולמשקולות החופשיות שאוכל להשתמש בהן לתרגילי כח איכותיים לשם חיזוק הגוף?
תודה! וחג שמח ונפלא!
:-)))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמרוד
שי אלנקרי28/05/2009שלום נמרוד,
העבודה עם משקולות אינה מזיקה כל עוד מתבצעת בצורה נכונה ואפקטיבית. אם בתרגילים מסויימים אתה משתמש או מפצה עם הגב התחתון, ככל הנראה זו הבעיה שלך. יש לא מעט חלופות לאימוני כוח עם משקולות או עם מכשירים, למשל עבודה כנגד משקל הגוף, גומיות, כדורים ושאר אביזרי אימון מאתגרים. לא משנה באיזו חלופה תבחר, תהיה חייב להעזר במדריך כושר בחדר הכושר או אצלך בבית, לא יהיה רציני לקבל הנחיות על גבי הפורום ולאחר מכן לטעון שהתרגילים מעמיסים עלייך. קח את עצמך צעד אחד קדימה ותקבל עזרה מאיש מקצוע.
שיהיה בהצלחה וחד שבועות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חבר
ענת פלדמן28/05/2009בהמשך למה ששי אמר, הרבה פעמים לחץ על הגב התחתון נובע משרירים לא מחוזקים מספיק. ואז שרירי הגב או חלילה עמוד השדרה עצמו נכנסים לפעילות יתר, מה שאני מכנה "שרירי פיצוי". לפעמים זה עומס יתר. לפעמים זה נובע ממצב מנטלי (גם תת הכרתי). במקרה שכואב - ראשית לנוח. לא עובדים עם כאב. וכן, יכול להיות שאתה באמת זקוק לגוון ולשינוי ולעת עתה להניח לחדר הכושר. גם חמישה קילו יכולים להיות כבדים מאד אם אתה לא מוכן היטב לפעילות או מכל סיבה שהיא. לא חובה לעבוד עם משקלים כמו ששי אמר וכמו שאתה יודע: עבודה מול התנגדות הגוף, גומיות, כדור פיטבול (בקרוב יוצאת ה"מנטה" עם תכנית אימונים שכזו לנשים ולגברים) ותרגילים באמת לא חסרים. שווה להתייעץ אישית עם מאמן טוב - אפילו למספר פעמים על מנת לדייק בתנועה ולעבוד נכון. מתוך מודעות, מיקוד ודיוק.
חג נפלא והרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ולגבי התייעצות עם איש
נמרוד29/05/2009מקצוע- אז אכן עשיתי זאת עם מדריך מאוד מקצועי לדעתי, הוא כיוון אותי איזה תרגילים לא לעשות, ומה שכן- הראה לי כיצד לעשותם.
ויכול להיות באמת שהכאבים נובעים לאו דווקא מאימון הכוח אלא ממשהו אחר.
השאלה היא האם עבודה עם מכשירים אחרים(גומיות, כדור, התנגדות גוף) יכולים להיות מעמיסים פחות ממשקולות? (בהנחה שהן אכן גורמות לכך)
ושוב תודה רבה ויום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן,
ענת פלדמן29/05/2009זה יכול להעמיס פחות, אתה יותר חופשי למצוא זויות שמתאימות לך יותר מבחינת ביצוע התרגיל (ואז עבודה עם איש מקצוע גם היא קריטית). אני חושבת שהגוון הזה יעשה לך טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!:-))
נמרוד30/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)