מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להכנס לכושרדנה02/06/2009
שלום, אני בת 24, 1.58 במשקל 70+
אני מעוניינת להתחיל לעשות כושר אבל לא בטוחה במינון הנכון בשבילי,
אם בחרתי בהליכה -כמה זמן צריך ללכת ביום על מנת לשרוף שומנים? האם להתחיל ולעלות את זמן ההליכה בהדרגה? והאם יש טעם לעשות תרגילי חיטוב? או שעדיף כרגע להתרכז בשריפת המשקל העודף?
התחלתי ללכת ונתקלתי בכאבים לאורך הרגל התחתונה - מתחת לברך ועד כף הרגל? מדוע זה יכול לקרות??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר ועוד
ענת פלדמן02/06/2009הי לי. ברכות על הבחירה בכושר :) אני מניחה שהמטרה שלך היא להוריד במשקל?! לשם זה, ועוד, התזונה שלך מאד חשובה. ההליכות מצויינות, ועליהן להיות מלוות בתזונה בריאה , עם מאזן קלורי שלילי, וגם הרבה חשיבה חיובית. אני מזמינה אותך לאתר שלי לקבל עוד טיפים חשובים והשראה :) לגבי ההליכה:
חשוב לי להבין את מקור הכאב, והיכן הוא בדיוק. כי אם הכאב הוא לאורך העצם, עם חשש לשבר הליכה חלילה, הייתי ממליצה על הורדת המינון ומעבר לשחייה לעת עתה. אם מקור הכאב הוא בשריר - או בתאומים או בשריר מקדימה - אני מכנה זאת "שרירי ברוכים הבאים לפעילות". ודווקא להמשיך בהליכות יפזר את חומצת החלב, ויכניס אותך למסלול.
הליכה יום יומית היא מצויינת. את מתחילה בהדרגה, לטובת חימום, ואז מעלה בקצב. כווני להליכה מהירה, בשבוע הראשון כחצי שעה ביום, עם הזמן להגיע ל 45 דק', לפחות 4 פעמים בשבוע. אני מאד בעד גוון בהליכה עצמה - אינטרוולים, הליכת כוח - את תמצאי את זה באתר.
אכן כן, יש טעם של ממש בתרגילי חיטוב בתהליך של הרזיה אנחנו מאבדים ממסת השריר שלנו. תרגילי החיטוב לא רק שישמרו את מסת השריר (החשובה לבריאות השלד) הם גם יגבירו את קצב המטבוליזם היומי שלך לטובת שריפת שומנים גבוהה יותר במשך כל היום כולו, גם במנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים כאבים
דנה02/06/2009היי ענת,
זה היום החמישי שבו אני מבצעת הליכה מהירה במשך חצי שעה (3 קילומטרים + )
הכאב היום היה הכי קשה שהיה עד כה הפעם הוא הופיע בצד הרגל החיצונית , בערך מרחק כף יד מהקרסול והוא מופיע רק ברגל אחת, עד כדיי כך שלא הצלחתי ללכת ונאלצתי לעצור ולהמשיך בהליכה רגילה
אני מקווה שזה אכן רק כאבים של התחלה ויחלוף עם הזמן, האם כדאי לבדוק את זה ואיך?? במידה והכאב ממשיך? והאם רצוי להמשיך בהליכה מהירה ולסבול את הכאב- כי זה בעצם הפיתרון??
תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירתי
ענת פלדמן02/06/2009האם זה שריר או עצם?
קחי בכל מקרה יומיים מנוחה מהליכה, המשיכי להקפיד עם התזונה ולשתות הרבה מים. אם את מזהה כאב בעצם - פונים לאורטופד. שווה אולי בכל מקרה שיציץ עליך ויזהה במה מדובר. את יכולה להתחיל עם תרגילי ההתנגדות, בהדרגה.
האם שחייה היא אופציה מבחינתך?
אני יודעת שככל שהזמן יחלוף, הקילוגרמים ינשרו ואת תתחזקי ותיכנסי לכושר - את לא תזכרי את הכאבים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
דנה02/06/2009לצערי אני ממש לא יודעת להגיד אם זה שריר או עצם.
גישה לבריכה יש לי אבל באופן אישי אני לא מרגישה בנח להסתובב בציבור בבגד ים (נכון להיום)
אני אקח יום מנוחה מההליכה ואראה מה הלאה
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבואי ננסה
ענת פלדמן02/06/2009תגעי במקום הכואב: האם זה רך? זה על משטח רחב יחסית? (שריר). האם המקום קשה? כאב חד יותר כשאת נוגעת? (כנראה עצם).
יום מנוחה זה אכן במקום.
מבינה לליבך לגבי השחייה, בואי נחליט שב 65 קילו את מתחילה לשחות ?! :))
שוב, עניין התזונה הוא חשוב ביותר, אפילו יומיים מנוחה חשובים ולא יפריעו לתהליך כל עוד את אוכלת מסודר בריא ונכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופני כושר
דנה03/06/2009היי ענת,
לקחתי יום מנוחה היום מהליכה ובמקום עשיתי אופני כושר במשך חצי שעה - דווקא היה ממש נחמד!
רציתי לשאול כמה זמן ואיזה מרחק מומלץ לרכב אם זה נעשה במקום הליכה??
האם רכיבה על אופני כושר יכולה להחליף הליכה או שכדאי לשלב אותם בייחד??
אני מתלבטת אם להמשיך מחר בעוד יום אופניים או לנסות לחזור להליכה...
תודה רבה רבה על התשובות המהירות
אני כולי תקווה שיום אחד אני אכן אגיע למשקל 65 ואוכל להראות את עצמי בבירכה
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סיבה שלא
ענת פלדמן03/06/2009נשמע שאת בדרך הנכונה לזה. האופניים הן תחליף נפלא להליכה, או בשילוב. שתי הפעולות הן אירוביות, את שורפת קלוריות ושומנים, מפתחת את הכושר ונהנית מכל היתרונות של פעילות אירובית. אני אוהבת לעבוד לפי זמן, אם כי העצימות לא פחות חשובה. רכיבה על אופניים בעומס בינוני למשל חצי שעה זה נפלא, כן, את יכולה לפדל מחר אם זה נותן לרגל מנוח. בכלל אני בעד לגוון. פעם הליכה ופעם אופניים למשל כך שזה מסתדר יפה. אני שוב ממליצה להוסיף תרגילי התנגדות, לכל הגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן פעילות
דנה05/06/2009היי ענת,
אני עושה פעילות אירובית כל יום במשך חצי שעה ועושה תרגילי התנגדות
אבל עדין כולם אומרים לי שאם אני רוצה לרזות חצי שעה זה ממש לא מספיק!
גם בהרגשה שלי בתור מישהי שרוב חייה הייתה בכושר (שיחקתי כדורסל), ניראה לי שחצי שעה או 45 דקות זה אולי לא מספיק בשביל לראות תוצאות תוך כמה שבועות...
שאלה נוספת: יש שאומרים שכשהגוף נמצא בעודף משקל גבוהה התוצאות ניראות יותר מהר לפחות בהתחלה עד שהגוף מגיע למשקל שיותר מתאים לו ואז קצב הירידה במשקל יורד...זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן05/06/20091. פעם חשבנו ששריפת השומנים מתחילה רק אחרי 20 דק' של פעילות אירובית. המיתוס הזה הופרך זה מכבר. גם פעילות עצימה של 15 דק' (!!!) ביום משפרת את קצב המטבוליזם ותורמת לשריפה קלורית גבוהה יותר עוד שעות אחרי האימון. כך שחצי שעה ביום זה מצויין. זה נכון שב 45 דק' למשל או שעה את שורפת יותר קלוריות פר פעילות.
2. ככל שאדם הוא שמן יותר כמות הקלוריות שהוא שורף במנוחה (BMR) גבוהה יותר. כך שאם הוא מוציא ביום מתון 2000 קלוריות ואוכל 1500 הוא יורד חצי קילו בשבוע. עם הזמן, כשהוא יורד במשקל, יורד גם ה BMR שלו, כך שהשריפה הקלורית היומית במנוחה יורדת. אם כעת הוא נניח מוציא 1700 וממשיך לאכול 1500 רז בתום שבוע הוא כבר לא ירד חצי קילו אלא פחות. אם כך, עם הזמן יש לתגבר את הפעילות הגופנית, להקפיד על התזונה. מצד שני זה נעשה קל יותר : גם מנטלית (נכנסים להרגל חדש ולשגרה נוחה) וגם פיזית (בפעילות גופנית הגוף סוחב פחות משקל, נכנסים לכושר, זה קל יותר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה05/06/2009תודה רבה ענת,
התשובות שלך עוזרות לי להבין כל מיני דברים ובעיקר מעלות לי את המוטיבציה להמשיך להתמיד!
אני מקווה שאני לא מציקה עם כל כך הרבה שאלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשביל זה אנחנו פה
ענת פלדמן05/06/2009ואני שמחה לעזור :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב
שי אלנקרי06/06/2009שלום,
מומלץ שתשלבי בין הפעילות האירובית להוצאה האנרגטית ושיפור הסיבולת לב ריאה לבין הפעילות האנאירובית לעיצוב וחיטוב הגוף. שילוב שכזה יעלה את קצב חילוף החומרים ויסייע לך לשרוף יותר אנרגיה, לרדת במשקל ולעצב את הגוף.
מומלץ שתשלבי תזונה נכונה ואפילו לשקול ללכת לייעוץ של דיאטנית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)