מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי חשק להתאמןנועם03/06/2009
לא יודע מה קרה לי בשבוע האחרון....
אני כבר שנה וחצי מתאמן בחדר כושר, בוא נגיד שאני "מהמורעלים" של החדר כושר, אוכל נכון, מתאמן כמו שצריך, הייתי מתאמן 3 פעמיים בשבוע בחדר כושר + הייתי רץ עוד פעמיים בשבוע
שבוע האחרון , לא יודע מה קרה לי אבללדוגמה באתי יום שני למכון, איך שניכנסתי חטפתי דיכאון הלכתי הביתה, היום לדוגמה באתי לעשות סיבוב ריצה, ב2 דקות הראשונות עצרתי וחזרתי הביתה..לא יודע אני כזה מרגיש שמגעיל אותי כל הספורט הזה.
מרוב שאהבתי את זה וכל הזמן חשבתי על זה, בשבוע האחרון אין לי חשק לכלום
ענת מה את אומרת על זה? גם לך זה קרה? יש לך עצות בשבילי שיחלוף לי האי חשק הזה?
תודה מראש ,נימרוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נמרוד
ענת פלדמן04/06/2009קרה לי, וודאי. עכשיו זה לא ממש אפשרי עבורי לעשות את מה שאני עומדת להציע לך כי זו העבודה שלי בין היתר. ראשית - לא להילחם בזה. לקחת פסק זמן. לקחת אחריות על תחושת הגועל שאתה מתאר ולהקשיב לה. לא מתאים עכשיו? אז לא. לא בכוח. וזה יפה כי אם לא היית קשוב לגוף שלך היית מתעלם מתחושות הבטן שלך, ממשיך להתאמן וממש סובל. והרי זו ממש לא הכוונה. ספורט אמור להיות פאן, הנאה, אופוריה.
שנית - שינוי כוון. במקום חדר כושר: ריצה בחוץ. במקום ריצה על המסילה החשמלית - שחייה (מה עם שחייה באמת?)
ועוד: תחליט שאתה יוצא לריצה לא כי אתה חייב את הספורט אלא כי בא לך להתאוורר למשל. לנקות את הראש או לחילופין לחשוב על משהו מסויים. להתייחס לפעילות כאל שחרור, אפילו מדיטציה.
ושוב - לא יקרה שום דבר אם שבוע-שבועיים תקרא ספר טוב, תישן, תנוח, פסק זמן אמיתי על מנת לקבל שוב את החשק הזה להתאמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ענת
נועם04/06/2009זה באמת עזר לי
ולעניין של השחיה, באמת רציתי לשאול אותך בעבר, וכנראה שכחתי.
אז ככה בנו לנו ליד הבית, קאנטרי קטן יש בו בריכה+ חדר כושר, וזה הולך מנוי ביחד ,אפשר לשלב גם חדר כושר וגם בריכה,( לא כמו במקומות אחרים ששמה יש או רק מכון כושר או רק בריכה).
עכשיו תראי, המטרה שלי זה יותר חדר כושר, כי אני מעדיף להתנפח, הבריכה לא ממש מעניין אותי,אבל אם אני יעשה מנוי לשם אז כמובן שאני גם יעשה בריכות מידי פעם,אבל שוב פעם המטרה שלי בגדול זה החדר כושר, עכשיו יש לי שאלה
אחרי שעה אימון בחדר כושר, האם אפשר ישר לעשות כמה בריכות ? אני שואל בגלל שאני יודע שאחרי אימון בחדר כושר יש "חלון הזדמניות "בשביל לאכול את החלבון +פחממות, ואם אני יעשה שחיה ,אז אולי אני יפסיד את ה"חלון "הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתור אחד ששוחה ולפני זה עושה כושר
יוני04/06/2009אני יודע שאתה יכול ישר אחרי החדר כושר לעבור לשחייה אבל
כשאתה במים תעשה חימום.
יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מעדיף תשובה מענת
נועם04/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על האיחור
ענת פלדמן04/06/2009הייתי באימונים :)) אני מכירה אות כבר ואני יודעת שאתה יותר לכוון של חד"כ, העליתי את עניין השחייה גם כי אני מאד בעד מהרבה סיבות ובעיקר משום עניין הגוון, במקום מנוחה מוחלטת שיכולה להטריף אנשים פעילים שאוהבים ספורט - לקחת כמה ימי שחייה ואז אתה חוזר לחד"ש עם כוחות מחודשים, תרתי משמע. אני מסכימה עם יוני שאין כל בעיה להיכנס לבריכה אחרי האימון, אתה לא אמור לעשות חימום של ממש, - שחייה בקצב איטי בהתחלה מהווה חימום דינאמי לשרירים ואחרי כמה בריכות אתה יכול להעלות בקצב. לגבי חלון ההיזדמנויות, תודה על השאלה:
1. אתה יכול בתום אימון הכושר, לפני הכניסה לבריכה לאכול משהו קטן. בעיקר אם האימון היה עצים מאד ועבר הרבה זמן מאז הארוחה האחרונה שלך. זה יכול להיות כוס חלב עם שני תמרים או יוגורט עם גרנולה או אפילו כריך עם קוטג' שאתה מביא בתיק.
2. אם המטרה שלך היא בעיקר חיטוב ופחות ניפוח - חלון ההזדמנויות פחות קריטי.
3. אני מניחה שאתה לא תשחה כל יום, ולכן זה לא נורא אם הימים של שחייה תדחה את הארוחה שאחרי
4. חלון ההדמנויות הזה יכול להיות גם שעה וחצי אחרי האימון, נראה לי שאתה יכול להספיק
5. בימים של חדכ + שחייה אתה אוכל היטב לפני הפעילות ובכלל במשך היום כולו - זה בסדר.
אם אתה נכנס חזק לקטע של השחייה אני ממליצה על סנפירים לידיים (אני שוחה עם כאלו) זה מעלה משמעותית את ההתנגדות למים, השחייה הופכת להיות חוויה אחרת לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ,ענת
נועם05/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)