מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות חשובותרעם05/06/2009
אמרו לי פה בפורום שגדילת שריר נעצרת מתי שהו,והצורה שלו לא תשתנה לפי רצון האדם.
אני לא מבין יש אנשים שמגיעים לממדים עצומים של שריר(מר עולם) אך זה יתכן?
ובאמת צריך להפסיק אימון כוח במשקל מסוים של מישקולת לפי הגדילה?
נ.ב
שכיבות שמיכה לבדן יכולות לתרום גוף יפה(משולש) או צריך מספר תרגילים שונים לזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אמיר
ענת פלדמן05/06/2009שרירנים מקצועיים כנראה צורכים סטרואידים למיניהם. לא ממליצה.
לא כדאי להעמיס משקל יתר על המידה, מגדיל סכנה לפציעה ולכן יש לכך גבול מסויים
שכיבות סמיכה הן מצויינות, כדאי לגוון עם תרגילים נוספים על מנת לגרות כמה שיותר קב' שרירים. תמיד לתמוך עם תזונה נכונה - וזה עובד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד
רעם06/06/2009לשכיבות שמיכה גם יש גבול?(חזרות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב
רעם06/06/2009יש מצב שכאשר השריר פצוע הגף לוקח ממנו אנרגיה במקום שובן בזמן הצורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את השאלה
ענת פלדמן06/06/2009אנא הסבר, וכן, וודאי שיש גבול לשכיבות סמיכה. לכל דבר יש גבול. אם אתה רואה שקל לך בשכיבות הסמיכה אז תשנה, (למשל בידיים צמודות, למשל כשהרגליים בהגבהה על ספסל, למשל בידיים בפיסוק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
רעם06/06/2009אמרת שעושים אימון יתר אז השריר נפצע.אמרו לי פעם שעושים דיאתה בשילוב פעילות התנגדות
אז הגוף פחות לוקח משריר . אז השאלה שלי מה קורה כאשר עושים אימון יתר וגורמים לפציעתו של השריר האם הגף לוקח אנרגיה באותה מידה משומן כמו מיקודם או שעכשין הוא משתמש בשריר לאנרגיה?
נ.ב
תודה רבה על נמענה המהיר(באמת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהו
רעם06/06/2009כמה אני שורף קלוריות בזמן הליכה מתונה 20ד?
175 70גיל 24* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הרבה,
ענת פלדמן06/06/2009אני מעריכה משהו כמו 90 קלוריות, אבל ממליצה בחום להשתמש במחשבונים שלנו כאן באתר BEOK, מחשון הוצאה קלורית, כמעט לכל פעילויות הספורט לפי הנתונים האישיים שלך. זה לא מדע מדוייק אבל בהחלט נותן אנדיקציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן06/06/2009בתהליך של הרזייה רק לפי תזונה, דיאטה קלת קלוריות, אכן הגוף מאבד לא רק ממסת השומן אלא גם ממסת השריר. ולכן מומלץ בתהליך שכזה לעשות גם פעילות אנאירובית בשביל לשמר את מסת השריר.
בכל פעילות אנאירובית השריר עובר תחילה תהליך קטבולי, של פירוק, ואחר כך בהתאוששות (מנוחה, תזונה) הוא עובד תהליך אנבולי של בנייה והתחדשות.
במצב של עומס יתר יש סכנה לפציעה: מתיחה, חלילה קרע.
מצב של "אכילה של השריר" לצרכי אנרגיה הוא מצב קיצון שבו הגוף השתמש בכל מאגרי הפחמימה, בכל מאגרי השומן ונשאר רק לקחת מהחלבונים. זה תהליך מאד קיצוני שקיים למשל אצל רצי מרתון עם אחוזי שומן מאד נמוכים כשבק"מ האחרונים עלולים לסבול מהתופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)