הכונה ויעוץ לאופני כושר אחרי ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכונה ויעוץ לאופני כושר אחרי ניתוח
    עמירה רביב
    07/06/2009

שלום,שמי עמירה,בת 58, ארבעה שבועות אחרי ניתוח החלפת מפרק ירך.
    קצב ההחלמה מצוין ובקרוב אני אוכל להתחיל לבנות כושר אחרי שנים רבות של מגבלה עקב
    פגיעה בירך.
    אני מבקשת לקבל המלצה לרכישת אופני כושר הביתה,מותר ואוכל לרכב בקרוב על פי האישור מהאורטופד המנתח.
    אני רוצה לרדת במשקל- כ-8-10 ק"ג ורוצה לבנות סיבולת לב -ריאה שכרגע אינה קיימת עקב אי עשיית כושר במשך שנים,למעט פילטיס.
    אשמח לקבל יעוץ הכוונה ואולי אף להתיעץ עם מאמן כושר בביתי.
    תודה עמירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלומות עמירה

ענת פלדמן
    07/06/2009

ראשית אני מאחלת לך החלמה מהירה. האם המנתח המליץ במפורש על אופני כושר? האם הליכה באה בחשבון? אני היתי מתחילה עם הליכות לטובת הכושר האירובי (כמובן כשאת יכולה לחזור לפעילות) ועם הזמן אולי גם שחייה. עבודה מדוייקת ואחראית על שרירי הירך חשובה עבורך כמו גם חיזוק כל שרירי הגוף בהתאמה. וודאי, את יכולה להצטייד באופני כושר. יש חברות טובות, אני מציעה לך לבדוק באתרי האינטרנט השונים לדבי דגמים, מחירים ובעיקר המלצות של קונים מרוצים. במקביל כשתוכלי גם כדאי לבדוק מכשיר מסויים בחנות על מנת לראות שהוא נוח ומתאים לך.
    לשם ירידה במשקל חשובה מאד התזונה שלך, מאזן קלורי שלילי, תזונה מאוזנת ובריאה שמותאמת לך. האם הכל תקין מבחינה בריאותית? אני מניחה שביצעת בדיקות דם לאחרונה?
    אני מאד בעד הכוונה אישית של איש מקצוע שקרוב למקום מגורייך, הן מבחינת התזונה שלך הן מבחינת הכושר. חשיבות יתרה לביצוע נכון של התנועות בעיקר בתרגילי ההתנגדות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לחזרה לשגרה

שי אלנקרי
    07/06/2009

שלום עמירה,
    קודם כל אני רוצה לאחל החלמה מהירה, לפי בקשת הייעוץ שלך, עושה רושם שאת די קרובה חזרה לפעילות גופנית. אכן יש מקום לשלב הליכה, רכיבה או אולי אפילו שחייה. אם יש בידך המלצות של אורטופד מנתח ואת שוקלת לרכוש אופני רכיבה, מאמן כושר אישי בביתך זוהי אופציה טובה, בפרט שיש המלצות מהרופא המנתח. יש לבנות תוכנית שיקום הדרגתית הכוללת חיזוק השרירים המייצבים את מפרק הירך יחד עם תוכנית לשיפור הסיבולת לב ריאה, מה גם שיעודד את ההוצאה האנרגטית ובכך יסייע לך בתהליך הירידה במשקל. מומלץ לשלב את כל זה עם תוכנית תזונה מאוזנת התואמת את נתונייך האישיים.. במידה ותהיי מעוניינת בהדרכה פרטית בביתך את מוזמנת להיכנס לאתר האינטרנט שלי ולבחור את אחד ממאמני הכושר שלי מהאזור הגאוגרפי שבו את נמצאת.
    שוב החלמה מהירה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו