הליכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכה
    עמית
    08/06/2009

שלום אני בת 18 ..מבצעת הליכה של שעה פעמיים ביום בבוקר בסביבות השעה 6 וגם אחר הצהריים בסביבות השעה 5-6...המטרה היא להוריד אחוזי שומן בגוף וירידה קלה במשקל של 3 קילוגרמים. משקלי 58 גובהי גם הוא 158 סמ...אני עושה את זה כבר די הרבה זמן ולא נתקלתי בשום בעיה פיזית וגם אין לי שום הרגשה שאני מכבידה על עצמי..השאלה שלי היא האם רצוי לאכול משהו לפני ההליכה בבוקר והאם זה יתרום יותר לשריפת שומנים בגוף? כי עד עכשיו יצאתי להליכה כמה דקות אחרי שהתעוררתי ביצעתי כמה תרגילים מתיחות ויצאתי לדרך..האם כדאי לי לאכול משהו לפני או לא? ואם כן אז מה רצוי? והאם זה טוב לאכול דבר קטן וישר לצאת להליכה מהירה של כ-שעה?
    תודה מראש,מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הי מיכל

ענת פלדמן
    09/06/2009

1. בעיקרון התשובה היא כן. כדאי לאכול משהו פיצי ולצאת לדרך. תמר, יוגורט או בננה, גם כרבע שעה לפני שאת מתחילה. זה נותן ג'אמפ סטארט למטבוליזם, כמו גם אנרגיה זמינה לפעילות. אם אכלת ארוחת ערב מאוחרת (לא ממליצה, ובכל זאת לעיתים קורה) אז זה פחות קריטי.
    2. אני יודעת שעכשיו נראה שאת יכולה להמשיך ושאת לא בעומס יתר, ובכל זאת הליכה של שעתיים ביום עלולה בהמשך ליצור לא רק עומס פיזי אלא גם מנטלי. זה פשוט נמאס באיזשהו שלב, החשש שלי שתעברי לקיצוניות השנייה.
    3. נוכל לקחת את ההליכה שלך, לקצר אותה ל 40 דק' בלבד, פעם ביום במקום פעמים ובשינויים קלים לשרוף יותר קלוריות, או לפחות אותו מספר קלוריות כמו השעתיים שאת עושה. לא כדאי? שילוב של ספרינטים, דילוגים, ניתורים, שינויי מהירות. (5 דק' הליכה לחימום, 2 דק' דהרות 5 דק' הליכה מהירה ספרינט קצר 5 דק' הליכה מהירה מעבר לדילוגים וכו').
    4. התזונה שלך מאד חשובה לתהליך. היא כמעט הדבר החשוב ביותר. כל עוד את שומרת על תזונה נכונה ומתאימה לך ועל מאזן קלורי שלילי - גם אם תנוחי יום אחד מהפעילות לא יקרה כלום. אני מבטיחה. נהפוך הוא: הגוף אפילו יודה לך על אתנחתא מבורכת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עמית
    09/06/2009

אם אני יוריד את ההליכה בבוקר וישאיר רק את ההליכה של השעה באחר הצהריים האם עדין זה יהיה אפקטיבי? הליכה שכ כ-שעה אחר הצהריים ואחריה מבצעת מתיחות,כפיפות בטן וחיזוק הישבן ..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל

שי אלנקרי
    09/06/2009

מסכים עם ענת, קצרי את זמן הפעילות בחצי ותעלי את רמת האינטנסיביות של האימון. אימון שכזה עשוי לשרוף מספר קלוריות זהה לפעילות של שעתיים ויעזור לגופך לשרוף יותר קלוריות במנוחה (דבר שקורה לרוב אחרי אימוני הפוגות- אינטרבאלים). סה"כ נתוני גופך די טובים, כך שאני מניח שאת זקוקה "לחיטוב הגוף" ולא רק לירידה במשקל, מומלץ שתשלבי תזונה נכונה ומאוזנת יחד עם פעילות אנאירובית לעיצוב הגוף. הנה כמה קישורים של תרגילי כושר מצולמים שניתן לעשות בבית.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8533
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8523

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשךך

עמית
    09/06/2009

אז אם אני אבצע למשל 10 דקות ריצה ו-10דקות הליכה ככה במשך שעה זה יהיה אפקטיבי יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעיון

ענת פלדמן
    09/06/2009

הוא לגוון. גם לשם העניין, גם על מנת להזמין כמה שיותר קבוצות שריר לפעולה, גם להמנע מפציעות חלילה או עומס יתר. אז כן. את יכולה פעם כך. פעם הליכה מהירה, פעם שחייה, פעם ריצה קלה, גוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו